یک منبع اطلاعاتی غربی مدعی شده است ایران در حال ساخت پایگاه نظامی دائمی در سوریه است

بی بی سی : یک منبع اطلاعاتی غربی به بی‌بی‌سی گفته است ایران درحال ساخت یک پایگاه نظامی دائمی در سوریه است
 
گفته می‌شود ارتش ایران این پایگاه را در حومه الکسوه، ۱۴ کیلومتری جنوب دمشق و محلی که پیشتر مورد استفاده ارتش سوریه بود برپا کرده است.
 
این گزارش همزمان با افزایش تنش برسر نفوذ ایران در سوریه و منطقه خاورمیانه منتشر شده است.
 
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل هشدار داده است ایران درصدد استقرار حضور نظامی خود در سوریه است و افزوده اسراییل جلوی این کار را خواهد گرفت.
 
تصاویر ماهواره‌ای که به سفارش بی‌بی‌سی تهیه شده‌اند نشان می‌دهند بین ماه ژانویه و اکتبر سال جاری ساخت و سازهایی در محل مورد اشاره منابع اطلاعاتی در جریان بوده است.
 
این تصاویر حاکی از ساخت ۱۲ ساختمان است که احتمالا برای جای دادن خودروهای نظامی و نیز سربازها تعبیه شده است.
 
در ماه‌های اخیر ساختمان‌های دیگری نیز به این محل اضافه شده است با این حال تایید مستقل هدف این ساخت و ساز و حضور نظامیان ایرانی در آن ممکن نیست.
 
یک مقام از یک کشور غربی دیگر به بی‌بی‌سی گفت خواست حضور دراز مدت در سوریه برای ایران چندان غیرمنطقی به نظر نمی‌رسد.
 
ایران متهم به تلاش برای توسعه نفوذ خود در هلال موسوم به هلال شیعه در خاورمیانه و استقرار مسیر زمینی تامین و پشتیبانی حزب‌الله لبنان از ایران به لبنان است.
 
درحالی‌که گروه داعش در میدان جنگ شکست‌های سنگینی خورده و پایگاه‌های خود را از دست می‌دهد، توجه زیادی به تحولات پیش رو و تغییرات احتمالی قدرت و بستر نفود در سوریه جلب شده است.
 
ایران حامی همیشگی حکومات بشار اسد بوده است. تصاویر منتشر شده بر شبکه‌های اجتماعی در روزهای گذشته از حضور قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران در کنار اعضای یک گروه شبه نظامی در دیرالزور در پی عقب نشینی داعش از منطقه حکایت دارند.
 
از آنجا که تعداد زیادی از اعضای سپاه پاسداران ایران در سوریه در حال جنگند و عده‌ای از آنها نیز کشته شده‌اند حضور نظامی ایران در سوریه از کسی پوشیده نیست.
 
سئوال اصلی اینجاست که آیا این نیروها به دنبال حضور بلندمدت در سوریه‌اند؟
تصاویر ماهواره‌ای نشانه‌ای از تسلیحات سنگین یا غیرمتعارف درخود ندارند.
 
براین اساس اگر هم این محل یک پایگاه نظامی باشد احتمالا برای جای دادن سربازان و خودروهای نظامی است.
 
یک منبع دیگر به بی‌بی‌سی گفت است احتمالا مقام‌های عالیرتبه نظامی ایران در هفته‌های گذشته از این محل بازدید کرده‌اند.
 
تحلیل‌ مستقل این تصاویر توسط بی‌بی‌سی نظامی بودن این تاسیسات را تایید می‌کند و نشان می‌دهد این پایگاه درعین حال شامل چند گاراژ می‌شود که هرکدام ظرفیت شش تا هشت خودورو دارند.
 
این بررسی‌ها در عین حال حاکی از آن است که در شش ماه گذشته ساختمان‌های تازه ای در این محل ساخته شده و ساختمان‌های دیگری بازسازی شده‌اند، اگرچه مشخص نیست ساختمان‌های جدید چه کاربردی دارند.
 
مشخص نیست که این تاسیسات در حال حاضر مورد استفاده است یا نه اما احتمال دارد جنگجویان شیعه که از کشورهای دیگر از جمله پاکستان و افغانستان نیز در سوریه زیر نظر سپاه پاسداران ایران فعالیت می‌کنند از این پایگاه استفاده کنند.
 
تحلیل گران می‌گویند این پایگاه می‌تواند نزدیک به ۵۰۰ سرباز را در خود جای بدهد.
 
حضور نیروهای نظامی ایران در سوریه مدت‌هاست علنی شده است اما ادعاهای مربوط به احتمال ساخت یک پایگاه نظامی دائمی توسط ایران در سوریه احتمال حمله اسراییل را که بارها تاکید کرده اجازه چنین اتفاقی نخواهد داد، افزایش می‌دهد.
ایران از حزب الله لبنان حمایت می‌کند این پایگاه در ۵۰ کیلومتری بلندی‌های جولان قرار دارد، منطقه‌ای از سوریه که پیشتر توسط اسراییل اشغال شده بود و حالا حضور نظامی قابل توجهی در آن دارد.
 
