وزارت خارجه: در صورت عملی نشدن تعهدات آمریکا، برای هر وضعیتی آمادگی داریم

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران در روزی که مهلت کنگره آمریکا برای تصمیم‌گیری درباره برجام به پایان می‌رسد، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد در صورتی که تعهدات آمریکا «عملی نشود»، تهران «برای هر وضعیتی آمادگی کامل دارد».
 
در پی سر باز زدن دونالد ترامپ از تایید دوباره پایبندی ایران به مفاد توافق اتمی موسوم به برجام در روز ۲۲ مهرماه، کنگره آمریکا ۶۰ روز مهلت یافت تا تصمیم بگیرد که خود به این توافق پایبند بماند یا دوباره ایران را مشمول تحریم اعلام کند.
 
روز چهارشنبه، ۲۲ آذرماه، این مهلت در حالی پایان می‌یابد که یک روز پیشتر یعنی روز سه‌شنبه خبر رسید که کنگره قرار است این «ضرب‌الاجل را مسکوت بگذارد» و این توافق حداقل به طور موقت بدون تغییر باقی خواهد ماند.
 
اما با گذر از مهلت یاد شده، کنگره آمریکا در واقع تصمیم‌گیری در این زمینه را به کاخ سفید و رئیس‌ جمهوری ایالات متحده واگذار می‌کند.
 
به گزارش رویترز، حال آقای ترامپ تا اواسط ژانویه سال آینده میلادی یعنی حدود یک ماه مهلت دارد تا تصمیم بگیرد آیا کماکان مایل به لغو تحریم‌های بخش انرژی ایران است یا می‌خواهد تحریم‌ها را بازگرداند.
 
به نظر می‌رسد در واکنش به افتادن دوباره توپ به زمین آقای ترامپ باشد که وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز چهارشنبه تذکر فوق را داده است.
 
مقام‌های بلندپایه در دولت ترامپ و خود او بارها اشاره کرده‌اند که ایران با پافشاری بر آزمایش موشک‌های بالیستیک در واقع به «روح برجام» پایبند نبوده است، اظهارنظری که مقامات ایرانی آن را مردود می‌دانند.
 
دونالد ترامپ از پیش از رسیدن به مقام ریاست جمهوری در آمریکا از مخالفان سرسخت توافق با ایران بود و همواره آن را «بدترین» توافق ممکن توصیف کرده است.
 
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از صداوسیما، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه، روز چهارشنبه تاکید کرد که «آن چه برای ما اهمیت دارد پایبندی دولت آمریکا به برجام است».
 
او در عین حال گفت: «در صورت عملی نشدن تعهدات آمریکا و ادامه کارشکنی‌ها و بدعهدی‌های این کشور، برای هر وضعیتی آمادگی کاملی داریم و برنامه‌ها و سناریوهای متناسب را تدوین کرده‌ایم.»
 
او درباره این «برنامه‌ها و سناریوها» توضیحی نداد.
 
در همین زمینه روز چهارشنبه عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، نیز تذکر داد که «خروج یک‌طرفه از این توافق برخلاف اصل حسن‌نیت و فضای سازنده» است.
 
آقای عراقچی در راس هیئتی برای شرکت در دهمین کمیسیون مشترک برجام که روز چهارشنبه آغاز می‌شود در وین، پایتخت اتریش، به سر می‌برد.
 
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، علاوه بر عباس عراقچی و هلگا اشمیت، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، که ریاست کمیسیون را بر عهده دارند، معاونان و مدیران سیاسی شش کشور گروه ۱+۵ در این کمیسیون حضور دارند.
 
تهران در تیرماه سال ۹۴ توافق اتمی موسوم به برجام را با گروه ۱+۵ امضا کرد که ایالات متحده تنها یک عضو آن به شمار می‌رود: دیگر اعضای این گروه عبارت بودند از فرانسه، آلمان، بریتانیا، چین و روسیه.
 
ایران برای مقاومت در برابر هر گونه اقدام یک‌جانبه از طرف دولت ترامپ، پیش از هر چیز به کمک اعضای این گروه متکی است که در چند ماه اخیر برجام را توافقی چندجانبه خوانده و بارها از آن دفاع کرده‌اند.
+9
رأی دهید
-12

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.