آمریکا صدور ویزا در ترکیه را به طور محدود از سر می‌گیرد

دولت آمریکا اعلام کرده است که صدور ویزا در ترکیه را که حدود یک ماه پیش متوقف کرده بود، به طور محدود از سر می‌گیرد.
 
وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه (شش نوامبر) با صدور بیانیه‌ای گفت که مقامات ارشد ترکیه به واشنگتن اطمینان داده اند که مشغول تحقیقات امنیتی درباره کارکنان دیگری از سفارت یا کنسولگری ایالات متحده نیستند.
 
در پی بازداشت یکی از کارکنان محلی کنسولگری آمریکا در استانبول به اتهام جاسوسی و تلاش برای سرنگون کردن دولت، سفارت آمریکا در آنکارا در ماه اکتبر اعلام کرد که به خاطر نگرانی از امنیت کارکنانش صدور ویزا در ترکیه را متوقف کرده است.
 
ترکیه نیز متعاقبا صدور ویزا برای شهروندان آمریکا را به حالت تعلیق درآورد.
 
با این حال، بیانیه تازه وزارت امور خارجه آمریکا از کاهش تنش دیپلماتیک بین این دو کشور متحد حکایت دارد.
 
در این بیانیه آمده است: "ما تضمین‌های مقدماتی دریافت کرده ایم که دولت ترکیه کارکنان سفارت و کنسولگری‌های ما را به خاطر انجام وظایف رسمی اشان دستگیر یا بازداشت نخواهد کرد."
 
وزارت امور خارجه آمریکا می‌افزاید: "مقامات ترکیه در صورتی که قصد دستگیری یا بازداشت یکی از کارکنان محلی ما را داشته باشند از قبل دولت آمریکا را مطلع خواهند کرد."
 
این بیانیه در حالی صادر شد که بن‌علی ییلدیریم، نخست وزیر ترکیه، روز سه شنبه برای ملاقات با مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا به واشنگتن سفر می‌‎کند.
 
وزارت امور خارجه آمریکا در عین حال در مورد ادامه بازداشت شماری از کارکنان محلی و شهروندان خود در ترکیه ابراز نگرانی کرده است.
 
ترکیه حداقل یکی از کارمندان محلی کنسولگری آمریکا در استانبول را به اتهام ارتباط با گروه فتح‌الله گولن، روحانی مخالف دولت ترکیه که در آمریکا زندگی می کند، بازداشت کرده است. دولت آمریکا این اتهام را بی‌پایه خوانده و رد کرده است.
 
یکی از شهروندان آمریکا هم که در اکتبر ۲۰۱۶ در ترکیه دستگیر شد اندرو برونسون نام دارد که در شهر ازمیر کشیش یک کلیسا بود و به ارتباط با فتح‌الله گولن، متهم شده است.
 
رابطه ترکیه و آمریکا بویژه پس از کودتای نافرجام ژوییه سال ۲۰۱۶ میلادی پر تنش بوده است و در این مدت مقامات ترکیه از همتایان آمریکایی خود خواسته‌اند که فتح‌الله گولن را به دلیل آنچه مقامات ترکیه‌ نقش وی در این کودتا می خوانند به ترکیه مسترد کند.
 
دولت ترکیه فتح‌الله گولن را متهم کرده که کودتای ناموفق علیه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری را طرح‌ریزی و اجرا کرده است.
فتح‌الله گولن در پنسیلوانیا در آمریکا زندگی می‌کند آقای گولن که از حدود ١٨ سال پیش در تبعیدی خود خواسته در پنسیلوانیای آمریکا به سر می‌برد، این اتهام را تکذیب کرده است.
 
مقام‌های ترکیه بعد از کودتای ناموفق پارسال بیش از ۵۰ هزار نفر را بازداشت کردند. قاضی‌ها، دادستان‌ها، اعضای پلیس و ارتش جزو بازداشت‌شدگان بودند. بسیاری از آنها به ارتباط با شبکه فتح الله گولن متهم شده‌اند.
 
همچنین بیش از ۱۰۰ هزار نفر از کارکنان دولت از جمله پزشکان، کارمندان و دانشگاهیان با اتهام مشابه معلق یا اخراج شده‌اند.
+11
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.