طرفداران قهوه بخوانند

قهوه یکی از محصولات خوراکی و نوشیدنی‌های محبوب در بین مردم دنیا است که از گیاه قهوه، میوه‌ای شبیه به گیلاس به دست می‌آید.
 
قهوه یکی از محصولات خوراکی و نوشیدنی‌های محبوب در بین مردم دنیا است که از گیاه قهوه به دست می‌آید. میوه‌ی گیاه قهوه، میوه‌ای شبیه به گیلاس است که دانه‌ی داخل آن همان دانه‌های قهوه هستند. در واقع این دانه‌ها از داخل گیلاس‌ها استخراج می‌شوند و طی فرآیندی برشته می‌شوند تا به دانه‌های اصلی قهوه تبدیل شوند.
 
مصرف قهوه علاوه بر‌اینکه می‌تواند لذت‌بخش باشد، می‌تواند اثرات مثبت و در برخی موارد اثرات منفی هم در پی داشته باشد. البته معمولا اثرات منفی قهوه بر اثر مصرف بیش از حد آن رخ می‌دهد که این قضیه در مصرف تقریبا همه‌ی مواد غذایی صدق می‌کند.
 
قهوه در قرن 16 میلادی به ایران، ترکیه و شمال آفریقا رسید و سپس از این مناطق به اروپا منتقل شد.
 
در ادامه برخی از حقایق و نکات جالب از دنیای قهوه را آماده کردیم که اطلاع از آن‌ها می‌تواند جالب و شگفت‌آور باشد.
 
1- چوپانان قهوه را در حدود 800 سال پیش در اتیوپی کشف کردند.
 
نقل شده است که در حدود قرن نهم میلادی دسته‌ای از چوپانان متوجه تاثیر کافئین بر روی گله‌ی بزهای خود شدند.آن‌ها متوجه شده‌بودند که گله بعد از مصرف کافئین(گیاه قهوه) سرحال تر از گذشته شده‌بودند. یک راهب محلی بعد از اطلاع از این موضوع نوشیدنی‌هایی از قهوه برای خود درست کرد و بعد از نوشیدن آن دریافت که به موجب نوشیدن قهوه شب را بیدار مانده است. و به این ترتیب بود که "یک فنجان قهوه" اختراع شد.
 
2- از لحاظ تجارت، قهوه دومین کالایی است که بیشترین آمار تجارت را از آن خود کرده‌است.
 
به گفته سازمان جهانی بورس تقریبا 25 میلیون کشاورز تولید کننده‌ی قهوه در بیش از 50 کشور جهان وجود دارند که با تلاش این کشاورزان و درخواست بازار، قهوه به دومین کالای از لحاظ آمار معاملات تبدیل شده است. اگر از خود می‌پرسید که اولین کالای مورد معامله گه‌چیزی می‌تواند باشد باید بگوییم که نفت است.
 
3- در ایتالیا اسپرسو به معنای "زمانی که چیزی غیر فعال شده باشد" است.
 
اسپرسو با عبور دادن آب جوش یا آبی که دمای آن نزدیک به نقطه جوش است از میان دانه‌های آسیاب شده قهوه به دست می‌آید. در واقع یک فنجان اسپرسو حدودا یک سوم کافئین یک فنجان  قهوه را دارد و به همین علت این نام‌را برای آن انتخاب کرده‌اند.
 
4- قهوه اولین ماده‌ی غذایی بود که خشک کردن انجمادی روی آن صورت گرفت.
 
خشک کردن انجمادی روشی است که در آن مواد غذایی تازه را منجمد و سپس آب منجمد شده آن را جدا می‌کنند در حالی‌که آن محصول همچنان منجمد باقی می‌ماند. از این روش برای افزایش مدت زمان نگهداری مواد غذایی استفاده می‌شود. قابل ذکر است که از این روش برای اولین بار در جنگ جهانی دوم استفاده شد.
 
5- دو نوع دانه‌ی قهوه وجود دارد یکی Arabica و دیگری Robusta
 
اگرچه دانه‌های Robusta محبوب تر هستند اما هفتاد درصد از دانه‌های قهوه که مورد استفاده قرار می‌گیرند Arabica هستند .طعم robusta کمی تلخ‌تر است و دو برابر کافئین بیشتر نسبت به نوع عربی دارد.
 
6- بیشترین قهوه دنیا در برزیل تولید می‌شود.
 
کشور برزیل به تنهایی 40% از قهوه‌ی دنیا را تولید می‌کند. میزان تولید قهوه توسط برزیل چیزی حدود دوبرابر بیشتر از کشورهایی است که جایگاه دوم و سوم تولید قهوه را در اختیار دارند یعنی کلمبیا و ویتنام.
 
7- در امریکا، هاوایی تنها منطقه‌ای است که قهوه را به منظور تجارت پرورش می‌دهد.
 
قهوه‌ی Kona قهوه‌ای است که توسط امریکا تولید می‌شود. چون قهوه در اقیانوس آرام و درامتداد خط استوا بهتر رشد می‌کند، آب و هوای هاوایی برای تولید قهوه مناسب می‌باشد.
 
