یک نماینده: قانون انتخابات برای اقلیت‌های دینی تغییر خواهد کرد

مجلس شورای اسلامی در مورد لغو عضویت عضو زرتشتی شورای شهر یزد با شورای نگهبان در تقابل قرار گرفته است. یک عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی از تغییر قانون «نحوه شرکت اقلیت‌های دینی در انتخابات» خبر داد.
 
محمد محمودی شاه‌نشین، نماینده شهریار و شهرقدس در مجلس، درباره جزئیات این تغییر گفت که «در این طرح، اقلیت‌های دینی مکلف خواهند شد در هر انتخاباتی که شرکت می‌کنند، تنها به کاندیدای خود رأی بدهند.»
 
خبرگزاری تسنیم روز جمعه (۱۲ آبان) به نقل از محمد محمودی شاه‌نشین این خبر را منتشر کرده‌است.
 
آن‌طور که آقای محمودی شاه‌نشین خبر داده، به دستور علی لاریجانی، رئیس مجلس و به منظور «اصلاح تبصره یک ماده ۲۶ قانون انتخابات»، کارگروهی در این کمیسیون تشکیل شده‌است.
 
بر اساس این گزارش، قرار است این کمیسیون، درباره تبصره یادشده «شفاف‌سازی» کند و «نتیجه جمع‌بندی» خود در این زمینه را در قالب یک طرح به مجلس ارائه کند.
 
به گفته این نماینده، این کارگروه این بند «از قانون انتخابات را به گونه‌ای اصلاح خواهد کرد که هم نظر شورای نگهبان و هم اقلیت‌های دینی تأمین شود.»
 
وی توضیح بیشتری درباره چگونگی تأمین نظر این دو گروه نداده‌است.
 
ماده ۲۶ «قانون تشکیلات، وظایف و انتخاب شوراهای اسلامی ایران»، شرایط انتخاب‌شوندگان هنگام ثبت‌نام را بدین شرح توضیح داده‌است: «تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، حداقل سن ۲۵ سال تمام، سکونت حداقل یک سال متصل به زمان اخذ رأی در محل، اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه، ابراز وفاداری به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دارا بودن سواد خواندن و نوشتن به اندازه کافی.»
 
تبصره یک این ماده نیز قید کرده که اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.
 
این تبصره در مورد شرط اعتقاد و التزام عملی به «ولایت مطلقه فقیه» برای اقلیت‌های دینی استثنایی قائل نشده است.
 
جنجال بر سر چگونگی شرکت اقلیت‌های دینی در انتخابات، با لغو عضویت سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد از سوی دیوان عدالت اداری و بر اساس نظریه فقهی شورای نگهبان آغاز شد.
 
در حالی که سخنگوی شورای نگهبان، بارها اجرای نظر شورای نگهبان را الزام‌آور اعلام کرده و از مجلس خواست در این زمینه، تنها از این شورا تبعیت کند و «چالش ایجاد نکند»، شماری از چهره‌های سیاسی از جمله علی لاریجانی، نماینده مجلس با آن مخالفت کردند.
 
آقای لاریجانی گفته بود که پیش از این، قوانین شوراها درباره چگونگی شرکت اقلیت‌های دینی در انتخابات، مواردی را مطرح کرده و شورای نگهبان نمی‌تواند با خلاف شرع تشخیص دادن قانون مصوب، «کشور را به هم بریزد.»
 
محمد یزدی، عضو فقهای شورای نگهبان نیز در واکنش به اعتراض علی لاریجانی نسبت به لغو عضویت سپنتا نیکنام در شورای شهر یزد گفت که رئیس مجلس اگر می‌خواهد کاری برای خدا انجام بدهد، قانون انتخابات را درست کند.
 
