هر زن ایرانی حدود ۵۰۰ بار پریود و۳ میلیون تومان هزینه نوار بهداشتی دارد

استفاده از نواربهداشتی و تامپون برای زنان در دوران پریود (عادت ماهانه) اصلی‌ترین نیاز آنها است. اما اینکه برخی به دلیل مشکلات مالی قادر به تامین آن نیستند، موضوعی است که چندان به آن پرداخت نشده است. این تصور وجود دارد که صحبت کردن درباره عدم توانایی مالی در تامین نواربهداشتی و تامپون برای زنان مساله حایز اهمیتی نیست. اما بررسی های اخیر حکایت دیگری را روایت می کند.
 
کوکب، زنی حدود ۴۰ ساله است و سرپرست خانواده، سه فرزند دارد و می گوید "وقتی قرار است کمک مالی به اقشار کم درآمد شود، همه به فکر غذا و پوشاک هستند، هیچ کس به این فکر نمی‌کند که زنان فقیر و کم درآمد هر ماه نیاز به نواربهداشتی دارند. من از هزینه تامین نوار بهداشتی برای خودم و دخترم می زنم و مجبورم از پارچه استفاده کنم، خیلی وقتها هم به دلیل شدت خونریزی دخترم، او در خانه می ماند. یک بار هم به کمیته امداد رفتم و مشکل را مطرح کردم اما انگار من چیز غیر طبیعی گفته باشم، خانم مسوول پرونده ام گفت: خانم مردم گرسنه هستن و شما نگران نداشتن نوار بهداشتی؟"
 
این مشکل تنها محدود به ایران نیست، براساس آخرین آمار یک خیریه بریتانیایی که در روزنامه ایندیپندنت منتشر شده از هر ۱۰ زن در بریتانیا یک نفر به دلیل فقر امکان تهیه نواربهداشتی یا تامپون را ندارد. به همین دلیل است که در سالهای اخیر سازمان‌های غیر دولتی در این حوزه فعال شده‌اند تا این نیاز مهم زنان را برآورده کنند و دولت را نیز تحت فشار گذاشته‌اند تا شاید راهکاری برای حل این مشکل پیدا کند.
 
هیلی اسمیت مدیر یک سازمان غیردولتی چندی پیش به روزنامه گاردین گفت که از او خواسته شده تا برای تعدادی از مدارس در لندن، پایتخت بریتانیا، نواربهداشتی و تامپون تهیه کند.
 
او می گوید: "نوجوانان و دختران جوان مجبور هستند از حجم زیادی دستمال توالت استفاده کنند، هزینه تامین نواربهداشتی یا تامپون برای تعدادی از این خانواده‌ها به حدی زیاد است که باعث می شود در مواردی آنها مجبور شوند از رفتن به مدرسه خودداری کنند و حتی سلامت آنها در خطر است."
 
هزینه خرید یک بسته نوار بهداشتی یا تامپون در بریتانیا بین یک تا سه پوند است، البته بسته به حجم خونریزی زنان و مدت پریود برآورد شده که هر زن در این کشور در دوران پریود بین دو تا سه بسته نوار بهداشتی یا تامپون نیاز دارد. البته بحث تامین مسکن برای درد پریود هم مطرح است.
 
براساس بررسی های انجام شده تنها در بریتانیا هر زن در طول دوران زندگی خود بیش از ۱۸ هزار پوند برای تهیه نوار بهداشتی و تامپون، داروهای مسکن، لباس زیر و دیگر لوازم مربوط به پریود هزینه می کند.
 
با آن که برخی از سازمان های غیر دولتی در بریتانیا و ایران در تلاش برای برجسته کردن این موضوع هستند ، مطرح شدن آن حتی در میان برخی سازمان‌های غیر دولتی ایرانی هم بحثی تجملی به نظر می رسد.
 
پروانه، فعال یک سازمان غیر دولتی به بی بی سی میگوید: "قبل از اینکه نوار بهداشتی به بازار عرضه شود، زنان با پارچه مشکل پریود را برطرف می‌کردند، در حال حاضر هم این امکان وجود دارد، مشکل فقر، تامین غذا، پوشاک، وضعیت معیشتی و سرپناه برای افراد مهم تر از تامین یک بسته نوار بهداشتی است."
 
