دوم مهرماه خبرگزاری ایسنا خبر داد که «گلنار وکیل گیلانی» رییس فدراسیون چوگان پس از ۱۷ ماه ریاست بر فاین دراسیون از این سمت کنار گذاشته شد. یک روز پس از عزل این بانوی ۳۷ساله که جوانترین مدیر در میان روسای فدراسیونهای ورزشی محسوب میشد، شایعاتی در مورد اعمال فشار به او به گوش رسید. «گلناز وکیل گیلانی» یک روز بعد به سایت انتخاب گفت که دلایل برکناریاش غیرورزشی و حتی غیراخلاقی است. وزارت ورزش و جوانان با اعلام خبر سرپرستی حمیرا اسدی در فدراسیون چوگان، خبر برکناری گلنار وکیل گیلانی را رسمیت بخشید.
روز سوم مهرماه و با اعلام رسمی وزارت ورزش و جوانان مبنی بر برکناری وکیل گیلانی، او به خبرگزاری میزان گفت: «متأسفانه مسئولان ورزش کشور فقط در شعار از مدیریت جوانان یا بانوان صحبت میکنند اما در عمل اینگونه نیست. عدهای ناجوانمردانه عکسهای خصوصی من را منتشر کردند من میدانم این کار را چه کسی انجام داده اما نمیخواهم نامی از او ببرم.» خبر انتشار عکسهای خصوصی رئیس خانم فدراسیون چوگان، موج تازهای از رفتارهای مدیریتی در وزارت ورزش و جوانان بود.
دوازدهم مهرماه مجلس به مسئله عزل غیرقانونی خانم وکیل گیلانی ورود کرد. «فاطمه زرآبادی» نماینده مردم قزوین و «فاطمه حسینی» نماینده مردم تهران به وزیر ورزش و جوانان در خصوص دلایل حذف رئیس فدراسیون چوگان تذکر دادند. اما یک روز بعدازاین اتفاق، بهناز وکیل گیلانی در چرخشی غیرمتعارف در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم گفت: «من دلیل این جا بهجایی را نمیدانم. اما حتماً صلاح ورزش کشور تغییر من بوده است که وزیر ورزش چنین تصمیمی گرفته است.»
او به تسنیم گفت هرچند که به تصمیم وزارت ورزش احترام میگذارد، اما در مدت حضورش در پست ریاست فدراسیون چوگان، مدرسه چوگان ایران را راهاندازی کرده، در روستاها این رشته را ترویج داده، میزبانی جامجهانی چوگان را برای ایران گرفته و پخش زنده را نیز برای این رشته فراهم کرده است. پسازآن وکیل گیلانی دیگر حاضر به اظهارنظر در مورد چرایی برکناریاش نشد.
اما امروز بانوی کنار گذاشتهشده فدراسیون چوگان در گفتوگو با روزنامه اعتماد، بخشهایی پنهان از دلایل حذف خودش را بازگو کرده است. «گلنار وکیل گیلانی» گفته: «من چوگان را از کودکی آغار کردم و از همان زمان بهطور خانوادگی با خانواده ایلخانیزاده و خانوادهشان آشنا شدم و عکسهایی هم قاعدتاً در مهمانیهای خانوادگی گرفته شد. پس از ریاست من در فدراسیون چوگان، آقای ایلخانیزاده به بهانههای مختلف قصد دخالت و اعمالنظر در کار بنده را داشت و انتظارش این بود که تمام کارهایم را با ایشان هماهنگ کنم که بنده در مقابل ایشان مقاومت کردم و سعی میکردم تا استقلال خودم را حفظ کنم، زیرا ازلحاظ فکری تفاوت زیادی بین ما بود.»
ابتدا باید خانواده ایلخانی زاده را شناخت. «حمزه ایلخانیزاده» از ثروتمندان معروف بوکانی و از دوستان و شرکای «حبیبالله عسکراولادی» بود که همانند او کار واردات و صادرات میکرد. گفته میشود چندین کارخانه تولید لولههای نفتی و گازی دارد. ایلخانیزاده از سال ۸۱ تا فروردین ۹۵ که خانم وکیل گیلانی ریاست فدراسیون چوگان را در انتخابات رسمی و قانونی بهدست آورد، به مدت ١٤ سال ریاست این فدراسیون را در اختیار داشت و البته در این مدت تیم ملی چوگان نتوانست حتی به یک مقام قابلاعتنا در مسابقات آسیایی یا جهانی دست یابد.
نکته کلیدی در مورد ایلخانی زاده این است که او از دوستان قدیمی «محمدرضا داورزنی» است. مردی که تا سال ۸۱ رئیس فدراسیون چوگان بود و خودش او را بر مسند قدرت بهجای خود نشاند. داورزنی امروز معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان و یکی از پرحاشیه ترین مدیران این وزارتخانه در مسائل مالی و حتی مدیریتی است.
این بخش از گفتههای «گلنار وکیل گیلانی» نکته کلیدی خروج او از فدراسیون چوگان است که نشان میدهد «محمدرضا داورزنی» تا چه به او فشار وارد کرده است. او به اعتماد گفته است: «آقای داورزنی چندین بار بنده را به دفتر خودش فراخواند و هربار میگفت که اگر استعفا ندهم، عکسهای خصوصیام در تلگرام منتشر خواهد شد! او عملاً بنده را تهدید کرد و میگفت که چرا در عکسها حجاب ندارم و من هربار توضیح میدادم که آن عکسها کاملاً خصوصی هستند و بدون اجازه من عکسها را برای شما فرستاده، اما او توجهی به توضیحات من نمیکرد و رییس حراست وزارت ورزش و برخی کارمندان مثل خانم دکتر محمدیان هم در جریان تهدید ایشان هستند.»
نکته قابلتوجه اینجاست که امروز حداقل ٢ نفر از ٨ کاندیدایی که ثبتنام کردهاند، کارمندهای ایلخانیزاده هستند. همینطور حمیرا اسدی که با فشار وزارت ورزش و جوانان در فدراسیون فوتبال به پست ریاست کمیته بینالملل رسیده بود، امروز از طرف آقای داورزنی سرپرست فدراسیون چوگان شده است.