نیروهای امنیتی در محل حملهرئیس جمهور آمریکا چند ساعت پس از حمله مرگبار یک خودرو به شهروندان در نیویورک، اعلام کرد که واشینگتن نباید اجازه بدهد نیروهای حکومت اسلامی (اسلامی) به آمریکا بازگردند یا وارد این کشور شوند. خبرگزاری فرانسه روز سهشنبه (نهم آبان) گزارش کرده که دونالد ترامپ این موضوع را در صفحه شخصی خود در توییتر منتشر کردهاست.
ترامپ نوشته که «کافی است. نباید به اعضای داعش بعد از شکست آنها در خاورمیانه یا مناطق دیگر، اجازه ورود یا بازگشت به آمریکا را بدهیم.»
پس از بازداشت یک شهروند ازبک در پی حمله مرگبار خودرو به عابران و دوچرخهسواران در نیویورک، که مقامهای آمریکایی آن را «حمله تروریستی» نامیدهاند، دونالد ترامپ خواستار تشدید روند بررسی پیشینه مهاجران به خاک ایالات متحده شدهاست.
در حمله با استفاده از یک خودرو به عابران و دوچرخهسواران در منهتن، نیویورک، دستکم هشت نفر کشته و چندین نفر نیز زخمی شدهاند. مقامهای امنیتی این حمله را «تروریستی» نامیدهاند.
منبعی در سرویس امنیتی ازبکستان به رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی گفت که مادر، پدر و خواهر فرد مظنون حمله نیویورک هماینک تحت بازجویی قرار دارند.
این نخستین بار از یازده سپتامبر ۲۰۰۱ در نیویورک است که حمله مشابهی در این شهر رخ میدهد. در عین حال این نخستین حمله «تروریستی» با استفاده از خودرو در خاک ایالات متحده است؛ حملهای که شبیه آن اخیراً در شهرهای اروپایی رخ داده و دهها کشته برجای گذاشتهاست.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده، ساعتی پس از این رخداد در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «من از وزارت امنیت داخلی خواستهام تا اقدامات ما در برنامه بررسی شدید پیشینهها که در حال حاضر هم وجود دارد را افزایش دهد. ملاحظات سیاسی خوب است، اما نه برای این!».
ترامپ همچنین فرد مهاجم را عنصری «بسیار بیمار و خطرناک» توصیف کردهاست.
بیل د بلاسیو، شهردار نیویورک، این حمله را «تروریستی» خوانده، اما مقامهای رسمی هنوز شواهدی مبنی بر رابطه مظنون بازداشتشده با گروه دولت اسلامی پیدا نکردهاند.
آقای ترامپ در پستهای دیگری در توئیتر نیز حمله روز سهشنبه در نیویورک را «بزدلانه» توصیف کرده و نیز گفته بود «ما به یاد قربانیان حمله تروریستی امروز در شهر نیویورک هستیم و برای آنها و خانوادههایشان دعا میکنیم. دولت من، پشتیبانی کاملی، از جمله انجام تحقیقات مشترک با اداره افبیآی، در اختیار نیروی پلیس شهر نیویورک قرار خواهد داد».
پلیس نیویورک گفتهاست مظنون در جریان حمله نیویورک پس از شلیک نیروهای امنیتی، زخمی و بازداشت شدهاست. مقامهای پلیس در عین حال اظهار داشتند که فرد بازداشتشده، سیفالله حبیباللهویچ سایپـف، ۲۹ ساله، و ازبک است. بنا بر گزارش رسانههای ایالات متحده این فرد در سال ۲۰۱۰ (هفت سال پیش) وارد این کشور شده بود.
مقامهای پلیس میگویند فرد مظنون به انجام حمله، سیفالله حبیباللهویچ سایپـف، ۲۹ ساله، و ازبک است.شاهدان در محل گفتهاند حبیباللهویچ سایپـف در پی زیرگرفتن مردم، فریاد «الله اکبر» سر دادهاست.
مقامهای امنیتی در حال حاضر میگویند فرد بازداشتشده، تنها مظنون در این حمله است و احتمالاً اقدامات او فردی و بدون وابستگی به یک گروه انجام شده است.
با این حال بنا بر گزارش رسانهها بازرسان نوشتهای یافتهاند که حبیباللهویچ سایپـف در خودرو به جا گذاشته و در آن مدعی شده به نام گروه موسوم به حکومت اسلامی (داعش) دست به انجام این حمله زدهاست.
شهردار نیویورک در جریان یک نشست خبری گفته است: «این یک حمله بزدلانه تروریستی بود، هدف از آن شهروندان بیگناه و مردمی بود که مشغول زندگی خود هستند و خبر ندارند کسی قرار است آنها را هدف قرار دهد».
بنا به گفته مقامهای آمریکایی، پنج شهروند آرژانتینی و یک شهروند بلژیکی در میان هشت قربانی حمله هستند و بیش از ده نفر نیز زخمی و در بیمارستان بستری شدهاند. گفتهشده جراحت زخمیها جدی ولی تحت کنترل است.
پلیس میگوید خودروی استفادهشده در حمله اجارهای بود و مهاجم تفنگهای قلابی همراه داشت.
هرچند حملهای نظیر حمله روز سهشنبه در نیویورک، در ایالات متحده بیسابقه است، اما در سال گذشته شبیه آن در شهرهای اروپایی رخ داد؛ از جمله حمله تیر ماه در شهر نیس فرانسه با ۸۶ کشته، حمله آذر ماه در بازارچه کریسمس در برلین با ۱۲ کشته، و یا حمله مرداد ماه با خودرو به عابران پیاده در بارسلون که جان ۱۳ نفر را گرفت. گروه موسوم به حکومت اسلامی مسئولیت آن حملات را برعهده گرفته بود.
به دنبال شکست دولت اسلامی در عراق و سوریه، مقامهای غربی به شدت نگران بازگشت جنگجویان خارجی به کشورهای خود هستند.
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان