محمد یزدی: اگر جایی اکثریت قریب به اتفاقشان مسلمان باشند، غیر مسلمان نمیتواند برای آنها تصمیم بگیردمحمد یزدی، عضو فقیه شورای نگهبان ایران میگوید که فقهای این شورا به اتفاق آرا به توقف فعالیت سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد رأی دادهاند. آقای یزدی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم گفته است که "این تصمیم یک تصمیم قانونی، شرعی، قطعی و غیرقابل برگشت است و هیچکس این قانون را نمیتواند برگرداند." او هشدار داده که تلاش برای برگرداندن این رأی "مقابله با اصل نظام جمهوری اسلامی ایران است و نظام قطعا در برابر آن میایستد".
این عضو شورای نگهبان درباره دلیل تصمیم شش فقیه این شورا گفت که "این اقلیت مذهبی (آقای نیکنام ) برای مردمی که اکثرا مسلمان هستند، حق تصمیمگیری ندارد و این خلاف شرع است".
سپنتا نیکنام در انتخابات پنجمین دوره شوراهای شهرو روستا در اردیبهشت ۱۳۹۶ با کسب بیش از ۲۱ هزار و هفتصد رأی به عنوان نفر هفتم به شورای یازده نفری شهر یزد راه پیدا کرد.
او که در دوره قبلی شوراها به مدت چهار سال عضو شورای شهر یزد بود، بعد از انتخاب در دوره پنجم به دلیل زرتشتی بودن با شکایت یک نامزد رقیب روبرو شد و در نهایت عضویت او به حکم دیوان عدالت اداری و با استناد به نامهای از احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان معلق شد.
سپنتا نیکنام پیش از این چهار سال عضو شورای شهر یزد بوده است"مجلس اصلا حق ورود به موضوع را ندارد" آقای یزدی در مصاحبه امروز خود که در سایت رسمی شورای نگهبان هم منتشر شده با استدلالی شبیه استدلال آقای جنتی، گفته است که "اگر جایی اکثریت قریب به اتفاقشان مسلمان باشند، غیر مسلمان نمیتواند برای آنها تصمیم بگیرد."
او در پاسخ به این سوال خبرنگار تسنیم که چرا اقلیتهای مذهبی میتوانند در مجلس نماینده داشته باشند اما در شورا این طور نیست، گفته است که "اقلیتهای مذهبی در مجلس نماینده دارند و میتوانند درباره مصوبات مجلس اظهارنظر کنند، اما درباره جاهای دیگر نمیتوانند اظهارنظر کنند".
تعلیق عضو شورای شهر یزد انتقادهای زیادی را در پی داشته است.
علی لاریجانی، رئیس مجلس، این اقدام را "غیرقانونی" خوانده و گفته احتمال دارد که این موضوع به هیئت حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سهگانه ارجاع شود.
اما محمد یزدی، فقیه شورای نگهبان امروز گفت که مجلس "اصلا حق ورود به آن (موضوع تعلیق آقای نیکنام) را ندارد، چون جنبه شرعی مصوبات مجلس هم باید طبق نظر فقهای شورای نگهبان باشد و این فقها باید مصوبات را از جنبه شرعی تأیید کنند."
به گفته آقای یزدی "خود مجلس ۲۰۰ و چند نفره اگر قانونی تصویب کند و ۴ تن از فقهای شورای نگهبان نظر بدهند که بخشی از آن خلاف شرع است، مجلس موظف است نظر شورای نگهبان را تأمین کند، چه رسد به شورای شهر که واحد کوچک چند نفره است و براساس جمعیت شهرها مشخص میشود".
قدیمی ترین هاجدیدترین هابهترین هابدترین هادیدگاه خوانندگان