داروهای کلسترول خون چه خطری دارند؟

از آنجایی که استاتین های پایین آورنده کلسترول برای 30 سال است که مورد تایید قرار گرفته اند، تعداد افرادی که از این دارو استفاده می کنند، به سرعت در حال افزایش می باشد.
 
نزدیک به دوازده استاتین مختلف در بازار وجود دارد، از جمله آترواستاتین (لیپیتور)، سیمواستاتین (Zocor)، فلوواستاتین و لووستاتین. این داروهای مخدر، با مسدود کردن آنزیم کبدی تحت عنوان "کاهنده اچ‌ام‌جی-کوآ" برای کاهش تولید کلسترول کار می کنند.
 
محبوبیت استاتین ها ناشی از بزرگ ترین تئوری های مربوط به بیماری قلبی است که این تئوری نشان می دهد که اصلی ترین عامل بیماری قلبی، تجمع کلسترول در شریان ها است.
 
کلسترول جزء ضروری غشای سلولی است و بدن از آن برای تولید هورمون ها و اسیدهای صفراوی استفاده می کند. اما زمانی که سطح کلسترول در خون زیاد است، می تواند جریان خون در شریان ها را کند و یا متوقف کند، که به طور بالقوه باعث حمله قلبی یا سکته مغزی خواهد شد.
 
شواهد زیادی وجود دارد که استاتین ها می توانند LDL (کلسترول بد) را کاهش دهند، اما سوال بدون جواب این است که: آیا این کلسترول است که منجر به حملات قلبی و سکته های کوچک می شود؟! حداقل نیمی از افراد مبتلا به اولین حمله قلبی، دارای سطح نرمال کلسترول در سرم خون هستند، به این معنی که چیز دیگری بایدبه عنوان یک عامل خطرآفرین باشد.
 
تحقیقات نشان می دهد افرادی که به احتمال زیاد از استاتین ها سود می برند، یک حمله قلبی یا سکته مغزی را تجربه می کنند، بیماری عروقی محیطی دارند (گردش خون ضعیف)، یا به طور ژنتیکی به کلسترول خون بالا مبتلا هستند.
 
عوارض جانبی بالقوه برای هر کسی که استاتین مصرف می کند، شامل ضعف عضلانی، درد پشت، اختلال شناختی، اختلال عملکرد کبدی و افزایش خطر ابتلا به دیابت است. برای افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند، استفاده از استاتین ها ممکن است خطر این عوارض جانبی را بیش از حد داشته باشد. برای دیگران شواهد بسیار روشن و واضحی در دست نیست.
 
مطالعات نشان می دهد، به عنوان مثال، که استاتین ها با افزایش خطر ابتلا به دیابت در زنان یائسه همراه است. تولیدکنندگان استاتین تمایل دارند این مشکل را به حداقل برسانند و دیگران و بسیاری از پزشکان این احتمال را که علائم بیماری های زنان مسن می تواندناشی از مصرف استاتین ها باشد رد می کنند.
 
نظریه های دیگری نیز در مورد علت بروز بیماری های قلبی، علاوه بر کلسترول، وجود دارد. پزشکان اعتقاد دارند که التهاب، که می تواند باعث ایجاد لخته های خون و آسیب های شریانی شود، نیز نقش مهمی ایفا می کند - شاید حتی نقشی بزرگتر و مهم تر از کلسترول. استاتین ها و سایرداروهای مخدر تنها پاسخ کافی به کلسترول و التهاب بالا نیستند.
 
گزینه های طبیعی نیز وجود دارد مانند برنج مخمر قرمز، که حاوی چندین ترکیب کاهش دهنده کلسترول با عوارض جانبی کمتری است (برنج مخمر قرمز یک محصول تخمیری و سنتی آسیایی است که بوسیله تلفیق برنج دم کرده با نوعی قارچ تولید می شود. بعد از قرن ها که این ماده در طب سنتی چین برای کمک به گردش خون مصرف می شود، به اثبات رسیده است که این ماده یک راه علاج مؤثر برای کاهش میزان کلسترول خون است.).
 
پزشکان معتقدند که دارو باید برای افرادی باشد که نمی توان در آن ها، کلسترول و سایر عوامل خطر قلبی را از طریق تغذیه و تغییرات شیوه زندگی به تنهایی کاهش داد.
سه راه طبیعی برای کاهش کلسترل خون بالا
1- رژیم غذایی ضدالتهابی مصرف کنید
 
وعده های غذایی خود را بر اساس سبزیجات، میوه ها و حبوبات غنی از فیبر مانند لوبیا، عدس و نخود فرنگی تهیه کنید. پروتئین را  از منابع حیوانی کم چرب و چربی های سالم را از مواد غذایی مانند روغن زیتون، آووکادو و آجیل ها دریافت نمایید.
 
2- بیشتر جنب و جوش داشته باشید
 
ورزش هوازی منظم (هدف 30 دقیقه در روز) می تواند به کاهش وزن و خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک کند.
 
اگر بیش از 40 سال سن دارید و تا به حال ورزش نکرده اید، بهتر است این کار را به آرامی و با تمرینات و حرکات کوچک آغاز کنید، هرگاه احساس فشار می کنید تمرین خود را سبک تر کرده و هرگز خود را با دیگران مقایسه ننمایید. برای تشویق بیشتر، بعد از هر دوره تمرین، برای خود جایزه تعیین کنید.
 
3- آرامش را تمرین کنید
 
ورزش یوگا، تای چی و صرف زمان با افرادی که شما را شاد می کنند، همگی می توانند التهاب را کاهش داده و به طور غیر مستقیم به کاهش سطح کلسترول کمک کنند.
+18
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.