این در حالی است که یک فعال مدنی با انتقاد از این نوع نگاه می گوید: "بهداشت و سلامت زنان امر کم اهمیتی نیست، براساس آمار سرشماری سال گذشته تقریبا نیمی از جمعیت ایران را زنان تشکیل می‌دهند. بحث تامین نوار بهداشتی یا تامپون برای زنان در ایران موضوع کم اهمیتی نیست. اما مشکل تابو پریود است که در بسیاری موارد توسط زنان بیشتر به آن دامن زده می شود."
 
هر بسته نوار بهداشتی در ایران اگر ایرانی باشد از حدود دو تا سه هزار تومان شروع می شود و اگر خارجی باشد این قیمت از حدود شش هزار تومان به بالا است. اگر هر زن ایرانی بین سن ۱۰ تا ۵۰ سال را در نظر بگیریم که براساس آمار حدود ۲۰ میلیون نفر هستند. این به آن معنا است که هر زن ایرانی به طور میانگین ۵۰۰ بار در طول دوران زندگی‌اش پریود می‌شود و هر ماه تقریبا حدود ۲ تا سه بسته نوار بهداشتی نیاز دارد و باید حدود ۳ میلیون تومان برای نوار بهداشتی یا تامپون هزینه کند.
 
مریم در یکی ازمراکز خیریه کار می کند، او هم می‌گوید: "زنانی که در این مرکز خدمات دریافت میکنند با مشکل تامین نوار بهداشتی مواجه هستند، برای همین در یکی از جلساتی که با خیرین داشتیم از آنها خواهش کردیم در کنار بسته‌های غذایی و پوشاک برای تهیه نوار بهداشتی هم مبلغی در نظر گرفته شود."
 
به گفته این فعال مدنی بهداشت سلامت زنان کم درآمد و آسیب پذیر در ایران در خطر است. "ما زنانی را داریم که به عفونت های مختلف مبتلا می‌شوند و دلیل آن دقیقا نداشتن امکانات بهداشتی مناسب است، بعضی از این زنان باید یک عدد نوار بهداشتی را برای دو روز مصرف کنند. البته اگر شانس بیاورند و بتوانند از طریق مرکز ما تهیه کرده یا بخرند. درغیر اینصورت پارچه یا دستمال باید استفاده کنند که با توجه به بهداشتی و استریل نبودن پارچه ها ودستمال ها عفونت گریبان آنها رامی گیرد."
 
این فعال مدنی همچنین با اشاره به حذف کمکهای دولتی برای پیشگیری از بارداری گفت: "این بودجه می‌تواند در خانه‌های بهداشت مناطق مختلف کشور برای تهیه نوار بهداشتی هزینه شود."
 
نوار بهداشتی یا تامپون جنس لوکس نیست، همانطور که هر فردی خارج از جنسیت نیاز به خوردن و آشامیدن دارد، زنان نیز در دوران پریود نیاز به نوار بهداشتی یا تامپون دارند، تامین این نیاز اولیه برای قشر کم درآمد و فقیر بر عهده دولتها است و اطلاع رسانی درباره این نیاز زنان شاید بتواند راه را برای برآورده کردن آن هموار سازد.
 
اسامی مصاحبه شوندگان در این گزارش برای حفظ هویت آنها تغییر کرده است.
+19
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    Iranemaa - قم، ایران

    «یسئلونک عن المحیض قل هو اذی فاعتزلوا النساء فی المحیض و لا تقربوهن حتی یطهرن . ؛ و از تو درباره خون حیض سؤال می کنند، بگو: چیز زیان بار و آلوده ای است و لذا در حالت قاعدگی از زنان کناره گیری نمائید و با آنها نزدیکی ننمایید و به آنها نزدیک نشوید تا پاک شوند . » (بقره، آیه 222).
    29
    9
    جمعه ۱۹ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    حسین سلطانزاده - برلین، آلمان

    خداوند خودش چیزی ناپاک خلق میکنه وبعد به مردم میگه کناره گیری کنید چقدر ضد ونقیض است این خدا وقرآن خوب ای خدای مهربان دانا زن را طوری خلق میکردی که حیض نشه به همین راحتی پس ایراد از مردم نیست ایراد از خدایی خودت است
    4
    24
    جمعه ۱۹ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.