دعواهای نژادی دامن «برباد رفته» را هم گرفت؛ لغو نمایش فیلم در شهر ممفیس

پوستری از فیلم به یادماندنی «بر باد رفته»  شاید از میلیون ها طرفدار فیلم «برباد رفته» کمتر کسی باشد که فکر کند روزی این فیلم به خاطر دعواهای نژادی قربانی شود و از پخش آن جلوگیری شود اما این اتفاق حالا در ممفیس افتاده است.
 
یک تالار قدیمی شهر ممفیس در ایالت تنسی، سالی یک بار در ماه آگوست این فیلم را برای علاقمندانش پخش می کرد. اما امسال، درپی بالا گرفتن اختلاف های نژادی و سیاسی در هفته های اخیر در آمریکا، برای نخستین بار نمایش سالانه فیلم مشهور و برجسته «بربادرفته» در یکی از سینماهای ایالات متحده متوقف شد.
 
تالار سینمای قدیمی در شهر ممفیس در ایالت تنسی در سال اخیر، سالی یک بار «بربادرفته» را اکران می کرد، امسال نمایش این فیلم کلاسیک را به خاطر آنچه گفته شده که محتوایش به مسائل نژادی «بی اعتناست»، از برنامه سالانه سینما حذف کرد.
 
این اقدام پس از آن که اوایل این ماه در یکی از تظاهرات شهر شارلوتزویل ویرجینیا خشونت بروز کرد، گرفته شد. با این حال، مدیر سینمای «اورفیوم»گفت: تصمیم به حذف این فیلم ساخته سال ۱۹۳۹ مستقیماً به رویدادهای اخیر مرتبط نیست.
 
مدیر این سینما گفت: «سینمای اورفیوم به نظرات همه جوامع میانه جنوبی کشور احترام می گذارد. سینمای ما نمی تواند به عنوان موسسه ای که وظیفه اعلام شده اش سرگرم کردن ، آموزش دادن و آگاه کردن مردم است ، فیلمی را نمایش بدهد که به عقاید بخش بزرگی از مردم محلی بی اعتناست.»
 
او ادامه داد: «این مسأله هر سال مطرح می شود ، اما امسال هجوم مطبوعات کار را یکسره کرد. محبوبیت فیلم برباد رفته در سال های اخیر کمتر شده است.»
 
تصمیم این سینما موجب شد تا مشتریان سینما به صفحه فیس بوک اورفیوم هجوم آوردند و از تصمیم سینما انتقاد کنند.
 
یکی از آنها نوشت: «این غلط ترین چیزی است که اخیراً شنیده ام. مسلم است که اخیرأ کارهای غلطی به نام نژاد پرستی صورت گرفته است. مردم، شما چقدر ناآگاه هستید. من که دیگر به این سینما یا هرجای دیگری که این اقدامات بی ربط را انجام بدهد، نمی روم»
 
شخص دیگری نوشت:«خوب ، حالا دیگر ما آثار هنری را سانسور می کنیم...بابا ...این فقط یک فیلم است. اگر دوستش ندارید به دیدنش نیایید.»
 
بسیاری هم در فیس بوک خواستار تحریم سالن سینما شدند.
 
فیلم «برباد رفته» اثری ماندگار است که هشت جایزه از جمله اسکار بهترین فیلم را دریافت کرده است. در این فیلم هرچند کلارک گیبل بازیگر مرد از اسکار جا ماند اما جوایز بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، نقش اول زن (برای ویوین لی)، بازیگر نقش مکمل زن (هتی مک دنیل)، فیلم نامه اقتباسی، فیلمبرداری، تدوین و اسکار طراحی صحنه را گرفت.
 
روایت این فیلم در زمان جنگ داخلی آمریکا بر سر برده داری است که داستان عشق یک دختر جنوبی را به تصویر می کشد. نکته قابل توجه این است که «هتی مک‌دنیل» اولین آمریکایی آفریقایی‌تبار بود که جایزه اسکار را در دوازدهمین مراسم اسکار به‌عنوان بهترین بازیگر نقش مکمل زن در نقش «مری» در فیلم بر باد رفته دریافت کرد.
+19
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
    من بارها وبارها این فیلم رو دیدم واز فیلم وبازی کلارک گیبل وزیبائی ویوین لی لذت بردم.اما این فیلم مصداق بارز نژاد پرستی وبی احترامی به سیاه پوست هاست.اونجائی که کشتن سیاه پوست ها توسط اشلی ویلکز و دکتر و رت باتلر توجیه میشه یا علاقه برده های باقیمانده در خانه اشراف به صاحبان خود یا اون صحنه ای که رت باتلر مست از مامی می خواد زیر دامنیش رو نشون بده ومامی با کمال میل اینکار رو میکنه واقعا مشمئز کننده ونژاد پرستانه است.
    25
    11
    ‌سه شنبه ۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    جمهوری سکوت - فرانکفورت، آلمان
    این بابا ترامپ از احمدی بی نژاد ما با حال تر است. امریکا را در بحرانی فرو میبره که غرقش میکنه
    3
    10
    ‌سه شنبه ۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    گنجور - خرونینگن، هلند