8- قهوه در ابتدا یک غذا محسوب می‌شد.
 
در ابتدا از میوه‌ی قهوه یا همان گیلاس‌های قهوه برای تولید نوعی اسنک سرشار از انرژی استفاده می‌شده است. برای این منظور میوه‌های قهوه را با نوعی چربی مخلوط می‌کردند.
 
9- قهوه در واقع یک میوه است.
 
دانه‌های قهوه در واقع دانه‌هایی تقریبا شبیه گیلاس هستند که در بوته رشد می‌کنند و به علت شبیه بودن دانه‌های گیلاس‌ها به لوبیا، گاهی از کلمه‌ی لوبیا هم به جای دانه استفاده می‌کنند.
 
10- گرانترین قهوه‌ی دنیا ارزشی معادل  1323 دلار در ازای یک کیلوگرم دارد.
 
این نوع قهوه از مدفوع یک نوع گربه‌ی وحشی سوماترایی حاصل می‌شود، حیوانی به نام Luwak که قادر به هضم دانه‌های قهوه نیست و در طول فرآیند هضم، دانه‌های قهوه در معده‌ی حیوان تخمیر شده و سپس دفع می‌شوند که قهوه‌ی صاف و شفافی از آن به دست می‌آید.
 
11- در طول تاریخ 5 بار تلاش شده تا استفاده قهوه را ممنوع اعلام کنند.
 
• اولین بار در مکه در سال 1511 میلادی
• در قرن شانزدهم میلادی در ایتالیا تلاش شد تا ممنوع شود چون فکر می‌کردند شیطانی است در صورتی‌که پاپ علاقه‌مند به قهوه بود.
• در سال 1623 توسط مُراد چهارم رهبر عثمانی.
• در 1746 توسط دولت سوئد.
• در سال 1777 توسط فردریک پادشاه پروس.
 
12- در مصرف بیش از حد قهوه امکان وقوع اوردوز (overdose) وجود دارد.
 
تحقیقات نشان داده که کافئین موجود در 100 فنجان قهوه، باعث اوردوز و مرگ انسان می‌شود.
13- در امریکا مردم نیویورک 7 برابر بیشتر از سایر مناطق امریکا قهوه مصرف می‌کنند.
با این حال مردم فنلاند بیشترین مصرف کننده‌های قهوه در دنیا هستند و میانگین مصرف آن‌ها 4 تا 5 فنجان در روز می‌باشد.
 
14- مصرف کنندگان قهوه کمتر دچار آلزایمر می‌شوند.
تحقیقات نشان داده است که افراد پیری که دارای سطح بیشتری از کافئین در خون خود بوده‌اند کمتر دچار آلزایمر می‌شوند. همچنین اثبات شده است قهوه بر دیابت نوع دوم و پارکینسون تاثیرات مثبتی می‌گذارد و برای جلوگیری از سرطان پوست در خانم‌ها هم مفید است.
 
15- زمانی که به قهوه خامه یا کِرِم اضافه می‌کنید گرم‌تر می‌ماند.
زمانی که به قهوه کِرِم یا خامه اضافه می‌شود حدود 20 درصد آهسته‌تر از قهوه‌ی خالص سرد می‌شود.
 
16-زمانی که به قهوه شیر اضافه می‌شود، اثر کافئین در آن کمرنگ‌تر و ضعیف‌تر می‌شود.
هنگامی که به قهوه شیر اضافه می‌کنیم( به خصوص شیر پرچرب) باعث می‌شود که فرآیند جذب قهوه و کافئین به بدن خیلی آهسته شود و همین جذب آهسته‌ی کافئین به بدن باعث کاهش اثر و قدرت آن خواهد بود. پس اگر می‌خواهید اثر کافئین بر روی شما کم باشد باید قهوه را با شیر مصرف کنید.
 
17-بزرگترین فنجان قهوه در سال 2017 و در کشور کره جنوبی تهیه شده است.
منظور از فنجان قهوه، مقدار قهوه‌ای است که تهیه شده و در کره‌ی جنوبی بزرگترین فنجان یا مقدار قهوه تهیه شد و به ثبت رسید که مقدار آن بیش از 3700 گالن (چیزی در حدود 14006 لیتر) بود. همچنین در سال 2010 در لاس‌وگاس امریکا بزرگترین قهوه‌ی سرد (Ice Coffee) تهیه شد که معادل 1500 گالن (یعنی 5678 لیتر) بدون احتساب یخ بوده است.
 
18- قهوه در اواسط سال 1600 میلادی به آمستردام‌نو (نیویورک فعلی) انتقال یافت.
اگرچه تا قبل از میهمانی چای بوستون (جنبش چای بوستون) در سال 1773 محبوبیت لازم را نداشت. جنگ‌های داخلی و اختلافات مختلف هم در محبوب‌تر شدن قهوه تاثیرات مثبتی داشت.
 
