کره جنوبی خواستار تعلیق مانور نظامی با آمریکا تا پایان المپیک زمستانی شد

مون ابراز امیدواری کرده که پیشنهاد او باعث از میان رفتن تنش و برقراری صلح در کره شود کره جنوبی خواستار تعلیق مانورنظامی مشترک با آمریکا تا پایان بازی‌های المپیک زمستانی شده است.
 
مون جائه-این، رئیس جمهوری کره جنوبی گفته است که به منظور برگزاری آرام و امن بازی‌های المپیک زمستانی سال جاری، دولت او از آمریکا خواسته است تا برنامه مانور مشترک نظامی دو کشور را تا پایان این مسابقات به تعویق اندازد. وی افزوده که در صورتی که کره شمالی تمایلی به توقف برنامه‌های هسته‌ای و موشکی از خود نشان دهد، اجرای مانورها ممکن است باز هم به تعویق افتد.
 
آقای مون در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان بی سی آمریکا گفت: "اگر کره شمالی تحریکات خود را در آستانه برگزاری المپیک پیونگ‌چانگ متوقف کند، چنین اقدامی به برگزاری المپیک در فضایی امن کمک فراوان خواهد کرد و همچنین می‌تواند فضای مساعدی را برای آغاز گفتگوهای دو کره و همچنین گفتگو بین کره شمالی و آمریکا ایجاد کند."
 
قرار است بازی‌های المپیک زمستانی سال ٢٠١٨ از ٩ تا ٢٦ فوریه (٢٠ بهمن تا ٦ اسفند سال جاری) و بازی‌های پارالمپیک از ٩ تا ١٨ مارس (١٨ تا ٢٧ اسفند) در شهر پیونگ‌چانگ واقع در شرق سئول، پایتخت، برگزار شود. محل برگزاری بعضی از مسابقات این بازی‌ها در نزدیکی مرز با کره شمالی واقع شده است.
 
رئیس جمهوری کره جنوبی گفت که موضوع تعلیق مانورهای مشترک با مقامات آمریکایی مطرح شده و در دست بررسی است و افزود: "حالا همه چیز به رفتار کره شمالی بستگی دارد."
 
از زمان ترک مخاصمه در جنگ کره در سال ١٩٥٣، آمریکا خود را به دفاع از کره جنوبی در برابر حملات احتمالی کره شمالی متعهد دانسته و در این کشور حضور نظامی داشته است. مانورهای مشترک نظامی واحدهای آمریکایی و کره جنوبی به عنوان بخشی از برنامه هماهنگی و همکاری دو ارتش همواره اجرا شده است.
 
در سال‌های اخیر، کره شمالی با اعلام اینکه هدف از این مانورها، آمادگی نظامی برای حمله مشترک آمریکا و کره جنوبی به آن کشور است، با انجام آزمایش‌های موشکی و هسته‌ای نسبت به آنها واکنش نشان داده است. از زمان آغاز دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا، این آزمایش‌ها معمولا واکنش به‌ویژه تند ایالات متحده از جمله انجام تمرین‌های نظامی و تقویت توان دفاعی کره جنوبی را در پی داشته است.
پرتاب آزمایشی موشک هواسونگ-١٢ با حضور کیم جونگ-اون - برنامه هسته‌ای و موشکی کره شمالی باعث تنش در منطقه شده است بزرگترین مانور نظامی مشترک کره جنوبی و آمریکا معمولا در فصل بهار برگزار می‌شود و در سال گذشته، حدود هفده هزار نظامی آمریکایی با بیش ار سیصد هزار تن از نفرات ارتش کره جنوبی جنوبی در آن شرکت داشتند.
 
پیشتر، کره شمالی پیشنهاد کرده بود در برابر خودداری از انجام این مانور، آزمایش‌های موشکی و هسته ای خود را به حالت تعلیق در آورد. این پیشنهاد از حمایت روسیه و چین برخوردار بوده است. این دو کشور، به خصوص چین که دارای روابط نسبتا نزدیکی با کره شمالی است، توقف مانورهای مشترک آمریکا و کره جنوبی همزمان با توقف برنامه‌های موشکی و هسته‌ای کره شمالی را تحت عنوان "طرح تعلیق دوگانه" راهی برای حل بحران کنونی در شبه جزیره کره دانسته‌اند.
هواپیماهای کره جنوبی و آمریکا در مانور مشترک در آسمان کره جنوبی - کره شمالی این مانورها را تمرین عملیاتی اشغال آن کشور توصیف می‌کند برای کره جنوبی، برگزاری موفقیت‌آمیز المپیک زمستانی به ویژه بدون اخلال از سوی کره شمالی اهمیت فراوان دارد. به منظور آمادگی برای برگزاری این بازی‌ها، کره جنوبی سرمایه‌گذاری سنگینی را در زیرساخت‌های لازم انجام داده که از جمله شامل احداث خط آهن فوق‌العاده سریع بین فرودگاه سئول و محل برگزاری بازی هاست که هزینه آن به حدود سه و نیم میلیارد دلار رسیده است.
 
همچنین، اقدامات گسترده‌ای برای حفظ امنیت بازی‌ها صورت گرفته و نزدیک به پنج هزار تن از نفرات ارتش برای کار در کنار نیروهای پلیس برای این منظور آموزش ویژه دیده‌اند.. تمهیداتی برای جلوگیری از حملات سایبری نیز به اجرا گذاشته شده است. در سال ٢٠٠٢، کره جنوبی و ژاپن مشترکا میزبان مسابقات جام جهانی فوتبال بودند. در آن زمان، شمار نظامیان مامور حفظ امنیت بازی‌ها حدود نیمی از تعدادی است که برای مسابقات زمستانی سال جاری منظور شده است.
 
رئیس جمهوری کره جنوبی در مصاحبه با ان‌بی‌سی همچنین کوشید تا هرگونه نگرانی نسبت به ایمنی بازی‌های پییونگ‌چانگ را مرتفع کند و گفت که "من به عنوان رئیس جمهوری کره جنوبی، امنیت این باری‌ها را تضمین می‌کنم و امیدوارم انجام آن بتواند به پیشبرد صلح در جهان به خصوص بین کره جنوبی و کره شمالی کمک کند و این بازی‌ها به المپیک صلح تبدیل شود."
 
تا چند هفته پیش، شدت گرفتن تنش در شبه جزیره کره به خصوص لفاظی‌های تند مقامات کره شمالی و آمریکا باعث نگرانی در مورد درگیری نظامی در این منطقه شده و احتمال خودداری بعضی از کشورها از اعزام تیم‌های خود به پیونگ‌چاگن را مطرح کرده بود. با کاهش تنش، به نظر می‌رسد نگرانی در این زمینه تا حدودی مرتفع شده باشد.
 
آقای مون در مصاحبه خود ابراز امیدواری کرد که کره شمالی هم تیم ملی آن کشور را به المپیک زمستانی و پارالمپیک پیونگ‌چانگ اعزام کند. هنوز مقامات کره شمالی در این مورد تصمیمی اعلام نکرده‌اند.
+10
رأی دهید
-9

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
    اینها هم فهمیدن چقدر آمریکا ضعیف شده ودیگه نه آبی ازش گرم میشه نه کسی برای حرفهاش تره خورد میکنه.
    4
    2
    ‌چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.