روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل: نه تهدید می‌کنیم و نه تهدید را می‌پذیریم

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در نطق خود امروز چهارشنبه ۲۹ شهریور (۲۰ سپتامبر) در هفتاد و دومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل گفت ایران تهدید نمی‌کند و هیچ تهدیدی را هم نمی‌پذیرد.
 
او گفت: "سلاح های مرگبار صادراتی زیبا نیست صلح زیباست. ما ظلم را نمی‌پسندیم و از مظلوم دفاع می‌کنیم. ما تهدید نمی‌کنیم و تهدید را از جانب هیچ کس نمی‌پذیریم. ما زبان تهدید را بر نمی‌تابیم. ما حامی مذاکره‌ایم از موضع برابر و متقابل."
 
رئیس جمهوری ایران به توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های بزرگ جهانی هم اشاره کرد برجام را "سندی بین‌المللی" خواند.
 
او گفت است: "برجام حاصل بیش از دو سال مذاکرات فشرده است که نتیجه آن، مورد حمایت شورای امنیت ملل متحد، و جامعه جهانی قرار گرفت و به صورت بخشی از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در آمد. برجام متعلق به یک یا دو کشور نیست، برجام سند شورای امنیت، و متعلق به کل جامعه بین‌المللی است."
 
در بخش دیگری از سخنانش آقای روحانی گفت: "به صراحت اعلام می‌کنم که جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری نخواهد بود که برجام را نقض ­کند ولی در مواجهه با نقض آن عکس العمل متناسب و قاطع خواهد داشت. اگر این توافق به دست نااهلان عرصه سیاست از بین برود، مایه تأسف خواهد بود و دنیا فرصت بزرگی را از دست خواهد داد."
 
آقای روحانی به سخنان تند دونالد ترامپ در این مجمع هم اشاره کرد و این اظهارات را "دور از شان" سازمان ملل دانست.
 
درست یک روز قبل دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در نخستین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل امضای توافق هسته‌ای با ایران را مایه "شرمساری" آمریکا خوانده بود.
 
آقای ترامپ روز سه‌شنبه (۱۹ سپتامبر - ۲۸ شهریور) در حضور رهبران بسیاری از کشورهای جهان گفت: "نمی‌تواند اجازه دهد این "رژیم جنایتکار" به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده خود در منطقه ادامه دهد و بر توان موشکی خود بیفزاید"."
 
حسن روحانی در سخنرانی خود گفت: "دولت آمریکا باید برای مردم خود توضیح دهد که چرا با صرف صدها میلیارد دلار از دارایی‌های ملت خود و ملت‌های منطقه به جای آن‌که به ثبات و امنیت کمک کند موجب قتل و فقر و ویرانی و رشد تروریسم و افراطی‌گری شده است."
آقای روحانی در نطق خود به اظهارات رئیس جمهور آمریکا درباره ایران پاسخ داده است رئیس جمهور ایران همچنین گفت: "نقض برجام از سوی دیگران نخواهد توانست جمهوری اسلامی را از مسیر پیشرفت بازدارد. دولت جدید آمریکا با پیمان شکنی اعتبار خود را می شکند و اعتماد ملت ها را از دست می دهد."
 
رئیس جمهور ایران با انتقاد از اسرائیل گفت: "نمی توان پذیرفت رژیم غاصب صهیونیستی که با سلاح هسته‌ایش منطقه و جهان را تهدید می کند و متعهد به هیچ مقررات و نظارت بین‌المللی نیست، ملت های صلح طلب را نصیحت کند."
 
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل دیروز از همین تریبون در مجمع عمومی سازمان ملل گفت برخلاف نظر امضاء کنندگان توافق هسته‌ای با ایران، برجام سرانجام ایران را همچون کره‌شمالی به ساخت بمب اتمی تبدیل می‌کند.
 
آقای نتانیاهو که روز سه‌شنبه (۱۹ سپتامبر - ۲۸ شهریور) در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی می‌کرد خطاب به آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، که او را "دیکتاتور" خواند گفت: "بدانید، روشنایی اسرائیل هیچ گاه فروکش نخواهد کرد... تا زمانی که ایران اسرائیل را به نابودی تهدید می‌کند اسرائیل خشمگین ترین دشمن ایران خواهد ماند."
 
او در ادامه انتقاداتش از برجام خواستار اصلاح یا لغو آن شد و گفت مهلت ۱۰ ساله‌ای که برجام برای تهران فراهم کرده، به این کشور اجازه می دهد که پس از پایان این مهلت، خیلی سریع اهدافش را در پی بگیرد.
نخست وزیر اسرائیل درسخنرانی خود در سازمان ملل خطاب به مردم ایران گفت کشورش با آنها دشمنی ندارد و حتی به زبان فارسی گفت: "شما دوست ما هستید." آقای روحانی در انتهای سخنرانی خود در مجمع سازمان ملل به چشم انداز اقتصادی ایران اشاره کرد و گفت: "اقتصاد ایران می تواند با پتانسیل رشد یک تریلیون دلاری در بیست سال پیش رو ، امیدبخش ترین اقتصاد نوظهور جهان شود."
 
