کمکاری تیروئید به شرایطی گفته میشود که طی آن هورمون تیروئید به اندازه کافی در بدن تولید نشود. وقتی کارکرد این غده پروانهای شکل نزول کند، عملکرد تنظیمی آن نیز دچار اختلال میشود.
«ید» یکی از مواد مغذی ضروری برای تولید هورمون است و مصرف نمک یددار از جمله سادهترین راههای کسب این ماده برای بدن محسوب میشود.
پیروی از رژیم غذایی کمچرب، غنی از پروتئین، و کمکلسیم، به مدت چند روز همراه با مصرف مقدار کافی آب، خواب و ۴ تا ۵ ساعت ورزش در هفته در درازمدت اثرات سودبخشی در این زمینه خواهد داشت.
برای کسانی که دچار کمکاری تیروئید شدهاند، مصرف میوههای سرشار از «پکتین» مثل سیب (البته با پوست)، گریپفروت، پرتقال و هلو توصیه میشود.
همچنین ماهیهای چرب مثل قزلآلا و ماهی تُن به دلیل داشتن منابع غنی اسیدهای چرب امگا-۳ میتواند بر عملکرد بهتر تیروئید اثرگذار باشد.
از جمله مواد غذایی دیگر که تغذیه مناسب برای مبتلایان به کمکاری تیروئید محسوب میشود، استفاده از آجیلهاست که دارای ماده معدنی سلنیوم بوده، به همین دلیل به کارکرد بهتر این غده کمک میکند.
ویتامین دی، و کلسیمی که در شیر و ماست موجود است نیز نقش مناسبی در مبارزه با کمکاری تیروئید ایفا میکنند و در نتیجه، کسب میزانی مناسب و کافی از این مواد میتواند به مبتلایان در مبارزه با بیماری خود و غلبه بر آن کمک شایان توجهی کند.