    [::mirzadeh i eshghi - دوسلدورف، آلمان::]. من سالها پیش این فیلم را دیده بودم و به همین دلیل خیلی از نکات یادم نمی آید. دوباره آن را خواهم دید انشاالله. به نظر شما آیا اینها یی که گفتید برای نشان دادن هر چه واقعی تر شرایط آن زمان نبوده است؟ مطمئن نیستم و این فقط یک سوال است.
    0
    22
    ‌سه شنبه ۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    فیلم اصلی برباد رفته ملت ایران هستن. بر .. رفته..
    7
    8
    ‌سه شنبه ۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۲
    IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان
    این آقای کارگر ساختمان از دوسلدرف این ۳ تا صحنه رو خودش به فیلم اضافه کرده.۱- رت باتلر در طول فیلم هیچگاه مست نبود.۲- صحنه نشان دادن زیر دامن مامی در فیلم وجود ندارد.۳-اشلی یکی‌ از فیگور‌های ملایم فیلم بود و صحنه کشتن هیچ سیاه پوستی توسط او در فیلم وجود ندارد و او نسبتا تا هنگام مرگش مدت کمی‌ در فیلم ظاهر می‌شود. خوبه فیلم موجود هست تا بتوان درستی‌ حرف‌های من را اثبات کرد از همه چیز گذشته این فیلم بیشتر یک رمانسه بود تا یک فیلم سیاسی و بعدش هم فیلم شرایط آن روزها را نشان میدهد.
    5
    16
    ‌سه شنبه ۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
    [::mirzadeh i eshghi - دوسلدورف، آلمان::]. من هم موافقم بخصوص بدترین صحنه شاید آن صحنه ای بود که اسکارلت به دختر برده سیلی می زنه و می گه اگه یک بار دیگه اشتباه کنی تو را می فروشم و این خیلی برای نوادگان آن نسل دردآوره چرا که یکی از کارهایی که برده دارها می کردند این بود که بچه های برده ها را از آنها جدا می کردند و به ارباب دیگری می فروختند و آن مادران دیگر هرگز بچه های خود را نمی دیدند و خب برای نوادگان آن نسل اینها دردآوره البته این فیلم در آن دوران نژادپرستانه محسوب نمی شده ولی با معیارهای امروز فیلمی تلخ برای سیاهپوستان محسوب میشه
    12
    1
    ‌چهارشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
    [::IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان::]. [::IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان::]. پس معلوم میشه فیلم دیگری را دیدی اولا اشلی کجا تو فیلم می میره ؟ همسرش ملانی می میره دوم این که بعد از حمله ای که توسط دو سیاهپوست به اسکارلت میشه شوهر اسکارلت همراه اشلی به محله سیاهپوستها حمله می کنند و چند نفر کشته می شوند از جمله شوهر اسکارلت و اشلی هم زخمی میشود ضمن این که رت باتلر وقتی از رابطه اسکارلت با اشلی آگاه می شود مست می کند به خانه میاد و به زور به اسکارلت تجاوز می کنه و الیته روز بعد عذرخواهی می کنه و می گوید مست بودم پس یک خورده با دقت تر فیلم را تماشا کن
    11
    0
    ‌چهارشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
    رت باتلر مست نبود در هیچ صحنه ای از فیلم؟مطمئنی فیلم رو اشتباه نگرفتی با ترولایز یا راکی چهار؟اونجائی که موقع تولد بچه اش با مامی صحبت میکنه یا صحنه ای که سر اسکارلت رو توو دستهاش میگیره واسکارلت رو تهدید میکنه واز همه مهمتر صحنه ای که باعث سقوط اسکارلت از پله ها و سقط جنین میشه مست نبود.من حتی اغلب دیالوگهای فیلم رو حفظم.لطف کن یکبار دیگه فیلم رو با دقت ببین.
    10
    1
    ‌چهارشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۰:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۲
    IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان
    فیک نیوز که میگن همینه، کجا رت باتلر به اسکارلت تجاوز کرد؟ برا دختر مردم حرف درست نکنید، واقعا که.اگر شما‌ها این فیلم را ۱۰۰۰ دفعه هم که دیده باشید که ندیدید چون باز هم اطلاع غلط دارید میدید، اصلا این فیلم رو توی خونه ما توی ایالت جورجیا فیلمبرداری کردن حالا چی‌ میگید؟ بعدش هم دلیل دعوای رت باتلر با اسکارلت در آن شب به دلیل مرگ دختر آنها در هنگام اسب سواری بود که از اسب پرت شده بود، خوب طبیعی هست که هر مادر یا پدری اگر جای آن دو یعنی‌ رت و اسکارلت بود یکی‌ دو تا ویسکی مینوشید تا با اعصاب راحت با هم کتک کاری کنند. اسکارلت هم در صحنه پرت شدن از پله حامله نبود که بخواد بچه از دست بده. کتک زدن آن سیاه‌ها هم دلیل دزدی کردن آنها از انبار غذا خانواده اسکارلت بود( که نوش جونشون که کتک خوردند) و نه به خاطر نژاد پرستی‌، بعدش هم رت از یانکی‌ها بود و طبیعتاً مخالف کنفدری یعنی‌ ۴- ۵ ایالتی که بر علیه یونیون و ابرهم لینکن می‌جنگیدند و شغلش قاچاق چی‌ گری بود و علاقه به سیاست نداشت ، مثل اسکارلت و همین تنها دلیل آشنایی آنها شد.
    0
    7
    ‌چهارشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۲
    IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان
    ادامه... شما‌ها( Gone with the Wind) ساخت ۱۳۳۹رو با فیلم(North and South) که ۴۶ سال بعد یعنی‌ ۱۹۸۴ با بازیگری پاتریک سوی سی‌ ساخته شده‌ اشتباه گرفتید، اول تحقیق کنید بعد بیان اینجا فیک نیوز بنویسید.
    0
    7
    ‌چهارشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
    [::IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان::]. آفرین.تو بردی.یک کولا واسه خودت باز کن.سال نو هم کارت پستال واسه خودت حواله کن.با عجب اعجوبه هائی برای تبادل نظر طرف شدیم ها.بابا اینا کین واز کجا اومدن.فیک نیوز.فیلم برداری فیلم توو خونه اونا.ویسکی واسه کتک کاری.پتریک سوی سی 84 کیه؟از کجات این اسم رو درآوردی؟....خدایی که وجود نداری از گناه های کرده ونکرده توبه.اینا کین با ما همزبون کردی وطرف بحث قرار دادی.
    8
    0
    ‌پنجشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۱:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
    عقل کل فیلم شناس.فیلم جنوب وشمال north and south سال 2004 ساخته شده.نه سال 1984 نه هیچ سال دیگه ای نسخه ا ی نداره.هیچ شخصی به نام پاتریک سوی سی در کل فیلم از نویسنده وکارگردان گرفته تا بازیگر وطراح صحنه چنین اسمی ندارن.کارگردان percivalنویسنده welchو هنرپیشه مردarmiageو coyleو pigott smith هستن.تازه ریاضی هم بلد نیستی 1984 میشه 45 سال بعد از 1939 نه 46 سال.جمع کن این بساط سوراخ سوراخ سواد ومعلومات نخ نما ودر پیتیت رو.برو واسه هم سوادات وهم معلوماتات پهنش کن.با کی ها شدیم هشتاد میلیون وادعای 2500 سال فرهنگ وهموطنی ابوعلی سینا رو داریم.زکی.
    7
    0
    ‌پنجشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
    حالا منظورت از پاتریک سوی سی کی بود؟خیلی توو گوگل گشتم.چنین موجودی وجود نداشت.اسم مشابه مرحوم پاتریک سوایز بازیگر درتی دنسینگ بود که هرگز ربطی به فیلم شمال وجنوب نداشت..معلومات نداری زور نزن چرند نگو.چهارتا کتاب بخون.
    6
    0
    ‌پنجشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۲:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۲
    IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان
    اورجینال: North and South، جنگ‌های داخلی‌ آمریکا، شمال و جنوب، به آلمانی‌: . Fackeln im Sturm. اپیزود۱ و ۲ از سال ۱۹۸۵ و ۱۹۸۶(Die Erben Kains/Liebe und Krieg/Himmel und Hölle) اپیزود۳ از سال ۲۰۰۴ نویسنده: John William Jakes، اورجینال :North and South (Heaven and Hell با بازی Patrick Swayzes و دیگران.
    0
    7
    ‌پنجشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۳
    mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
    اسم هر فیلمی که به نوعی به جنگ شمال وجنوب داشته رو مستمسک میکنی که فیلم north and sout بوده.اپیزود یک ودو وسه هم براش میذاری که معلومات نداشته بیلد تزیتونگیت رو جمع وجور کنی.ما داریم راجع به بربادرفته بحث میکنیم.توو عالم ارتباطات واطلاعات نه توو قلیون کشی محله تون.اراجیفت ربطی به اصل فیلم واصل بحث نداره.برو خدا روزیت رو جای دیگه حواله کنه.
    0
    0
    ‌پنجشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.