ایران: فرانسه تحت تاثیر القائات عربستان قرار نگیرد

ایران اظهارات لودریان در مصاحبه مطبوعاتی مشترک با وزیر خارجه سعودی را مورد انتقاد شدید قرار داده است وزارت خارجه جمهوری اسلامی از اظهارات وزیر خارجه فرانسه انتقاد کرده و آن کشور را از همسویی با عربستان سعودی برحذر داشته است.
 
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در واکنش به سخنان ژان-ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه که نسبت به برنامه موشکی و نقش جمهوری اسلامی در منطقه ابراز نگرانی کرده بود گفته است: "اینکه برخی مقامات کشورهای فرامنطقه‌ای به خلیج فارس سفر کنند و با نادیده گرفتن واقعیات موجود و بسیار روشن منطقه، تحت تاثیر القائات مقامات متوهم و جنگ‌افروز سعودی، نگرانی ساختگی، بی‌اساس و خصمانه آنها در قبال ایران را تکرار کنند" مشکلی را از بحران‌های منطقه کم نمی‌کند.
 
وی گفته است که در تمامی این بحران‌ها، "نقش مخرب عربستان سعودی کاملا عیان و آشکار است" و افزوده که همسویی کشورهای دیگر با مواضع عربستان سعودی به آن کشور "در خروج و عبور از بحران‌های داخلی و منطقه‌ای که با آنها دست به گریبان است کمکی نمی‌کند."
 
روز گذشته وزیر خارجه فرانسه که برای ملاقات با سعد حریری، نخست وزیر لبنان، و مقامات سعودی به عربستان سفر کرده بود، از "مداخله ایران دربحران‌های منطقه‌ای" و اهداف "سلطه‌طلبانه" جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کرد و گفت "من مشخصا برنامه موشکی بالستیکی ایران را در نظر دارم."
قاسمی رویکرد فرانسه نسبت به تحولات خاورمیانه را باعث وخامت بیشتر اوضاع دانسته است سخنگوی وزارت خارجه ایران افزوده است که "فروش تسلیحات مرگبار توسط برخی کشورهای فرامنطقه که از جمله در جنگ خانمانسوز علیه مردم یمن به کار گرفته می‌شود و حمایت‌های آنها از عربستان سعودی و شرکایش در منطقه، تنها این کشورها را در ایجاد بحران‌های جدید گستاخ‌تر کرده و باعث وخیم‌تر شدن و تشدید بی‌ثباتی و ناامنی در این منطقه حساس از جهان شده است."
 
بهرام قاسمی دولت فرانسه را به "نگاهی یکسویه و جانبدارانه" نسبت به بحران‌های منطقه خاورمیانه متهم کرده و گفته است که "این رویکرد خواسته یا ناخواسته حتی به بالفعل شدن بحران‌های بالقوه کمک می‌کند."
 
وزیر خارجه فرانسه در سفر به پایتخت عربستان، پس از دیدار با سعد حریری گفت که وی به زودی به فرانسه سفر خواهد کرد.
بحران لبنان و اتهام علیه ایران
 روز ٤ نوامبر (١٣ آبان) سعد حریری، که در عربستان به سر می‌برد، در سخنانی در برابر دوربین‌های تلویزیونی در آن کشور، مستقیما ایران را متهم کرد که از طریق گروه حزب‌الله در لبنان نفوذ کرده و افزود که نسبت به امنیت جانی خود در کشورش اطمینان ندارد و از سمت نخست وزیری استعفا می‌دهد. وی گفت که حزب‌الله به عنوان یک تشکل سیاسی حق مشارکت در صحنه سیاست لبنان را دارد اما نسبت به وجود و فعالیت شبه‌نظامیان این گروه که از سوی ایران حمایت مالی و تسلیحاتی می‌شوند ابراز نگرانی کرد و هشدار داد که این رویکرد لبنان را به درگیری های منطقه ای خواهد کشاند و می تواند باعث درگیری و بی ثباتی داخلی این کشور شود.
 
در چند سال اخیر، شبه‌نظامیان حزب‌الله در حمایت از حکومت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، با گروه‌های مخالف او و همچنین نیروهای داعش درگیر جنگ بوده‌اند. با توجه به ارتباط نزدیک این گروه با حکومت ایران، ظاهرا نگرانی نخست وزیر لبنان از این بوده است که این گروه برای تقویت موضع جمهوری اسلامی و تضعیف جایگاه عربستان سعودی در منطقه یا لبنان دست به عملیات نظامی بزند.
 
لبنان در دهه‌های ١٩٧٠ و ١٩٨٠ درگیر جنگ داخلی بین گروه‌های مختلف قومی، مذهبی و سیاسی بود که تلفات و خسارات سنگینی به این کشور وارد ساخت. جنگ داخلی براساس توافقنامه طائف به میانجیگری عربستان سعودی خاتمه یافت. طبق این توافقنامه قرار شد که تمامی گروه‌های مسلح لبنان خلع سلاح شوند و حفظ امنیت داخلی و خارجی این کشور به ارتش و نیروهای دولتی واگذار شود اما به دلیل اشغال بخشی از جنوب لبنان، به حزب‌الله اجازه داده شد تا زمان تخلیه خاک لبنان، به منظور مقابله با پیشروی احتمالی اسرائیل یک تشکل نظامی باقی بماند.
 
ارتش اسرائیل در سال ٢٠٠٠ میلادی جنوب لبنان را ترک کرد.
 
از زمان استقرار جمهوری اسلامی، روابط بین حکومت روحانیون شیعه در ایران و خاندان سلطنتی وهابی در عربستان غالبا سرد و در مواردی متشنج بوده است. در چند سال اخیر، جهتگیری متعارض دو حکومت در مشکلات داخلی بحرین، جنگ داخلی سوریه و جنگ یمن این اختلافات را تشدید کرده است. برخی ناظران یمن را صحنه جنگ نیابتی از سوی جمهوری اسلامی و عربستان توصیف کرده‌اند.
+18
رأی دهید
-8

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    شما سر کیسه را شل کیند، به القائات شما التقات شود.
    1
    1
    جمعه ۲۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    هر جقدر پول بدهی آنقدر آش می خوری!
    1
    1
    جمعه ۲۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    از برادر پوتین اجازه بگیرید و از روی زانوی روسیه بلند شوید ، کمی هم بنشید در آغوش برادر ترامپ. ای جماعت لولیان، در این هزار سال هیچ عوض نشدید.
    2
    0
    جمعه ۲۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.