علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با وجود مخالفت وزارت کشور با تشکیل گشتهای «ویژه» سپاه پاسداران، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اعلام کرد که اجرای طرح گشتها پیش از این نیز سابقه داشته و «نیازی به مصوبه شورای عالی امنیت ملی ندارد».
علاءالدین بروجردی روز شنبه، ۲۵ آذر، در مصاحبه با وبسایت خانه ملت، وابسته به مجلس، گفت که نیروی انتظامی پیش از این «در مواقع ضروری» از نیروهای بسیج «برای کمک به امنیت استفاده کرده» و این موضوع «به هیچ عنوان جدید نیست».
وی تأکید کرد که اجرای طرح این گشتها «نیازی به تأیید شورای عالی امنیت ملی نیز ندارد».
محمدرضا یزدی، فرمانده سپاه استان تهران، روز یکشنبه ۱۹ آذر، با تأکید بر اینکه «زلزلههای اجتماعی» در تهران در حال رخ دادن است، خبر داده بود که این نهاد به زودی «گشتهایی ویژه» را برای «جلوگیری از سرقت و مقابله با اراذل و اوباش» راهاندازی خواهد کرد.
یک روز بعد سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور، اعلام کرد که این موضوع جزو وظایف نیروی انتظامی است و این نیرو از هیچ نهادی «درخواست کمک یا مشارکت نکردهاست».
درحالی که فرمانده سپاه استان تهران هدف از گشتهای این نیرو را «جلوگیری از سرقت» و مقابله با «اراذل و اوباش» اعلام کرده، براساس گزارشها، پیش از این، برخی از طرحهایی با این نام، با هدف آمادگی برای مقابله با اعتراضهای خیابانی انجام شده بود.
از جمله مصطفی احمدی مقدم، فرمانده سابق نیروی انتظامی، در سال ۹۴ در مصاحبهای اذعان کرد که این نیرو یک سال پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، برای مقابله با اعتراضهای احتمالی، طرحهایی را با اسم مقابله با «اراذل و اوباش» و «آرامش و امنیت» برگزار میکردهاست.
پیش از طرح سپاه استان تهران برای راهاندازی گشتهای «ویژه»، غلامحسین غیبپرور، رئیس سازمان بسیج، نیز روز ۲۴ آبان از طرح این نهاد برای راهاندازی «گشتهای محله» خبر داده بود.
در همین حال براساس گزارشها اجرای این طرح از روزهای ابتدایی آذر در برخی استانهای ایران از جمله فارس و اصفهان آغاز شدهاست. محمدرضا رجبی، معاون عملیات سپاه فجر فارس، اعلام کرده که بیش از ۱۰ هزار نیروی بسیجی در دو هزار گروه گشت دراین استان فعالیت خواهند کرد.
به گفته آقای رجبی، این گشتها در گروههای سه تا پنج نفره به صورت سواره و پیاده انجام خواهد شد.
روزنامه اعتماد نیز در شماره روز ۲۵ آبان خود، تشکیل گشتهای محله بسیج را با فعالیتهای کمیتههای انقلاب در سالهای ابتدایی انقلاب ۵۷ و دهه ۶۰ مقایسه کرده بود.
کمیتههای انقلاب در دهه ۶۰ اقدام به برخورد با مواردی چون توزیع نوارهای موسیقی، فیلمهای ویدئو، جشنهای خانگی و همچنین مخالفان سیاسی حکومت جمهوری اسلامی میکردند.
+8
رأی دهید
-40
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۴
شب تاب - یوکوهاما، ژاپن
بوى الرحمان رژیم رو خودشون هم متوجه شدند و مثلاً میخوان پیش گیرى کنن ! ولى ظاهراً این تو بمیرى از اون تو بمیریها نیست! کک بدجورى افتاده تو تمبان حضرات و بانیان فساد و جنایت !
0
22
شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۷
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
شما تمام تصمیماتون از رو باد معدس اینم روش . تو را به این حرفا چه به اختلاست برس
0
15
شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.