وزیر خارجه ترکیه، یگانهای مدافع خلق را متهم کرد که به دنبال تجزیه سوریه هستند. مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، گفت دولت آمریکا به آنکارا اطلاع داده است که از این پس به نیروهای کرد سوریه که با شبه نظامیان گروه حکومت اسلامی (داعش) میجنگند سلاح تحویل نخواهد داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز جمعه سوم آذر، در گفتوگوی تلفنی با رجب طیب اردوغان، همتای خود از ترکیه، این تصمیم را که به گفته مقامهای ترکیه «بسیار سازنده» است اعلام کرد.
آقای چاووش اوغلو در یک کنفرانس خبری در آنکارا گفت:«آقای ترامپ گفت که دستور مشخصی صادر کرده است و از این پس هیچ اسلحه ای در اختیار نیروهای کرد(وابسته به یگانهای مدافع خلق) قرار نخواهد گرفت»
یگانهای مدافع خلق، شبه نظامیان کرد سوریه هستند که در مبارزه با شبه نظامیان گروه حکومت اسلامی (داعش) موثرترین همکاری را با آمریکا داشتهاند.
وزیر خارجه ترکیه با اعلام اینکه آنکارا از تصمیم رئیس جمهوری آمریکا استقبال میکند، افزود که ترکیه خواستار اجرای آن در عمل است.
تاکنون دولت آمریکا در مورد سخنان وزیر خارجه ترکیه درباره مضمون گفتوگوی تلفنی روسای جمهوری دو کشور موضعگیری نکرده است.
در ماههای اخیر، یگان های مدافع خلق مناطق گسترده ای از خاک سوریه از جمله شهر رقه، مرکز گروه حکومت اسلامی (داعش) در شمال این کشور را باز پس گرفتند.
اما حکومت ترکیه یگان های مدافع خلق و شاخه سیاسی آن را «تروریستی» میداند که با حزب کارگران کردستان ترکیه (پ کا کا) ارتباط دارند.
آقای چاووش اوغلو روز جمعه دوباره تکرار کرد که از نظر حکومت ترکیه، یگان های مدافع خلق یک «تهدید» تلقی میشود که به گفته او، هدفش تقسیم خاک سوریه است.
خبرگزاری فرانسه یادآوری میکند که حزب کارگران کردستان ترکیه (پ کا کا) که از سوی حکومت ترکیه و متحدان غربی آن یک گروه «تروریستی» قلمداد می شود از دهه ۸۰ میلادی در مناطق شرقی ترکیه مشغول نبرد مسلحانه برای خودمختاری مناطق کرد نشین آن کشور بوده است.
مناسبات ترکیه و آمریکا از دوران ریاست جمهوری باراک اوباما به خاطر حمایت واشینگتن از کردهای سوریه و عدم استرداد فتح الله گولن، روحانی منتقد حکومت رجب طیب اردوغان، که آنکارا او را مسئول کودتای نافرجام سال گذشته می داند تیره شده است. آقای گولن این اتهام را رد کرده است.
موضوع دیگری که مناسبات دوجانبه آمریکا و ترکیه را به خطر انداخته، محاکمه رضا ضراب، تاجر ایرانی- ترکیه ای، و طلا و محمد هاکان آتیلا، از مقامهای ارشد بانک «هالبانک» ترکیه به اتهام کمک به ایران برای دور زدن تحریمهای آمریکاست.
این محاکمه قرار است اوایل ماه آینده میلادی برگزار شود و این احتمال وجود دارد که در صورت محکوم شناخته شدن متهمان، یک یا چند بانک ترکیه از سوی آمریکا جریمه نقدی شوند.
+9
رأی دهید
-7
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۱۰۷
pars40 - فرایبورگ، سوییس
خوبب آخه آمریکا به داعش نیاز داره اگر نباشه به چه بهانه ای حمله کنه .
2
4
شنبه ۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۰
kawir - فرانکفورت، آلمان
یعنی خدا از شما در رو تر،دزدتر،کثیفتر هم جای دیگر خلق کرده،من فکر نمیکنم حتی سلسله قاجار در ایران و حتی پسماندهای قاجار اخوندهای اموروزی اینقدر کثیف و دله دزد و دورو باشند!از زمانی که داماد اردوالاغ البغدادی گم و گور شده البته تو ویلاهای که با کمک اردوالاغ در ترکیه خریده و نفت دزدی از از سوریه براتون نمییاره ،دست و پاتونو گم کردین و در بدر دنبال یک سوراخ دیگر میگردید که ازش بچاپید،از پوتین هم چیزی بهتون نمی ماسه،احمقی نجات و باند رفسنجانی هم گم و گور شدن،ضراب جانت هم امریکا اب خنک میخوره و برای بیرون امدن داره زیر ابیتونو میزنه،به ان خاطر سعی میکنید یک جوری این مسائل رو قره قاطی کنید که شاید یک فرجی بشه،ولی این کوره راه که در پیش گرفتید به ترکستان منتهی میشه!
1
5
شنبه ۴ آذر ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.