او همچنین تعامل گسترده با جهان را سیاست راهبردی ایران برای تحقق رشد خوانده است.
روحانی در سازمان ملل: ایران قصد احیای امپراتوری تاریخی‌اش را ندارد
رییس‌جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه ۲۹ شهریور در پنجمین سخنرانی‌اش در مجمع عمومی سازمان ملل گفته است که ایران درصدد احیاء امپراتوری تاریخی خود در منطقه نیست.
حسن روحانی در سخنرانی خود تاکید کرد: «ایران نه ­می‌­خواهد امپراتوری تاریخی‌اش را احیا کند و نه می­‌خواهد مذهب رسمی­‌اش را حاکم کند و نه می­‌خواهد انقلابش را با زور سرنیزه صادر کند. ما به استواری فرهنگ­‌مان، حقیقت مذهب­‌مان و اصالت انقلاب‌مان آن قدر باور داریم که هرگز نمی‌خواهیم آنها را چونان اهداف استعماری جدید بر کوله سربازان صادر کنیم».
در حالی حسن روحانی می گوید، ایران به دنبال احیا امپراتوری تاریخی اش نیست که کشورهای منطقه جمهوری اسلامی را متهم می کنند که درصدد تشکیل «هلال ایرانی» در منطقه است.
پادشاه اردن برای نخستین بار عبارت «هلال شیعی» را ناظر بر ابراز نگرانی از تلاش ایران برای گسترش نفوذ شیعیان در گستره سرزمین‌های لبنان، سوریه، عراق، ایران و بحرین به کار برد.
توافق هسته ای
رییس‌جمهوری ایران همچنین توافق هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی موسوم به «برجام» را نشانه «صداقت» ایران در قبال جامعه بین‌المللی دانست و اظهار داشت: «برجام حاصل بیش از دو سال مذاکرات فشرده است که نتیجه آن، مورد حمایت شورای امنیت ملل متحد و جامعه جهانی قرار گرفت و به صورت بخشی از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در آمد. برجام متعلق به یک یا دو کشور نیست، برجام سند شورای امنیت، و متعلق به کل جامعه بین‌المللی است».
وی در عین حال تصریح کرد: «به صراحت اعلام می‌کنم که جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری نخواهد بود که برجام را نقض ­کند ولی در مواجهه با نقض آن عکس‌العمل متناسب و قاطع خواهد داشت. اگر این توافق به دست "نااهلان عرصه سیاست" از بین برود، مایه تأسف خواهد بود و دنیا فرصت بزرگی را از دست خواهد داد؛ اما چنین اقدامی هرگز قادر نخواهد بود جمهوری اسلامی ایران را در مسیر پیشرفت و تعالی خود متوقف نماید».
آقای روحانی همچنین در خصوص رویکرد دولت آمریکا در قبال برجام تاکید کرد: دولت جدید آمریکا با پیمان‌شکنی و نقض تعهدات بین‌المللی، فقط اعتبار جهانی خود را می‌شکند و اعتماد دولت‌ها و ملت‌ها نسبت به هر گونه مذاکره و تعهدات آینده خود را از دست می‌دهد.
---------------------------
جمشید برزگر
 تحلیلگر بی‌بی‌سی در امور ایران

 حسن روحانی در سخنرانی خود کوشید تصویری یکسره متضاد و مغایر با آنچه که روز گذشته رییس جمهوری آمریکا از نظام جمهوری اسلامی ترسیم کرده بود، ارایه کند. به همین دلیل، او با لحنی آرام تلاش کرد شعار اصلی خود یعنی اعتدال را در عمل هم نشان دهد.
 
حتی واکنش او به لحن و سخنان دیروز دونالد ترامپ هم - که بعد از سخنرانی دیروز او به متن سخنرانی آقای روحانی اضافه شده بود - شاید کسانی مثل محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه و دیگر نیروهای تندرو در داخل ایران را که خواستار پاسخ "قاطع و انقلابی" رییس جمهوری اسلامی ایران بودند، قانع نکند.
 
با این همه نباید از نظر دور داشت که فراتر از شعار و در زمان عمل، هیچ جریان و گروهی از جمله آیت‌الله علی خامنه‌ای، سپاه پاسداران و دیگر نیروهای تندرو خواهان پیشگامی جمهوری اسلامی در خروج از برجام نیستند و همین امر می تواند تا حدی از شدت انتقادها از سخنرانی امروز او در داخل ایران بکاهد.
 
به نظر می رسد که آنچه بیش از پاسخ دادن تند به دونالد ترامپ برای حسن روحانی اهمیت داشت، جلب اعتماد سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در ایران بود؛ امری که احتمالا با توجه به سخنرانی و مواضع دیروز رییس جمهوری آمریکا اکنون از ضریب وقوع کمتری برخوردار شده است.
+51
رأی دهید
-30

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۴
    Tombehtar - نیورک، ایالات متحده امریکا
    کفتار خونخوار، ننگ و مرگ بر تو ، رهبر تروریست و ادم کشت و رژیم شیعه داعشی حاکم بر ایران باید امثال شماها را با اردنگی از این محافل بین المللی انداخت بیرون و شما تروریستها را در مقابل مردم زجر دیده ایران به محاکمه کشاندو سزای چهار دهه ظلم وستمی که بر این ملت روا داشته ایدرا بدهید مانند سران نازی.
    22
    21
    ‌چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ
    حسن روحانی در سخنرانی خود گفت: "دولت آمریکا باید برای مردم خود توضیح دهد که چرا با صرف صدها میلیارد دلار از دارایی‌های ملت خود و ملت‌های منطقه به جای آن‌که به ثبات و امنیت کمک کند موجب قتل و فقر و ویرانی و رشد تروریسم و افراطی‌گری شده است." . :o :o :o :o دقیقا همین کاری که جمهوری اسلامی داره در سوریه و دیگر کشورها انجام میده دیگ به دیگ میگه رو سیاه :) :) :)
    14
    26
    ‌چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۱:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.