شرکت آمریکایی خدمات مالی «مستر کارت» با همکاری شرکت اتریشی سازنده کریستال «سواروفسکی» اپلیکیشنی طراحی کرده اند که به مشتریان اجازه می دهد از طریق «واقعیت مجازی» خرید کنند.
مشتریان می توانند با زدن عینک مخصوص در آتلیه «سواروفسکی» که مانند یک خانه واقعی دکور شده بچرخند، لوازم کریستال را ببینند و اگر پسندیدند بخرند.
این اپلیکیشن به مشتریان اجازه می دهد تجربه ای عمیق و دلپذیر از خرید داشته باشند و بتوانند با محصولی که می خرند ارتباط نزدیک برقرار کنند.
از آنجایی که محصولات کریستال «سواروفسکی» بسیار ظریف و شکننده هستند، این اپلیکیشن از آسیب دیدن آنها در تماس واقعی با مشتری نیز پیشگیری می کند.
مشتریان همچنین می توانند بدون رفتن به فروشگاه های متعدد، جنسی را که می خواهند خریداری کنند.
پرداخت از طریق سیستم دیجیتال «مستر کارت» انجام می شود.
«سواروفسکی» نخستین برندی است که این تکنولوژی را در اختیار مشتریانش گذاشته است. در سال ۲۰۱۵، مارک پوشاک آمریکایی «تامی هلفیگر» از مشتریان دعوت کرد تا از طریق واقعیت مجازی در نمایش طرح هایش شرکت کنند.
این فن آوری به علاقه مندان اجازه می داد تا به گونه ای شاهد رژه مانکن ها باشند که گویی در سالن نشسته اند. آنها حتی می توانستند به پشت صحنه رژه مد بروند و شاهد صحنه های جالبی باشند که اگر حضور فیزیکی داشتند نمی توانستند ببینند.
«واقعیت مجازی» اگر فراگیر شود ، فصل تازه ای در عرصه مد و خرید باز می کند.
مارک آمریکایی « رگ اند بون» با مشارکت گوگل مستندی تهیه کرده که در آن مدیر این برند، آینده ای را ترسیم می کند که مشتریان می توانند در مغازه های مجازی بگردند، محصولی را انتخاب کنند، از نزدیک ببینند و حتی لباسها را روی خودشان امتحان کنند.
تعدادی از شرکت های عرضه پوشاک و لوازم خانه از طریق فن آوری های نو، تجربه منحصر بفردی از خرید را در اختیار مشتریان گذاشته اند مثلا شرکت ارائه دهنده پوشاک ورزشی « نایکی» از طریق پروژکتور مخصوصی داخل فروشگاه به مشتری اجازه می دهد کفشهای ورزشی را بر اساس سلیقه خودش طراحی کند.
اینکه «واقعیت مجازی» چقدر بتواند رواج پیدا کند هنوز مشخص نیست اما برای کسانی که میخ واهند هر چه سریعتر این نوع خرید را تجربه کنند ، اپلیکیشن «سواروفسکی» برای سیستم عامل های «اندروید» و «آی او اس» در ماه اکتبر به بازار می آید و قیمت آن ششصد دلار است.