روز یکشنبه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل در حساب توییتری خود نوشت : "داعش که بیرون می‌رود ایران وارد می‌شود. ایران به دنبال استقرار خودش به عنوان نیروی نظامی در سوریه است و ما اجازه این کار را نمی‌دهیم."
 
آقای نتانیاهو در گفتگویی با شوی تلویزیونی اندرو مار در بی‌بی‌سی گفت ایران به دنبال آوردن نیروهای هوایی و دریایی و بخش‌هایی از ارتش خود به مجاورت اسراییل است.
 
اسراییل نگرانی‌های دیگری را نیز درباره استفاده ایران از بنادر و پایگاه‌های سوریه برای زیردریایی‌های خود مطرح کرده است.
 
آقای نتانیاهور در پاسخ به اینکه آیا برای توقف این طرح از نیروی نظامی استفاده می‌کند گفت: "هرچه برای توقف این جریان آمادگی بیشتری داشته باشیم کمتر مجبور به استفاده از آخرین راه حل می‌شویم. اصلی که من به آن معتقدم این است که جلوی شر را باید از همان ابتدا گرفت."
 
با این همه به نظر می‌رسد فشار بین‌المللی اولین ابزار اسراییل در این زمینه باشد. کشورهای دیگری نیز درباره احتمال حضور بلندمدت نظامی ایران در منطقه ابراز نگرانی کرده‌اند.
 
به احتمال زیاد اسراییل این موضوع را با روسیه متحد سوریه نیز مطرح کرده است.
 
وزیر دفاع روسیه در ماه اکتبر در بیت‌المقدس بود و نخست وزیر اسراییل در همین سفر به او گفت که کشورش استقرار نظامی ایران در سوریه را نمی‌پذیرد.
 
ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه هفته گذشته به ایران سفر کرد و به گزارش رسانه‌های روسیه موضوع سوریه و نفوذ ایران در این کشور در دستور گفتگوهای او بود.
 
در سال‌های اخیر نیروهای هوایی اسراییل چندین بار اهداف مرتبط با حزب‌الله را در خاک سوریه هدف قرار دادند.
+40
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    Iranemaa - قم، ایران
    چند وقت در خبرها میبینیم که اسراییل این پایگاه نظامی را بمباران کرده
    7
    9
    جمعه ۱۹ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    david1980 - لندن، انگلستان
    وای به حال روزی که این آخوندا از ایران برن بیرون، از تو همین پایگاههایی که بیرون از ایران درست کردن ایران رو زیر و رو میکنن، زمانهی الان زمانه ی سال ۵۷ نیست، با این همه پیشرفت تکنولوژی و جنگ افزار......
    9
    4
    جمعه ۱۹ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    Sepas - تهران، ایران
    زیر هر یک دونه خاک عراق و سوریه آثار هخامنشیان نهفه است
    11
    9
    جمعه ۱۹ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    لشگر ششم ورماخت - هامبورگ، آلمان
    نتانیابو تو سگه کی باشی که بخوایی اجازه بدی که ایران حضور داشته باشه یا نداشته باشه . ایرانی پدران شما و قوم منحوستون رو از بند بابل نجات داد که بزرگترین اشتباه رو انجام داد و صد درصد خود ایرانی قوم منحوس و ملعونه جهود رو نیست و نابود خواهد کرد .
    21
    10
    جمعه ۱۹ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kawir - فرانکفورت، آلمان
    [::Sepas - تهران، ایران::]. حالت خوبه جناب هخامنشی؟!این کومنت تو چه ربطی به شقیقه داره؟!تو تونستی بخونی اینجا چی نوشته شده؟!
    7
    6
    جمعه ۱۹ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kawir - فرانکفورت، آلمان
    [::لشگر ششم ورماخت - هامبورگ، آلمان::]. فکر کردی همه مثل تو .. سفارت ایرانند!؟تو دیگه چقدر بدبختی چسپیده به خشتک پاره اخوندها بیملیتی که اوار ایران شدند،د۵ر ضمن اون ساختمانها کارخانه ساندیس سازی نیستند که نگران بمبارانشونی!.
    6
    8
    جمعه ۱۹ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Realman - ارواین، ایالات متحده امریکا
    آیا عرعرستان میخواد با اسراییل و امریکا به ایران حمله کنه ؟ اگر اینطوریست پس این حرکت ایران هم صحیح هستش
    2
    2
    شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    لشگر ششم ورماخت - هامبورگ، آلمان
    [::kawir - فرانکفورت، آلمان::] آخوند هرچی که باشه شرافته ....میلیاردها بار میارزه به امثال شما مجاهدین و منافقین و توده اییهای امثالهم .
    3
    2
    شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.