استفاده طولانی از آسپرین از ابتلا به پنج سرطان جلوگیری می‌کند

یک پژوهش بزرگ از ۶۰۰ هزار نفر نشان داده که استفاده دراز مدت قرص آسپرین احتمالاً جلوی ابتلا به پنج نوع سرطان دستگاه گوارشی را می گیرد.
 
این پژوهش خطر ابتلا به سرطان را در میان کسانی که در هفت سال، حداقل شش ماه بی وقفه آسپرین مصرف کرده اند با کسانی که در ظرف ۱۰سال آسپیرین نخورده اند، مقایسه می کند.
 
پس از در نظر گرفتن همه این عوامل، میزان کاهش ابتلاء در مورد پنج سرطان دستگاه گوارش قابل توجه بود:
۴۷ درصد کاهش در ابتلا به سرطان های کبد و مری
۳۴ درصد کاهش در ابتلا به سرطان پانکراس
۲۴ درصد کاهش در ابتلا به سرطان روده بزرگ
و ۳۸ درصد کاهش در ابتلا به سرطان معده
چند سرطان دیگر خارج از دستگاه گوارش نیز به درجات مختلف تحت تاًثیر قرار گرفته بودند. مثلا سرطان خون، سرطان ریه و پروستات که ابتلا به آنها اندکی کاهش یافته بود، ولی سرطان های دیگر مثل سرطان پستان ، کلیه و مثانه کاهشی نیافته بودند.
 
گرچه یافته های این پژوهش بر اساس ارتباط بیماری با مصرف آسپرین است و نه مقایسه دو گروه مصرف کننده و آسپرین نخورده؛ اما باید گفت این نخستین پژوهشی نیست که رابطه میان آسپرین و کاهش میزان سرطان را مرتبط دانسته است.
 
چند مطالعه پیشین، همین ارتباط را با کاهش سرطان روده بزرگ، نشان داده بود.
مهمترین پژوهش در گزارش «گروه اقدام سرویس های پیش گیری»در سال ۲۰۱۶ بود که توصیه می کرد دوز های پائین آسپرین به عنوان معالجه پیشگیرانه مورد استفاده قرار گیرد.
 
گزارش ۲۰۱۶ همچنین نشان داد که مصرف آسپرین می تواند در جلوگیری از خطر ابتلا به سرطان مجاری صفراوی موثر باشد. برعکس در سال ۲۰۰۵ مطالعه در مورد وضع سلامتی ۴۰ هزار زن ۴۵ ساله و بالاتر که مرتباً آسپرین مصرف می کردند، نشان داد که تاًثیری در کاهش میزان ابتلا انان به سرطان ندارد.
 
در میان اثرات بهتر شناخته شده دوزهای پائین آسپرین، ارتباط نزدیک آسپیرین با بیماری های قلبی-عروقی است. نشان داده شده که آسپیرین ،خطر حمله قلبی را در مردان 50 ساله و بالاتر و زنان 60 ساله و بیشتر ، کاهش می دهد.
 
یافته ها درباره نقش آسپرین در کاهش برخی سرطان ها جدید است اما در سالهای گذشته مشخص شده بود که مصرف این دارو در کاهش بیماری های قلبی و عروقی نقش دارد. پژوهش های قبلی نشان می دهد استفاده از آسپرین، خطر حمله قلبی در مردان ۵۰ ساله و زنان ۶۰ ساله و بالاتر را کاهش می دهد.
+4
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.