19- جورج واشینگتون قهوه فوری را ابداع کرد البته نه آن جورج واشینگتون معروف.
منظورمان "جورج کنستانت واشنگتونِ" شیمیدان است که ابتدا محصول را با قهوه خشک آزمایش کرد و بعد از اطمینان از آن قهوه فوری با نام “Red E Coffee” را ساخت که اولین نام تجاری قهوه فوری می‌باشد.
 
20- مصرف قهوه می‌تواند در مسیر پیشگیری و درمان افسردگی بسیار موثر ‌باشد.
 
21- دانه‌های قهوه‌ی تیره ( برشته‌ترها) کافئین کمتری نسبت به دانه‌های روشن‌تر (کمتر برشته) دارند.
شاید قهوه‌های تیره‌تر طعم و بوی قوی‌تری نسبت به قهوه‌های روشن‌تر داشته باشند اما باید بدانید که بخشی از کافئین موجود در قهوه در هنگام برشته شدن می‌سوزد و از بین می‌رود پس هرچه تیره‌تر کافئین کمتر.(منظور دانه‌های قهوه هستند)
 
22- Decaf به معنای قهوه‌ی بدون کافئین نیست!
یک فنجان 227 گرمی که قهوه‌ی Decaf داخل آن ریخته شده حاوی 2 تا 12 میلی‌گرم کافئین است. در مقایسه یک فنجان قهوه‌ی معمولی حاوی 95 تا 200 میلی‌گرم کافئین است.
نکته: هر 340 گرم از ماده مخدر کوکایین حاوی 23 تا 35 میلی‌گرم کافئین است.
 
23- در امریکا 80% از بزرگسالان به طور روزانه کافئین مصرف می‌کنند
طبق گزارش سازمان غذا و دارو میانگین مصرف کافئین برای هر نفر حدود 200 میلی‌گرم در امریکاست.
استشمام بوی قهوه انسان را بیدار می‌کند
 
24- فقط استشمام بوی قهوه می‌تواند شما را بیدار کند.
طبق تحقیق برخی از محققان مشخص شده است که استنشاق بوی قهوه می‌تواند بر عملکرد ژن‌های مغز تاثیر بگذارد و اثرات کم‌خوابی را از بین ببرد یا کاهش دهد. همچنین هنگامی که شما قهوه می‌نوشید کافئین به سرعت به خون شما خواهد رسید.
 
25- امریکایی‌ها روزانه 400 میلیون فنجان قهوه مصرف می‌کنند.
این میزان مصرف چیزی در معادل 146 میلیارد فنجان قهوه در سال است که باعث شده از نظر مصرف قهوه در جهان امریکا در رتبه نخست باشد.
 
26- 20 دلار در هفته برای قهوه
در امریکا هر کارگر از سطح متوسط جامعه به طور میانگین 20 دلار در هفته برای مصرف قهوه می‌پردازد.
 
27- نام اصلی قهوه
نام اصلی قهوه از یمن آمده است که به صورت “qahvah” یا همان قهوه می‌باشد، در ترکیه به نام کاهوه یا “kahveh” و نام کافی (Koffie) توسط هلندی‌ها ابداع شد که در پایه‌گذار نام Coffee بوده است.
قهوه ماده‌ی غذایی تاثیر گذاری بر زندگی مردم بوده است و می‌توان گفت از خوراکی‌های قوی و بالقوه می‌باشد که علاوه بر مصارف نوشیدنی در کیک‌ها، بستنی‌ها، شیرینی‌ها و حتی برخی ازغذاها استفاده می‌شود
کلام آخر
با مصرف مقدار مناسبی از کافئین مغز، رگ‌های خونی، عضلات و دستگاه هاضمه کارآیی بیشتر و بهتری پیدا می‌کند و باعث می‌شود توانایی‌های ورزشی، هوشیاری و شناختی شما افزایش داشته باشد.
در مقابل اگر میزان مصرف کافئین بیش از حد معمول باشد نتیجه‌ای جز اضطراب، حملات عصبی، اختلال در خواب و تپش قلب نخواهد داشت.
+32
رأی دهید
-2

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    انرژی و بینهایت - فوکوکا، ژاپن
    معلومات خیلی جالب بودند. قهوه را خیلی دوست دارم. ولی طبیعی اش، نه با شیر، نه با نوشابه های شیرین و نه هیچ، صرف قهوه و آب جوش، تلخ و عمیق مانند زنده گی. اگرچه نوشیدن قهوه در میان تمامی کسانیکه مشغله فکری زیاد دارند بسیارمعمول است.ولی در میان برنامه نویسان کامپیوتر خیلی پرطرفدار است چون آنها هنگام برنامه نویسی زیاد قهوه مینوشند. حتی برای آن یک جوک هم ساخته اند. " بدن و مغزبرنامه نویسان با هم یکجا دستگاه پیچیده ایی را میسازند که میتواند قهوه و پیتزا را به برنامه های کمپیوتری مبدل سازد"
    7
    12
    یکشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.