پیشنهاد چین به ایران: نفت می‌گیریم، ریل می‌سازیم!

شرکت‌های سرمایه‌گذار چینی که در طول سال‌های گذشته با توجه به پیشنهادات خود توانسته‌اند بخشی از تامین مالی و فاینانس پروژه‌های زیربنایی ایران را در اختیار بگیرند، در جدیدترین دور از مذاکرات خود با طرف‌های ایرانی پیشنهادی ارائه کرده‌اند که می‌تواند برای دو کشور اثرگذاری جدی داشته باشد.
 
به گزارش ایسنا، دو طرح مهم برقی سازی راه‌آهن تهران – مشهد و ساخت راه‌آهن سریع‌السیر تهران – قم – اصفهان در حالی از سوی دولت ایران کلید خورده و پیگیری می‌شود که براساس موافقت‌های ابتدایی به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران چینی در تامین فاینانس آن نقشی جدی خواهند داشت، موضوعی که می‌تواند با نهایی شدن مذاکرات فعلی به مرحله اجرا نزدیک شود و البته به دیگر طرح‌های زیربنایی ایران نیز سرایت پیدا کند.
 
در این راستا خیرالله خادمی – مدیر عامل شرکت ساخت و معاون وزیر راه ایران – در جریان مذاکرات اخیری که با یکی از هیات‌های سرمایه‌ گذاری چینی داشته از برنامه ریزی قابل توجه ایران برای ساخت ۹۰۰۰ کیلومتر خط ریلی جدید خبر داده و اعلام کرده است: امکان ان وجود دارد که اولین خط سریع‌السیر ریلی ایران با همکاری طرف چینی انجام شود.
 
این مقام ایرانی در کنار برقی سازی خط ریلی تهران – مشهد به برنامه بزرگ برقی شدن مسیر ۷۰۰ کیلومتری تهران – تبریز نیز اشاره کرد که می‌تواند با توجه به اهمیت آن در اتصال ریلی به کشور ترکیه در آینده نزدیک در دستور کار قرار گیرد.
 
نماینده شرکت چینی در این جلسه ضمن اعلام آمادگی برای حضور در طرح‌های زیربنایی ایران پیشنهادی جدید ارائه کرده که می‌تواند برای دو طرف اهمیتی تازه داشته باشد.
 
براساس پیشنهاد چینی‌ها احداث این خطوط می‌تواند به روش تهاتر با نفت ایران انجام شود تا چینی‌ها در ازای نفتی که دریافت می‌کنند نسبت به سرمایه‌ گذاری در ایران و انتقال تکنولوژی ساخت این پروژه‌ها به داخل کشور اقدام کنند.
 
هرچند طرف چینی اعلام کرده نهایی شدن این پیشنهادها نیاز به حمایت انجمن توسعه فاینانس چین خواهد داشت و البته طرف ایرانی بررسی دقیق این پیشنهادها را منوط به کتبی شدن آنها کرده است، اما به نظر می‌رسد با ممکن شدن اجرای این توافق راهی جدید در مسیر سرمایه‌ گذاری کشورهای خارجی در ایران باز شود که در کنار تامین نیاز ایران به توسعه عمرانی بتواند تقاضای کشورهای وارد شده به ایران را نیز پوشش دهد.
+17
رأی دهید
-71

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران

    به نظرم هرچقدر نفت به ارز و دلار تبدیل نشه و مستقیم سرمایه گذاری بشه به نفع مردم هستش چون همینکه تبدیل به ارز بشه سپاه و بقیه گردن کلفتا چیزی ازش باقی نمیگذارن و تازه انتظار دارن قراردادها رو بدهند به سپاه و بقیه دامنه فاسد آقا و بعد شرکتهای اقماری حضرت آقا واسطه گری کنه و با قیمت پایین تر بده به چینی ها و هندی ها ولی اینطوری دیگه دستشون و زبونشون کوتاه میشه تا حداقل چهارتا پروژه زیربنایی واقعی اجرا بشه . تا الان هر چی ساختند همش بیشتر ضرر زده تا سود. یه نگاه به سدهایی که ساختند بکنید می بینید چقدر خسارت به محیط زیست این سدها زدند.از سد کوثر بگیر که آبش انقدر شوره که نه به درد خوردن میخوره نه کشاورزی و سدهای بالادست خوزستان هم که فاجعه بودند و جالبه هیچکس هم قدرت و توان اعتراض نداره به اینا ...هرکی اعتراض کنه یه پرونده براش میسازند
    2
    46
    دوشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۹
    Sepas - تهران، ایران

    آفرین به این تدبیر چین از این به بعد اینطوری با ایران معامله کن تا مستقیم زیر بنایی ایران قویتر بشه . پول نده بساز.
    1
    25
    دوشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    اگر از همان کیفیت اجناس در مغازه های یک دلاری استفاده کنند, شاید آن ریل ها دو هفته ای دوام کنند!
    6
    24
    دوشنبه ۶ شهریور ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۰
    senator x - تهران، ایران
    د ر چنین قراردادهائی متن قرارداد,نوع متریال,مبلغ یا میزان تحویل نفت,مدت قرارداد,تضمین قطعات بعداز پروژه تا چه مدت و یا ساخت آن در داخل کشور,کفیت و استاندار جهانی,و,و,و. و بنظرمن نظارت فنی در پیشرفت کار و نصب ادوات طبق اصول قرارداد,به عهده یک کشور خارجی,مثلا آلمان یا فرانسه یا ژاپن,سپرده شود و متخصصین و کارشناسان کارفرما(ایران)فقط نظارت داشته باشند والا باز حق حساب و دم پیمانکار چینی را دیدن و بجای فلان جنس طبق قرارداد,جنس(چینی)بجای آن مصرف کردن و هزار بامبول بازی دیگر.جنس ایرانیهای(این دوره)را که میشناسید!یشبه میخواهند بار صد ساله را ببندند
    1
    18
    ‌سه شنبه ۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۲۶
    جمهوری سکوت - فرانکفورت، آلمان
    خیلی بهتره تا دلار بدن و اختلاس بشه
    1
    4
    ‌سه شنبه ۷ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۴:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.