صعود گردشگران از 'کوه مقدس' استرالیا ممنوع می‌شود

اولورو برای ساکنان بومی منطقه مقدس استروز چهارشنبه، ١٠ آبان (١ نوامبر) هیئت اداره کننده کوه صخره‌ای اولورو اعلام کرد که از سال ٢٠١٩ میلادی گردشگران و بازدیدکنندگان از این کوه اجازه صعود از آن را نخواهند داشت.
 
این کوه، که پیشتر به صخره آیرس هم شهرت داشت، یک کوه صخره‌ای از جنس ماسه سنگ و به رنگ سرخ است که در منطقه "قلمرو شمالی" در نواحی مرکزی استرالیا واقع شده است. این کوه برای ساکنان بومی منطقه مقدس است. اولورو ٣٤٨ متر ارتفاع دارد و به خاطر تلون رنگ سرخ آن شهرت جهانی یافته است.
 
این صخره یکپارچه برای بومیان آنانگو که از ساکنان اولیه یا بومیان این بخش از استرالیا هستند مقدس است و یونسکو به خاطر خصوصیات منحصر به فرد آن، این صخره را میراث فرهنگی جهان شناخته است.
تصمیم به توقف صعود از کوه اولورو پس از ده سال مبارزه گروهی از ساکنان بومی این بخش گرفته شده است. هیئت اداره اولورو، متشکل از هشت تن از نمایندگان مالکان سنتی منطقه و هشت مامور دولت استرالیا به اتفاق آراء تصمیم گرفتند که به جهانگردان اجازه بالا رفتن از آن داده نشود.
صعود گردشگران از اولورو از دو سال دیگر متوقف خواهد شددر دهه ١٩٨٠، دولت استرالیا مالکیت این صخره و اراضی آن را رسما به بومیان ساکن این منطقه تفویض کرد اما تنها در دهه اخیر است که شماری از بومیان برای توقف صعود گردشگران از آن به تلاش جدی دست زده‌اند. منع صعود گردشگران از روز ٢٦ اکتبر سال ٢٠١٩، یعنی درست سی و چهار سال پس از انتقال مالکیت آن به بومیان به اجرا گذاشته خواهد شد.
 
هیئت اداره صخره در گزارشی در سال ٢٠١٠ گفته بود که اگر کمتر از ٢٠ درصد از بازدیدکنندگان از این صخره در صدد صعود از آن برآیند، ممنوعیت صعود از آن را تصویب خواهد کرد. به گزارش این هیئت، از دهه ١٩٩٠ به تدریج از تعداد گردشگرانی که در صدد صعود از کوه مقدس بومیان بر می‌آیند کاسته شده و در سال گذشته میلادی، شمار آنان به زیر ١٧ درصد رسید.
 
با وجود اینکه این کوه در منطقه‌ای دورافتاده واقع شده، هرساله بیش از سیصد هزار گردشگر از آن دیدن می‌کنند. اکثر بازدیدکنندگان شهروندان استرالیا هستند اما درصد قابل توجهی از آنان را هم بازدیدکنندگان ژاپنی تشکیل می‌دهند.
 
این کوه تنها حدود ٢٠ درصد از اوقات برای صعود باز است و در سایر موارد، به خاطر شرایط خطرناک جوی یا ملاحظات فرهنگی به گردشگران اجازه صعود از آن داده نمی‌شده است.
 
صعود از این کوه بدون خطر نیست و از زمان آغاز ثبت حوادث کوهنوردی در این صحره در دهه ١٩٥٠ تا کنون، ٣٦ نفر در اثر حوادث ناشی از صعود از آن جان خود را از دست داده و شماری نیز زخمی شده‌اند. آخرین مورد از مرگ هنگام صعود این صخره در سال ٢٠١٠ میلادی ثبت شد.
+7
رأی دهید
-5

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.