جدال لفظی وزیران خارجه ایران و عربستان و مداخله لاوروف

بین وزیران خارجه ایران و عربستان سعودی درگیری شدید لفظی روی داده و وزیر خارجه روسیه خواستار مذاکره دو کشور برای حل اختلافات آنها شده است.
 
در جریان نشست بین‌المللی موسوم "گفتگوهای مدیترانه‌ای" که با مقامات شماری از کشورهای جهان در رم، پایتخت ایتالیا برگزار شده، عادل جبیر، وزیر امور خارجه عربستان سعودی، با حمله به سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران، این کشور را به داشتن "تاثیر منفی در سراسر منطقه" متهم کرد و گفت که "آنان عملا بی‌محابا مرتکب قتل در منطقه ما و جهان می‌شوند."
 
وزیر خارجه عربستان سعودی افزود: "از سال ١٩٧٩ [انقلاب اسلامی] ایران حامی اصلی تروریسم در سراسر جهان بوده است، به تروریست‌ها پناه داده، تسهیلاتی را برای تحرکات آنها فراهم آورده و با استقرار حزب‌الله در لبنان، این گروه را برای پولشویی و قاچاق مواد مخدر به کار گرفته است."
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در پاسخ گفت که هرچند مایل نیست این نشست را به "محلی برای ضربه زدن به عربستان سعودی" تبدیل کند اما "عربستان سعودی هرگونه اقدامی برای برقراری آتش‌بس در سوریه و لبنان را رد کرده است."
 
آقای ظریف متقابلا عربستان سعودی را به حمایت از داعش متهم کرد و گفت که هدف آن کشور "سرنگونی دولت قانونی سوریه در سه هفته بود" و پرسید "چه کسی پشت تحریم کامل قطر قرار داشته است؟"
 
وزیر خارجه ایران گفت که "به نظر ما، لازم است تمامی کشورهای جهان در کنار هم زندگی و همکاری کنند اما کسانی در صدد انزوای ما هستند."
 
عادل جبیر متقابلا اقدامات و سیاست جمهوری اسلامی را عامل انزوای ایران معرفی کرد و گفت که "این عربستان سعودی نیست که باید تلاش کند در منطقه و خارج از منطقه دوستان و متحدانی بیابد و حکومت ایران هم باید در صدد کشف و بررسی علت انزوای خود برآید." وی افزود: "ما با تقریبا تمامی کشورهای جهان، به استثنای ایران و کره شمالی روابط نزدیک و دوستانه داریم اما به جز [بشار] اسد و حکومت کره شمالی، دوستان ایران چه کسانی هستند؟"
حمله و آتش‌ زدن مراکز دیپلماتیک سعودی در ایران به قطع رابطه دو کشور منجر شد به گزارش خبرگزاری فرانسه، با ادامه درگیری لفظی بین وزیران خارجه دو کشور، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه "با لحنی حاکی از کسالت" از هر دو طرف خواست تا به جای مبادله ناسزا، با یکدیگر مذاکره کنند و افزود: "ما بارها و بارها شاهد مطرح شدن اختلافات عربستان سعودی و ایران بوده‌ایم که واقعا باعث تاسف است. آنها باید مذاکره با هم را آغاز کنند."
 
از زمان انقلاب اسلامی و استقرار جمهوری اسلامی در ایران، روابط بین حکومت‌های روحانیون شیعه در ایران و خاندان سلطنتی وهابی در عربستان معمولا سرد و در مواردی بحرانی و متشنج بوده است.
 
در سال‌های اخیر مواضع متعارض دو کشور در قبال وضعیت عراق، جنگ داخلی سوریه، اختلافات سیاسی بحرین و اخیرا جنگ در یمن باعث تشدید اختلاف بین دو طرف شده است. به خصوص در مورد یمن، ناظران درگیری داخلی آن کشور را "جنگ نیابتی" عربستان و ایران توصف کرده‌اند.
 
