این کشورها قطر را به حمایت از "گروه های تروریستی" از جمله گروههای مرتبط با ایران متهم کردند.
جایگاه عمان در بحران قطر، به اهمیت سفر وزیر خارجه ایران به این کشور افزوده است.
آقای ظریف قرار است بلافاصله بعد از این سفر کوتاه، راهی دوحه قطر شود.
محدود کردن روابط تهران و دوحه یکی از شروط تعیین شده توسط کشورهای عربی برای قطر بود.
محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر خارجه قطر هفته پیش در پاریس گفته بود که فشارها باعث نزدیکتر شدن ارتباط دوحه و تهران میشود بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران محور گفتگوهای آقای ظریف با مقامهای قطری را "روابط کشورهای حاشیه خلیج فارس، همکاریهای اقتصادی دو جانبه و تحولات اخیر در سوریه، عراق و یمن" اعلام کرده است.
محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر خارجه قطر هفته پیش در پاریس گفته بود که در نتیجه تحریمهای اقتصادی عربستان و متحدانش، دوحه از نظر اقتصادی به تهران نزدیکتر شده است.
او گفت: "میگویند که قطر به ایران نزدیکتر شده است. آنها با اقداماتشان، قطر را به سمت ایران هل میدهند. دارند قطر را مثل یک هدیه، به ایران و قدرتهای منطقه میدهند."
او البته اضافه کرد که با وجود نزدیکتر شدن قطر و ایران، این دو کشور همچنان اختلافنظرهایی دارند؛ از جمله در مورد جنگ سوریه.
قطر در ماه اوت (حدود دو ماه پیش) اعلام کرد که با بازگردندان سفیر خود به تهران، روابط کامل دیپلماتیک خود را با ایران از سر میگیرد.
در سال ۲۰۱۶ میلادی و در پی اعدام شیخ نمر، روحانی مخالف حکومت عربستان توسط مقامهای سعودی، عدهای به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد حمله کردند.
در پی این اقدام قطر، در حمایت از عربستان، سفیر خود را از تهران فراخواند.