مسئول بسیج رسانه ایران از تغییر یافتن «اولویتهای زندگی» در کشور به واسطه فضای مجازی انتقاد کرد و گفت مردم ایران٬ «اسیر» تلفنهای همراه خود شدهاند و آنقدر در کانالهای تلگرامی «مطالب بیفایده» میخوانند که موضوعهای اصلی زندگی را «فراموش» کردهاند.
به گزارش خبرگزاری فارس، مسعود بصیری روز شنبه هشتم مهر با اعلام این موضوع در همایش «یاوران زینب» گفت «ملت ایران اسیر موبایلهای خود شدهاند» و «روزانه در تلگرام بین شش تا ۱۰ هزار کلمه میخوانند» که «ماحصل» آن٬ «در حد چند لطیفه و مطلب بیارزش است».
به گفته وی٬ «نتیجه این مطالعات بیفایده تغییر کردن اولویتها و عدم مطالبهگری از مسئولان برای نیازهای کشور است».
مسئول بسیج رسانه ایران افزود که مطالعه «مطالب بیفایده» در کانالهای تلگرامی موجب شده است مردم ندانند «ایران پنج برابر دنیا بنزین، سه برابر برق و دو برابر آب مصرف میکند.»
به گفته مسعود بصیری٬ بهدلیل استفاده زیاد از اینترنت٬ مردم از ارقامی چون انجام «سالانه ۳۵ هزار عمل زیبایی به ارزش هفت هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان» در ایران اطلاع ندارند و برای «پیشرفت» کشور تلاش نمیکنند.
این مقام بسیجی همچنین عنوان کرد که نوجوانان در فضای مجازی٬ «به جای محبت، درس زنسالاری و مردسالاری» یاد میگیرند و به کارهای «غلطی» که حتی منجر به قتل شده است نیز دست میزنند.
وی کاهش سرانه مطالعه و افزایش آمار طلاق و رواج جشن طلاق در کشور را نتیجه استفاده زیاد از اینترنت عنوان کرد و افزود «دشمن به خاطر رسیدن به اهداف شوم خود ۳۵۰۰ کانال و ۱۷۰ شبکه فارسیزبان را به صورت رایگان در اختیار ملت ایران قرار داده است».
به گفته مسئول بسیج رسانه ایران٬ «امروزه ...عدهای در کانالهای تلگرامی روزی هزار بار امام حسین را با رفتارهایشان سر میبرند».
اپلیکیشن تلگرام، با میلیونها کاربر در ایران به عنوان پرکاربردترین شبکه اجتماعی تلفن همراه در ایران شناخته میشود و تاکنون فیلتر نشده است.
امیر خوراکیان٬ معاون مرکز فضای مجازی به تازگی اعلام کرد که پیامرسان تلگرام، ۶۰ درصد پهنای باند اینترنت ایران را اشغال کرده است و این شبکه در حال حاضر ۴۰ میلیون کاربر در کشور دارد.
مقامهای جمهوری اسلامی ایران نگاه مثبتی به فضای مجازی ندارند و همواره تلاش میکنند تغییرات ایجادشده در جامعه ایران که ناشی از تغییر سبک زندگی است را به این فضا نسبت دهند.
رضا صالحی امیری٬ وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز ۲۹ دی سال گذشته از بسته شدن بیش از ۱۶۰ هزار «کانال فساد» در فضای مجازی خبر داده بود؛ کانالهایی که به گفته وی فعالیت «الحادی» و «فاسد» داشتهاند.
این در حالی است که بسیاری از مقامها و نهادهای رسمی جمهوری اسلامی٬ از جمله دفتر آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، حضوری فعال در این شبکه اطلاعرسانی دارند.