کشورهای عضو سازمان ملل متحد با امضای قطعنامه ای موافقت کرده اند که جلوی ورود زباله پلاستیکی به اقیانوس ها را بگیرند.
این قطعنامه که قرار است چهارشنبه رسمیت یابد هیچ ضرب الاجلی ندارد و الزام آور نیست با این همه مقام های شرکت کننده در اجلاس بین المللی محیط زیست معتقدند گامی جدی به جلوست.
براساس تخمین ها هر سال ۸ میلیون تن پلاستیک وارد آبهای جهان می شود و حالا دولت هایی که در کنیا دور هم جمع شده اند با تشکیل یک گروه ضربت بین المللی موافقت کرده اند که بتواند برای حل این بحران به کشورها مشاوره دهد و نهایتا جلوی ورود پلاستیک به آبهای جهان را بگیرد.
قطعنامه ای که شامل ممنوعیت کامل ورود زباله پلاستیکی به آبهای جهان بود پیشتر رای نیاورد چرا که برخی کشورها پیش نویس آن را مبهم خوانده بودند.
فعالان محیط زیست می گویند حل این بحران اقدامات و سرعت بیشتری می طلبد.
چین، اندونزی و فیلیپین در صدر کشورهایی هستند که با سوءمدیریت زباله های پلاستیکی در آلودگی آبهای جهان نقش عمده ای دارند.
سازمان ملل متحد می گوید این نهاد به تنهایی قادر به حل بحران نیست و باید صنایع و کارخانه ها در کنار دولت ها وارد عمل شوند.
اریک سولهیم، رییس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد گفت: "ما خواهان اقدامات جدی تری از سوی دولت ها هستیم. صنایع هم باید وارد عمل شوند. لازم به تاکید نیست که صنایع پلاستیک سازی می توانند به دنبال تولید پلاستیک های بهتری باشند. ما هوش مصنوعی داریم، می توانیم به ماه سفر کنیم، می توانیم سرطان را درمان کنیم و خودروهای بدون راننده بسازیم. قطعا می توانیم محصولات پلاستیکی بهتری هم داشته باشیم."
سومین اجلاس محیط زیست سازمان ملل متحد با شرکت بیش از ۵ هزار هیات دولتی و غیردولتی در کنیا برگزار شده است.