وی در گفت‌وگویی با روزنامه اصولگرای «صبح نو»، اعتراض آقای لاریجانی را رد کرده و افزوده که «صرف رئیس مجلس بودن کافی نیست که هرچه به ذهنش می‌رسد مطرح کند و بهتر بود قبل از طرح این مسئله، با حقوقدانان و فقها مشورت می‌کرد و از دلایل قانونی و شرعی این کار مطلع می‌شد».
 
یزدی خطاب به لاریجانی گفته که «یعنی چه کسی که سواد ندارد برای رئیس‌جمهور شدن اسم می‌نویسد؟ این قانون ضعیف است که هزار و چند نفر برای ریاست‌جمهوری اسم می‌نویسند».
 
وضعیت ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران به‌ویژه در دوره‌های اخیر انتقادات زیادی را به دنبال داشته و گاه به موضوع خنده و تفریح تبدیل شده‌است.
 
بیشتر ثبت‌نام‌کنندگان، افراد گمنام و فاقد معیارهایی چون مدیر و مدبر بودن برای پذیرش پست مهم‌ترین مقام اجرایی کشور بوده‌اند.
 
در میان ثبت‌نام کنندگان حتی کودکان نیز به چشم می‌خوردند. برخی هم به صورت خانوادگی و دسته‌جمعی برای ثبت‌نام به وزارت کشور مراجعه می‌کردند.
 
این شرایط باعث شده تا بسیاری از چهره‌ها و مقامات سیاسی خواستار اصلاح قانون انتخابات بشوند.
+4
رأی دهید
-35

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۷
    Hatef - پاریس، فرانسه
    بفرمائید! تبعیض در روز روشن ، جلو چشم همه و آنهم بصورت قانونى! باز هم باید به ایرانى بودن افتخار کرد؟!
    3
    15
    جمعه ۱۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    این تغییرات که میگویند در جهت منافع ملت نمیباشد.اقلیتها در موقع انتخابات باید آرم خودشان را داشته باشند یهودی ها ستاره داود مسیحی ها صلیب وزرتشتی ها با علامت خودشان بر روی لباس در انتخابات شرکت کنند.تا بعدا مثل هیتلر(حزب نازی) برایشان برنامه پیاده کنند.؟!؟
    2
    13
    جمعه ۱۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    sunny_day - نیویورک ، ایالات متحده امریکا
    در این طرح، اقلیت‌های دینی مکلف خواهند شد در هر انتخاباتی که شرکت می‌کنند، تنها به کاندیدای خود رأی بدهند! شما چهطوری میتوانید مشخص کنید چه کسی اقلیت دینی هست و چه کسی نیست ؟آیا کسی را پای صندوق میزارید که افرادرای دهنده را چک کنند ؟حالا فرض بگیریم مرحله اول تشخیص انجام شد و شما توانستید اقلیت را از غیر اقلیت تشخیص دهید آیا افراد قبل از انداختن رای خودشان باید کاغذ رای را به نماینده وزارت کشور در سر حوزه رای گیری نشان دهند که شما مطمن شوید این افراد تنها به کاندیدای خود رأی داده اند
    0
    3
    جمعه ۱۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    جمهوری سکوت - فرانکفورت، آلمان
    ترسیدن که به خاطر لجبازی ملت هر کاندید غیر مسلمان با اکثریت مسلمان رای بیاره. این یعنی خودشون هم فهمیدن چقدر گند زدن
    0
    7
    جمعه ۱۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    یا30ن - پارسیان، ایران
    مطمئناً از محبوبیت روزافزون نماینده های سنی و اقلیت های دینی ترسیده اند!بلاشک سپنتا نیکنام از محبوبیت خاصی نزد مسلمانان برخودار گشته.که این ها یه دفعه به جون هم افتادن و هرکسی توپ پرت می کنه تو زمین مقابل!در ادامه خواهیم دید که این قانون شامل اهل سنت هم خواهد گشت!بله واقعاً ترسیدن مردم نمایندگانی حتی از تسنن انتخاب نمایند.چه برسد اهل کتاب
    1
    3
    جمعه ۱۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.