از ژانویه سال ٢٠١٥ و در پی حمله تظاهرکنندگان به مراکز دیپلماتیک عربستان سعودی در ایران، دو کشور روابط دیپلماتیک نداشته‌اند.
+54
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۵
    لندهور - کلن، آلمان

    داعش شیعه و داعش سنی جلوی روس‌های دزد افتادن به جون هم .
    15
    60
    شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۶
    Omide por jalal - لس‌انجلس، ایالات متحده امریکا

    کشوری که در آن آزادی مذهب وجود ندارد . هیچ اثری از کلیسا ، آتشکده ، کنیسا نیست. بی‌ دینان گردن زده میشوند و منتقدان دسته دسته به زندان میروند ، کشوری که زنانش به تازگی و آنهم با سفارشِ دونالد ترامپ تازه " وعده " گرفته اند که بتوانند رانندگی‌ کنند ، چگونه میتواند ادعا کند که حامی‌ِ حقوقِ بشر است ؟ آقای ملکه خور ، دوستی‌ِ کشور‌ها با شما به خاطرِ دلار‌های نفتی‌ِ شماست نه خودِ شما .
    7
    47
    شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    tiger.man - ریکیاویک، ایسلند
    . عادل جبیر متقابلا اقدامات و سیاست جمهوری اسلامی را عامل انزوای ایران معرفی کرد و گفت که "این عربستان سعودی نیست که باید تلاش کند در منطقه و خارج از منطقه دوستان و متحدانی بیابد و حکومت ایران هم باید در صدد کشف و بررسی علت انزوای خود برآید." وی افزود: "ما با تقریبا تمامی کشورهای جهان، به استثنای ایران و کره شمالی روابط نزدیک و دوستانه داریم اما به جز [بشار] اسد و حکومت کره شمالی، دوستان ایران چه کسانی هستند؟" خدایی راست گفته. ایران هر جا دست گذاشته بحران ایجاد کرده.
    22
    22
    شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    -xAdolf - اخن، آلمان
    من نژاد. پرست نیستم ولی از. عربهای نه ایرانی و اسلامشون هم متنفرم ولی حرف درست از دهن هر کسی دربیاد باید شنیده بشه ، انصافا خودتون قضاوت کنید دلایلی رو که وزیر عربستانی برای حرامزادگی رژیم ایران اورده ودلایلی که این ظریف دلقک با اون قیافه مثل بز ش اورده کدوم بنظرتون منطقی تره؟
    17
    24
    شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    محمد از شیراز - شیراز، ایران
    ایران و حکومت ایران خوب یا بد به کنار..... نعلت بر خائن و وطن فروش. تف بر شرافت کسی که وقتی از کشور خارج میشه ...حاضر بشه کشورش رو بخاطر مصلحت خودش بفروشه. این نوع رفتار ریشه در حرام زادگی داره و بس.
    15
    10
    شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Iranemaa - قم، ایران
    با همه تنفری که از اعراب و دین ضد انسانیشان دارم اما تمام حرفهای این وزیر عرب درست بود و ظریف هم چون جوابی نداشت،از حمایت عربستان از داعش گفت که ظریف هم دروغ نگفته .من شخصا از کشورم ایران و هموطنان عزیزم دفاع میکنم نه از سیاستهای اخوند و سپاه ضد ایران و ایرانی که دنبال منافع خودشان هستند تا بیشتر در قدرت بمانند و فرهنگ عقبمانده عربی را از دین اسلام ترویج دهند
    6
    8
    شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    -xAdolf - اخن، آلمان
    هی ممد شیرازی ، حکومت ایران خوب یا بد. به کنار، به کدوم کنار تمام مشکلات ما و بیرون رفتنمون از. ایران بخاطر بد بودن همین حکومته، ساندویج هنور نفهمیدی ، در. ضمن ..... نداشته کسانی مثل تو که معلوم موندی تو ایرانکه دستمالی اقایون رو خوب بکنی که یه ساندیسی چیزی بماسه
    2
    5
    یکشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۰۵:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.