کریستینا فرناندز کیرشنر از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ میلادی رئیسجمهوری آرژانتین بود. یک قاضی در آرژانتین حکم جلب کریستینا کیرشنر، رئیسجمهوری پیشین این کشور، را در ارتباط با پرونده «دست داشتن» ایران در بمبگذاری سال ۱۹۹۴ آرژانتین صادر کرد. اما او این اتهام را رد کرده است.
به گزارش خبرگزاری آلمان، کلاودیو بونادیو، قاضی فدرال در آرژانتین، روز پنجشنبه ۱۶ آذر، ضمن صدور این حکم اعلام کرد که مصونیت پارلمانی کریستینا کیرشنر نیز لغو شده است.
این دادگاه آرژانتین، جمهوری اسلامی ایران را در بمبگذاری سال ۹۴ در کانون یهودیان بوئنوس آیرس، موسوم به آمیا، که ۸۵ کشته بهجا گذاشت دخیل دانسته و در حکم جلب خانم کیرشنر آمده که وی در «پنهان کردن» دست ایران در این ماجرا نقش داشتهاست.
کریستینا فرناندز کیرشنر از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ میلادی رئیسجمهوری آرژانتین بود و هماینک از سناتورهای این کشور است. به گزارش خبرگزاری فرانسه نیز، حکم تازه دادگاه، مصونیت قضایی کریستینا کیرشنر را از او سلب میکند.
خانم کیرشنر اتهامها علیه خود را رد کرده و اتهام تبانی برای «مخفی نگه داشتن» ارتباط ایران با بمبگذاری یادشده را «حرف پوچ» توصیف میکند.
پرونده آمیا بیش از دو دهه پیش گشوده شد و در آن زمان، گروه حزبالله لبنان به انجام این بمبگذاری و ایران به هدایت آن متهم شدند.تهران حامی اصلی حزبالله لبنان است.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهوری وقت، علی فلاحیان، وزیر اطلاعات، علیاکبر ولایتی، وزیر امور خارجه و محسن رضایی، فرمانده وقت سپاه پاسداران، از جمله مقامهای ایران هستند که حکم جلبشان از سوی پلیس بینالملل و در رابطه با این پرونده صادر شد.
این پرونده که فراز و نشیبهای زیادی داشته است، دو سال پیش با پیدا شدن جسد آلبرتو نیسمان، دادستان پرونده آمیا در آپارتمانش وارد مرحله تازهای شد.
تحقیقاتی که آلبرتو نیسمان انجام داد، حاکی از آن بود که دولت آرژانتین در سال ۱۳۹۳ قصد داشت تا در ازای دریافت نفت از ایران، نقش جمهوری اسلامی در این پرونده را «لاپوشانی» کند.
قاضی نیسمان در روزهای قبل از کشته شدن، خانم کیرشنر را به تبانی با جمهوری اسلامی ایران برای سرپوش نهادن بر پرونده تحقیق در مورد انفجار سال ۱۹۹۴ متهم کرده و در حال آماده کردن حکم بازداشت خانم کیرشنر بود.
اما دیوان عدالت آرژانتین پرونده علیه خانم کرشنر را «مختومه» اعلام کرد و او را «مبری» از این موضوع دانست. ایران نیز اتهام دخالت و برنامهریزی در انفجار آمیا را قاطعانه رد میکند. با این همه،اسرائیل همواره ایران را به دخالت و برنامهریزی در انفجار آمیا متهم کرده است.
+27
رأی دهید
-6
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Dara20 - تهران، ایران
تقریبا هرجا نشانی از فساد و جرم و جنایت باشد نام حکومت جمهوری اسلامی در آنجا میدرخشد.
9
20
پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
اینا با خدا هم تبانی میکنن. اینهمه که پول نفت و معادن و سود دلار از مردم (زیر 1000 آب میخوره 4000 میدن به مردم) و مالیات ووووو که دست این حکومته خدا رو هم میخره. همشم به خاطر بی غیرتی و بی عقلی ملت شریف شهید پرور ایرانه. که مال خودشونو نمیتونن از 4تا عوضی بگیرن و مملکتشونو دادن تو حلقوم اینا و بچه های اینا و گاهی مشاهده میشه احسنتم و فتبارک اله هم به خاطر اقتدار و قدرتنمایی مسئولینشون میگن. بدبختا در گناهان اینا شریکین.
6
6
پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد
امیدوارم این زنیکه رشوه بگیر دادگاهی و محکوم شود تا خون بی گناهانی پایمال نشود.
4
6
پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.