سخنان رحیم صفوی در حالی بیان شده که در ماههای گذشته برخی از گروهها و چهرههای شیعه عراق از جمهوری اسلامی فاصله گرفتهاند. مشاور عالی رهبر جمهوری اسلامی در امور نظامی از نتایج احتمالی انتخابات سال ۲۰۱۸ عراق ابراز نگرانی کرد و گفت که کاهش قدرت شیعیان در دولت و مجلس این کشور، «مشکلاتی» را برای جمهوری اسلامی به وجود خواهد آورد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، یحیی رحیم صفوی روز سهشنبه ۲۸ آذر در یک سخنرانی گفت که باید «نگران انتخابات ۲۰۱۸ عراق باشیم».
وی با اشاره به اینکه «به زودی تولید نفت در عراق به بالای هفت میلیون بشکه نفت میرسد»، افزود که در صورت کاهش تعداد شیعیان در ترکیب مجلس و دولت عراق، «مشکلاتی برای ما پیش خواهد آمد».
مشاور عالی رهبر ایران و فرمانده سابق سپاه پاسداران توضیحات بیشتری درباره سخنان خود نداد و دلایل نگرانیاش از افزایش تولید نفت عراق را اعلام نکرد.
سخنان آقای رحیم صفوی در حالی بیان شده که در ماههای گذشته برخی از گروهها و چهرههای شیعه عراق از جمهوری اسلامی فاصله گرفته و مذاکراتی را با مقامات عربستانی داشتهاند.
مقتدی صدر، رهبر جریان شیعی صدر در عراق، پس از ۱۱ سال در مردادماه امسال در سفری رسمی به عربستان سعودی با ولیعهد این کشور دیدار داشت و پس از این سفر، عربستان را «پدر پرقدرت» ملتهای عرب که برای برقراری «صلح در منطقه تلاش میکند» توصیف کرد.
آقای صدر پیش از این مورد حمایت همهجانبه ایران بود، اما به تدریج از جمهوری اسلامی فاصله گرفت و سال گذشته هواداران او به حضور نیروی قدس سپاه پاسداران در عراق اعتراض کردند.
مقتدی صدر همچنین روز ۲۰ مرداد در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط گفته بود، در انتخابات آتی عراق ممکن است با حیدر العبادی، نخستوزیر، و نیز عمار حکیم ائتلاف کند.
عمار حکیم دبیر پیشین مجلس اعلای اسلامی عراق در شهریور ماه از این نهاد جدا شد تا جریان تازه «حکمت ملی» را تشکیل دهد.
اختلافات داخلی در مجلس اعلای اسلامی عراق، تشکلی شیعی که در طول سه دهه و نیم همسو با ایران محسوب میشد، از جمله بر سر نقش ایران در عراق، موجب انشعاب اخیر شد.
مجلس اعلای اسلامی عراق که پیشتر نام آن مجلس اعلای «انقلاب» اسلامی عراق بود، در سال ۶۱ خورشیدی در ایران شکل گرفت و سالها مناسبات بسیار نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران داشت.
با این حال وزیر خارجه ایران و سفیر جمهوری اسلامی در بغداد اعلام کردهاند که ارتباط شیعیان عراق با کشورهای دیگر از جمله آمریکا و عربستان سعودی تأثیری در روابط آنان با جمهوری اسلامی ندارد.
اسامه النجیفی معاون رئیسجمهور عراق روز ۱۶ آبان اعلام کرده بود که «یک حزب ائتلافی جدید متشکل از گروههای سنی، شیعه و کرد و مسیحی» بیشترین شانس را برای مقابله با نیروهای شبهنظامی حشدالشعبی که مورد حمایت ایران هستند دارند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس این گفته را اشارهای به انتخابات سراسری عراق در سال ۲۰۱۸ دانسته است.
پیشتر حیدر العبادی، نخستوزیر عراق، نیز با اشاره به همین انتخابات تأکید کرده بود که حشد الشعبی بهویژه نباید در انتخابات سال ۲۰۱۸ نقشی داشته باشد.
انتخابات آتی عراق در حالی برگزار میشود که داعش در بخشهایی از این کشور هنوز قدرت دارد. در همین حال همهپرسی جدایی اقلیم کردستان عراق نیز باعث درگیری بین مقامات این اقلیم و دولت مرکزی عراق شده است.
بر اساس نظام تقسیم قدرت در عراق، رییسجمهوری باید کرد، نخستوزیر باید شیعه و رییس مجلس باید سنی باشد. با این حال، قدرت اصلی در دست نخستوزیر است.
در انتخابات عراق، مردم اعضای مجلس را انتخاب میکنند و رئیسجمهوری توسط مجلس انتخاب میشود. رئیسجمهوری نیز نخستوزیر را مسئول تشکیل کابینه میکند.
+12
رأی دهید
-27
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۵۸
shaboruz - پاریس، فرانسه
خدایا اینا چرا این شکلین ؟
0
19
چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۳
Realman - ارواین، ایالات متحده امریکا
خدایا کی میشه ما از قیافه نحس اینا راحت بشیم
0
17
چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۵
oghab - هلسینکی، فنلاند
هزارمیلیارد دلار خسارت جنگ را بخشیدند و میلیاردها دلار در عراق ریتند و آخرش بیلاخ...عرب عرب احمق ها ..بجای اینکه بیشتر تمرکزکنند در تاجیکستان و افغانستان رفتند سوریه عراق ولبنان و اُرش پول ملت بدبخت ایران پخش بین آنها..عرب هیچوقت بخاطر شیعه و دین عرب را بیخیال نمیشه امل العربی.
1
16
چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.