پنتاگون «حوزه‌های جدیدی را برای فشار بر ایران» شناسایی می‌کند

در پی سر باز زدن دونالد ترامپ از تایید پایبندی جمهوری اسلامی به برجام و اعلام راهبردی جدید، وزارت دفاع آمریکا روز جمعه اعلام کرد که در راستای این راهبرد جدید، «حوزه‌های جدیدی را برای فشار بر ایران شناسایی می‌کند».
 
رئیس ‌جمهور آمریکا روز جمعه، ۲۱ مهرماه، در چارچوب راهبرد جدید خود در قبال ایران، به وزارت خزانه‌داری اجازه داد که سپاه پاسداران ایران را به فهرست تحریم‌هایش اضافه کند.
 
آقای ترامپ همچنین تصریح کرد که بر پایه اطلاعات متقنی که در اختیار او قرار گرفته، قادر به تأیید پایبندی ایران به توافق هسته‌ای نیست.
 
به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، روز جمعه خبر داد که این وزارتخانه در پی شناسایی حوزه‌های جدیدی است که در آنها می‌توان «با همکاری با متحدان» آمریکا بر ایران اعمال فشار کرد.
 
سخنگوی پنتاگون گفت: «ما در حال شناسایی حوزه‌های جدیدی هستیم که می‌توانیم با متحدان‌مان بر ایران اعمال فشار کنیم، نفوذ بی‌ثبات‌کننده ایران را خنثی کنیم و قدرت تهاجمی ایران را به‌ویژه از نظر حمایت از گروه‌های تروریستی و شبه‌نظامی محدود کنیم.»
 
در همین زمینه، ساعتی بعد از سخنرانی دونالد ترامپ، جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، نیز در گفت‌وگو با خبرنگاران در پنتاگون اعلام کرد که در پی راهبرد تازه آقای ترامپ، اکنون «نخستین اولویت» او مشاوره مستقیم با متحدان آمریکا در منطقه خاورمیانه و دیگر نقاط جهان خواهد بود.
 
تنها کشورهایی که در پی سخنرانی آقای ترامپ از راهبرد جدید او استقبال کرده و اقدام او را ستودند عربستان سعودی و اسرائیل بودند که به‌ویژه در سال‌های گذشته با جمهوری اسلامی یا مناسباتی پر فراز و نشیب داشته یا اصلا رابطه نداشته‌اند.
 
به گفته آقای متیس، او اکنون می‌خواهد بفهمد که نظر متحدان آمریکا درباره «سوء‌رفتار» جمهوری اسلامی در حوزه‌هایی غیر از فعالیت اتمی چیست.
 
خبرگزاری آسوشیتدپرس، اشاره وزیر دفاع آمریکا را به حمایت ایران از «گروه‌های افراطی» و برنامه موشک‌های بالیستیک در ایران دانسته است.
 
جیمز متیس همچنین تاکید کرده است که ایالات متحده بر آن است تا جمهوری اسلامی را از ارسال سلاح به یمن «منصرف کند». او همچنین به ارسال مواد منفجره به بحرین و به حزب‌الله لبنان اشاره کرد.
 
جمهوری اسلامی همواره و به‌ویژه در سال‌های گذشته از طرف همسایگان عرب خود در حوزه خلیج فارس متهم بوده است که در امور داخلی آنها دخالت کرده و به بعضی از آنها سلاح و مواد منفجره ارسال می‌کند.
 
در حالی که تهران همواره این اتهامات را رد کرده، خبرگزاری رویترز در مردادماه سال جاری در گزارشی به نقل از منابع ایرانی و غربی نوشت که سپاه پاسداران در چند ماه گذشته از طریق آب‌های آزاد بین کویت و ایران برای حمل تسلیحات به حوثی‌های یمن استفاده کرده است.
 
کویت یک روز بعد رسما این گزارش را تکذیب کرد.
 
ایران در یمن از حوثی‌های شیعه حمایت می‌کند که با دولت رسمی یمن و حامی آن یعنی عربستان سعودی در جنگ هستند.
+20
رأی دهید
-18

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۲
    کیومرث اعتماد - ایران، ایران
    ایران را می‌توان آماده‌ترین بستر مناسب برای دموکراسی‌ در منطقه در نظر گرفت. غرب خود به خوبی‌ میداند که ایران دستِ کم در دیپلماسی خارجی‌ با توجه و تاسی‌ از تمامی‌ رخداد‌های سو تاریخ گذشته، منطقی‌ عمل کرده و می‌کند. این خیمه شب بازیهای‌ غرب، چیزی نبوده و نیست جز ممانعت ایران از رسیدن به جایگاهی از دموکراسی‌ ‌ست، تا مبادا الگوی دیگر کشورها در منطقه شود، و دکان و بازار شهر فرنگ غربی از رونق و رواج بیفتد.
    13
    9
    شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.