بریتانیا 'ششمین نیروگاه بزرگ خورشیدی جهان را در ایران می‌سازد'

بی بی سی : مقام‌های ایران و بریتانیا قرارداد ساخت یک نیروگاه بزرگ خورشیدی به ظرفیت ۶۰۰ مگاوات را نهایی کرده‌اند.
 
این قرارداد دیروز چهارشنبه ۲۹ شهریور (۲۰ سپتامبر) بین مسئولان شرکت کرکوس بریتانیا، مجری این طرح و وزارت نیروی ایران در لندن، پایتخت بریتانیا نهایی شده است.
 
این یکی از بزرگ‌ترین قراردادهای ایران و بریتانیا بعد از برداشته شدن تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی است.
 
شرکت کرکوس قرار است حدود ۶۰۰ میلیون یورو در این پروژه سرمایه‌گذاری کند؛ پروژه‌ای که زمان آغاز آن نیمه اول سال ۲۰۱۸ میلادی اعلام شده است.
 
امیر پایور، خبرنگار اقتصادی بی‌بی‌سی فارسی که در این مراسم حضور داشته از دیه‌گو بیاسی، مدیرعامل شرکت کرکوس بریتانیا نقل کرده که "محل ساخت نیروگاه خورشیدى در ایران هنوز نهایى نشده ولى استان کرمان یکى از نامزدهاى اصلى است."
 
گفته شده که این نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی، در صورت تکمیل و راه‌اندازی، "ششمین نیروگاه خورشیدی بزرگ جهان خواهد بود."
 
نیروگاه‌های بزرگ خورشیدی در چین و هند یک و نیم گیگا وات ظرفیت دارند.
 
حمید بعیدى نژاد، سفیر ایران در بریتانیا هم که در این مراسم حضور داشته گفته است: "نیروگاه جدید خورشیدى در ایران ششمین نیروگاه خورشیدى جهان است و با ٢٠ درصد سرمایه ایرانى ساخته می‌شود."
 
اعتبار اجرای این پروژه قرار است با استفاده از منابع مالی خارجی تامین شود.
 
مدیر عامل شرکت کرکوس گفته است: "این پروژه‌ای است که در آن علاقه ملی وجود دارد بنابراین ما از حمایت خاصی برخوردار هستیم."
 
او همچنین گفته است: "سرمایه گذاران زیادی در این باره علاقه نشان داده‌اند؛ به جای اینکه چند پروژه کوچک راه اندازی کنیم تصمیم گرفتیم سراغ یک پروژه (بزرگ) برویم."
 
شرکت کرکوس از زمان تاسیس در سال ۲۰۱۰ میلادی حدود ۴۰ نیروگاه انرژیهای تجدید شدنی در اروپا راه اندازی کرده است.
شرکت کرکوس در هفت سال گذشته حدود ۴۰ نیروگاه در اروپا راه اندازی کرده است ساخت این نیروگاه در ایران اولین پروژه این شرکت در خارج از اروپاست و به گفته آقای بیاسی "در پاسخ به تقاضای مشتری انجام شده است."
 
بر اساس مفاد قرارداد امضا شده، شرکت کرکوس مسئول ساخت، توسعه و راه‌اندازی این نیروگاه خورشیدی خواهد بود.
 
ساخت این نیروگاه سه سال طول خواهد کشید و قرار شده هر شش ماه یک بار شبکه‌های ۱۰۰ مگاواتی راه‌اندازی شوند.
 
ایران برای تولید برق تا حد زیادی وابسته به نفت و گاز است اما با افزایش آلاینده‌ها انگیزه‌های زیادی برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در این کشور ایجاد شده است.
-----------------------
امیر پایور؛ بی بی سی
 قرارداد ساخت نیروگاه ششصد مگاواتی در ایران با کمک یک صندوق سرمایه گذاری بریتانیایی یک پیام سیاسی مهم دارد. رونمایی از این قرارداد در لندن درست یک روز پس از آن اتفاق افتاد که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در مجمع عمومی سازمان ملل از توافق هسته‌ای (برجام) به شدت انتقاد کرد.
 
شرکتهای بریتانیایی می‌خواهند نشان دهند که به رغم این تهدیدات هنوز به فرصتهای سرمایه گذاری در ایران علاقه مندند. لرد لامونت نماینده دولت بریتانیا در تجارت با ایران هم بر حمایت دولتش از برجام و پایبندی به آن تاکید کرد.
 
ایران هم می خواهد نشان دهد به رغم تهدیدهای آمریکا، برای شرکتها و کشورهای اروپایی توسعه روابط اقتصادی با ایران اولویت دارد. البته هنوز فشار آمریکا و تهدیدهایش عملی نشده است چه بسا در صورت ازهم پاشیدن برجام و برگشت تحریمها، شرکتهای اروپایی مثل سالهای قبل، عطای بازار ایران را به لقایش ببخشند.
+46
رأی دهید
-5

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.