درخواست مقام عراقی از آمریکا برای کمک نظامی علیه شبه‌نظامیان شیعه

اسامه النجیفی (راست) معاون رئیس جمهور عراق روز سه‌شنبه، ۱۶ آبان‌ماه، در واشینگتن نفوذ روزافزون شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت جمهوری اسلامی را «مهم‌ترین تهدید امنیتی» در آینده عراق توصیف کرد.
 
اسامه النجیفی، معاون رئیس جمهور عراق که خود سنی است، برای دیدار با مقاماتی از دولت و کنگره آمریکا در این کشور به سر می‌برد.
 
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، آقای النجیفی روز سه‌شنبه همچنین خواستار افزایش کمک نظامی آمریکا به نیروهای سنی عراق شد.
 
او همچنین ابراز امیدواری کرد که دولت ایالات متحده برای «مقابله با نفوذ روزافزون ایران در عراق و سراسر خاورمیانه» به وعده‌هایش عمل کند.
 
ابراز نگرانی از نفوذ تهران در خاک عراق هر از گاهی از برخی از مقامات عراقی شنیده می‌شود، اما صحبت از نیروهای شیعه به عنوان «تهدید امنیتی» می‌تواند یادآور خواسته مقتدی صدر، روحانی شیعه عراقی، در تابستان گذشته باشد.
 
آقای صدر روز ۱۳ مرداد از دولت عراق خواست تا حشدالشعبی، بسیج مردمی، را برچیند. این نیروی شبه نظامی بنا بر تخمین‌ها شامل حدود ۱۲۲ هزار تن است.
 
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای صدر در گفت‌وگو با هزاران حامی خود در بغداد و یک هفته پس از آن این درخواست را مطرح کرد که از عربستان سعودی، رقیب جمهوری اسلامی در منطقه، دیدار کرد.
 
حشدالشعبی یا همان «نیروهای داوطلب و مردمی» که عمدتاً از گروه‌های شبه‌نظامی شیعه تحت حمایت تهران تشکیل می‌شود در آذرماه سال ۹۵ توسط مجلس عراق به عنوان نیروی ذخیره برای ارتش و پلیس این کشور به رسمیت شناخته شد.
 
این نیروها در بازپس‌گیری شهر مهم و استراتژیک موصل در عراق در تیرماه گذشته، یعنی نخستین شهری که به تصرف گروه حکومت اسلامی درآمد، نقش داشتند.
 
حمایت جمهوری اسلامی از این نیروها به حدی است که قاسم سلیمانی، فرماندi شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران، نیز در اواخر تیرماه سال جاری صراحتاً اعلام کرد که «فرمانده حشدالشعبی توانست کلید درب انبارهای تسلیحات جمهوری اسلامی را در خدمت خودش بگیرد، زیرا جمهوری اسلامی مانند دیگران نبود که پول ملت عراق را بگیرد و در موقع اضطرار به آنها سلاح ندهد».
 
حال معاون رئیس جمهور عراق از نفوذ این نیروها در کشورش ابراز نگرانی کرده و آنها را برای آینده عراق تهدیدی امنیتی توصیف کرده است.
 
به گزارش آسوشیتدپرس، اسامه النجیفی روز سه‌شنبه در سخنانی در «موسسه صلح» در شهر واشینگتن شبه‌نظامیان شیعه را «ارتشی موازی» خوانده است که می‌تواند باعث انشقاق و چنددستگی در کشور شود.
 
این مقام عراقی همچنین در مصاحبه‌ای با این خبرگزاری به جذب بودجه و کمک بیشتر برای نیروهای سنی عراق ابراز علاقه کرده است.
 
اسامه النجیفی همچنین توضیح داده است که «یک حزب ائتلافی جدید متشکل از گروه‌های سنی، شیعه و کرد و مسیحی» بیشترین شانس را برای مقابله با نیروهای شبه‌نظامی دارد.
 
آسوشیتدپرس این گفته را اشاره‌ای به انتخابات سراسری عراق در سال آینده، ۲۰۱۸، دانسته است.
 
پیشتر حیدر العبادی، نخست وزیر عراق، نیز با اشاره به همین انتخابات تأکید کرده است که حشد الشعبی به‌ویژه نباید در انتخابات عمومی پیش روی عراق که ۱۲ مه ۲۰۱۸ برگزار می‌شود نقشی داشته باشد.
 
به گفته نخست‌وزیر عراق، حشد الشعبی باید «نیروی منضبط» و تحت کنترل دولت باشد، بدون هیچ نقش سیاسی.
 
گفته می‌شود که ۱۵ گروه از شبه‌نظامیان شیعه مورد حمایت ایران در سوریه و عراق مشغول جنگ هستند.
 
اعضای این گروه‌های شبه‌نظامی که نیروی «قدس» سپاه پاسداران با همکاری حزب‌الله لبنان در آموزش و ساماندهی آنها نقش دارد ترکیبی از شیعیان ایران٬ افغانستان٬ پاکستان٬ عراق٬ سوریه و لبنان هستند.
+26
رأی دهید
-30

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    tiger.man - ریکیاویک، ایسلند

    با رفتن صدام عراق جولانگاه هر روباه و شغال و کفتاری شده.
    15
    43
    ‌چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Kurdistanfreedom - اربیل، عراق
    برای برقراری امنیت عراق و منطقه، کشورهای چون امریکا و اسرائیل هرچه زودتر باید عملیات نظامی ضد شبه‌نظامیان تروریست حشد الشعبی و سپاه تروریستی پاسداران انجام دهد، هرچند تا به امروز تروریستهای جمهوری اسلامی ایران به دست پیشمرگه ها به هلاکت رسیدند. به امید امنیت عراق و نابود شدن تروریستها
    23
    15
    ‌چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    baba bekheyal - اسپارت، ایران
    کله ک. شعر ور مگی. عربی‌ دیگه. محشو ر بشی‌ با شتر ها.
    6
    10
    ‌چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    oghab - هلسینکی، فنلاند
    باید ترروبشه
    5
    6
    ‌چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۹
    Lavashak22 - کپنهاک ، دانمارک
    مگه عربستان مرده؟ هر چی خواستید بدون منت براتون تهیه میکنه، متاسفانه اینجا با چند تا دوست سنی در مورد حملات تروریستی یازده سپتامبر بحث کردم تقریبا همشون میگن اسامه‌بن‌لادن کار خوبی کرد و اونو شهید میدونن! هر چی بگی کشتن انسانهای بی‌گناه توجیهی نداره هی دلیل میاره برات!!! تازه این سنی تحصیلکرده و بزرگ شده اروپا هست...
    3
    20
    ‌چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.