تنها «کمتر از ۳۵ درصد» از خشونتهای خانگی در ایران به پلیس گزارش میشود یک مقام سازمان بهزیستی ایران اعلام کرد که بر اساس تحقیقات انجامشده در استان تهران که به گفته وی، زنان در مقایسه با سایر نقاط کشور، دارای بهترین شرایط هستند، از هر سه زن، یک نفر در معرض خشونت قرار گرفته است.
خبرگزاری ایسنا روز چهارشنبه (هشتم آذر) این خبر را به نقل از معاون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی ایران گزارش کردهاست.
فرید براتی در دومین همایش ملی منع خشونت علیه زنان در دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفته ک «ما اطلاعات و آمار دقیقی در این مورد نداریم، چراکه بسیاری از زنان، خشونت انجامشده را گزارش نمیدهند.»
آقای براتی از اینکه «بخشهایی از خشونتها» علیه زنان در ایران «نادیده گرفته شده» ، انتقاد کرده و افزود که «اگر واقعبینانه نگاه کنیم بخشی از جامعه ما را زنان روسپی تشکیل میدهند.»
به گفته وی، «مشکلات زنان دارای کار جنسی در کشور در هیچ جا دیده نمیشود، در واقع جمعیت پنهانی هستند که ما به شکل قانونی و شرعی آنها را قبول نداریم، اما حضور آنها در جامعه دارای آثار و تبعات است.»
معاون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی ایران در ادامه اظهاراتش، با اشاره به خشونت و سوءاستفاده جنسی از زنان در محیط کار، گفت که این نوع خشونتها نیز «در تحقیقات دیده نمیشود و بیشتر تحقیقات انجامشده جزء تحقیقات دانشجویی یا دانشگاهی است.»
وی برای ارزیابی کامل خشونت علیه زنان، از آغاز تحقیقی در سطح کشور بهمنظور استقرار سامانه رصد آسیبهای اجتماعی تحت عنوان «سراج» خبر داده که بهصورت آزمایشی در بین جمعیت عمومی مناطق ۲۲ گانه تهران اجرا شدهاست.
براتی بر اساس نتایج این تحقیق گفته که «در تهران ۲۷ درصد زنانی که مورد تحقیق بودند، بهنوعی دچار خشونت شده بودند، حدود شش درصد نیز دچار خشونت جنسی و هشت درصد خشونت عاطفی و روانی را مطرح کرده بودند.»
این مقام سازمان بهزیستی، «اغلب» خشونتها علیه زنان در تهران را «روانی» اعلام کرده و اضافه کرده در این شهر، «از هر سه زن، یک زن دچار خشونت شدهاست.»
وی میزان خشونت علیه زنان در برخی استانها را به دلایل فرهنگی «بیشتر» از تهران دانسته و گفته که «به لحاظ فرهنگی و سایر شرایط، وضعیت زنان در شهر تهران، خیلی بهتر از مناطق دیگر کشور است.»
براتی، خشونت علیه زنان در ایران را «برگرفته از فرهنگ مذکر و مردسالار» عنوان کرده و افزوده برای مقابله با خشونت علیه زنان باید فرهنگسازی کرد و در آموزش همگانی این مسئله را در نظر گرفت.
آمارهایی که در دیماه ۹۵ از سوی مقامهای پزشکی قانونی تهران منتشر شده، نشان میدهد در این سال همسرآزاری پس از تصادفات و نزاع خیابانی اصلیترین عامل مراجعه شهروندان تهرانی به پزشکی قانونی بودهاست.
بر اساس گزارش پزشکی قانونی تهران، بهطور متوسط روزانه ۵۲ مورد همسرآزاری به این سازمان اعلام میشود.
این در حالی است که آذرماه ۹۳ محمد علی اسفنانی، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفته بود تنها «کمتر از ۳۵ درصد» از خشونتهای خانگی در ایران به پلیس گزارش میشود.
به گفته آقای اسفنانی، بر اساس نتایج یک تحقیق، از ۱۸۰ مورد شکایت زنان علیه خشونت خانگی، ۱۲۸ مورد به دلایل متعدد «علاقهای به پیگرد قانونی شکایت خود نداشتند».
باوجود میزان بالای خشونت علیه زنان در ایران، معاون حقوقی قوه قضائیه با لایحه مبارزه با خشونت علیه زنان که از سوی دولت پیشنهاد شده مخالفت کردهاست.
ذبیحالله خدائیان، معاون حقوقی قوه قضائیه، دوم شهریور اعلام کرده که لایحه مبارزه با خشونت علیه زنان «صرفاً از بُعد جنسیتی تدوین شده» است.
به گفته آقای خدائیان، ۷۰ ماده از ۱۰۰ ماده لایحه مبارزه با خشونت علیه زنان «وصف کیفری» دارد و «حتی برای کوچکترین تنش میان زوجین حبس مقرر کردهاست».
+10
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.