یورونیوز - هرچند انتخاب گلریز قهرمان به عنوان نماینده پارلمان نیوزیلند بسیاری از ایرانیان خارج و داخل کشور را بسیار خوشحال کرد اما ورود یک ایرانی_نیوزیلندی به پارلمان فریاد بسیاری از گروههای ضدمهاجر و نژادپرست نیوزیلند را برانگیخته است تا جایی که گلریز قهرمان در حساب توییتش نوشت این انتخاب عشق و نفرت را همزمان برایش به ارمغان آورده است. یکی از دلایل بیاحترامیها به گلریز قهرمان گذشته او در مقام یک مهاجر است.
گلریز قهرمان که متولد مشهد است و در نه سالگی به همراه خانوادهاش به این کشور مهاجرت کرده توانست در شش اکتبر به عنوان نماینده حزب سبز به پارلمان نیوزیلند راه یابد.
گفتگوی خبری با گلریز، قبل از پیروزی انتخاباتی: در زندگینامه او در سایت حزب سبز نیوزیلند آمده که وی دانش آموخته آکسفورد است و تجربه کاری بهعنوان وکیل در سازمان ملل را داراست. در نیوزیلند بر تقویت حقوق بشر و پاسخگو ساختن دولت در این زمینه کار کرده است. او نیز مدتی در آفریقا کار و زندگی کرده است. وی همچنین بر روی پرونده رهبران کامبوج در زمان زمامداریشان کار کرده است. در نیوزیلند نیز وی بهصورت داوطلبانه در زمینه حقوق کودکان کار کرده است. بخشی از فعالیتهای اخیر او نیز بر حقوق افراد ناتوان متمرکز بوده است.
گلریز قهرمان در سال ۲۰۱۲ به کشورش نیوزیلند بازگشت. او به محض بازگشت به نیوزیلند در گفتگوهایی اعلام کرد که شرایط در نیوزیلند به سمت بدترشدن رفته است و به همین دلیل از همان زمان وارد حزب چپگرای سبزها در این کشور شد. گلریز قهرمان که زندگی در دوران کودکی در نیوزیلند را نیز تجربه کرده بود بارها در نوشتهها و گفتگوهایش اعلام کرده بود اختلاف و تبعیض در نیوزیلند نسبت به دوران کودکی او افزایش یافته است. گلریز قهرمان در ۹ سالگی با پدرومادرش در موقعیت یک پناهنده وارد نیوزیلند شد. خانم قهرمان که ۳۶ سال دارد در ۹سالگی همراه والدینش از ایران فرار و به عنوان پناهنده در نیوزلند ساکن شد. او اولین لحظه ی ورودش به نیوزلند را هنوز هم به خاطر دارد که وقتی همراه پدر و مادرش از پله های فرودگاه اوکلند پائین آمدند، مأمور مهاجرت نیوزلند با خوشرویی از آنان استقبال کرد و پرسید که آیا غذا میل کرده اند یا نه؟ گلریز قهرمان که حقوقدانی با تجربه است در اخرین مصاحبهاش با رسانههای نیوزیلند اعلام کرد با وجود فقر خانوادهاش در محلهای بزرگ شد که آزادی انتخاب داشت و خصوصا اینکه کاملا در یک محیط باز و چندملیتی بزرگ شد. وی اعلام کرده است این موضوع به او این فرصت را داده است تا نگاه درستی به محیط اطرافش داشته باشد. گلریز قهرمان می گوید نیوزیلند آرمانی او کشوری است که نسلهای مهاجر نقش مهمی در تعیین سرنوشت آن دارند. آرمانی که به گفته خانم قهرمان راه درازی برای دستیابی به آن درپیش است.
یکی از دلایل مهمی که بسیاری از گروههای راست افراطی انتخاب وی را ورود یک تروریست به پارلمان اروپا می دانند در همین نکته نهفته است که این وکیل حقوق بشر بارها در عمل و گفتههایش نشان داده است که مخالف صریح سیاستهای ضدمهاجرتی در نیوزیلند است. گلریزقهرمان ۲۰ ساله بود که ماجرای تلخ تامپا در همسایگی نیوزیلند، استرالیا رخ داد. دولت استرالیا مانع از ورود صدها تن از پناهجویانی شد که قصد داشتند وارد خاک استرالیا شوند. اگر کمکهای یک کشتی نروژی نبود تمامی مهاجران جانشان را از دست می دادند. گلریز قهرمان می گوید از همان زمان قاطعانه تصمیم گرفته است در راهی قدم بگذارد که هیچ دولتی نخواهد با نوع بشر چنین رفتاری بکند. در آنزمان گلریز قهرمان که با سازمان عفو بین الملل کار می کرد تلاش زیادی کرد تا دولت وقت نیوزیلند میزبان این پناهجویان شود و نهایتا موفق به این کار شد. گلریز قهرمان می گوید در بیست سالگی معنی قساوت وسنگدلی سیاستمداران را بدرستی دریافت و تصمیم گرفت اگر روزی وارد کارزار سیاست شد هیچگاه به همنوعان خود خیانت نکند.