"تنگه واشی" و "چشمه علی" از نگاه رسانههای بینالمللی.
+57
رأی دهید
-3
۱۰۸
Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
٬٬واشی٬٬ کلمه ای است بیمعنی و نامفهوم. نام تاریخی و درست این تنگه(ساواشی) است.
22
14
دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۳
۱۰۸
Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
تلاش حاکمیت برای تبدیل و تغییر نام تاریخی این تنگه از ساواش(بزبان ترکی بمعنی نبرد - اشاره به نقوش حکاکی شده بر سنگها) به کلمه بی مفهوم «واشی!» نمونه ای است از سیاست مذموم مصادره فرهنگی برای انکار و امحاء تاریخ و گذشته حضور تاریخی ملت ترک و تاریخ دولتمداری هزار ساله ترکان در این سرزمین.
33
10
دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۲
۳۸
azadi2011 - تورنتو، کانادا
واشی بر اساس واژه نامه دهخدا پسوند مکان است مانند تنگه واشی، اسپی واشی که ناحیه ای در ساری است، واشی بر گرفته از زبان مازندرانی است و ربطی به زبان ترکی ندارد، البته متوجه نشدم چرا دوستانی سعی در مصادره ان به زبان ترکی شدند؟!!، خب البته می توان گفت قابل ندارد دوستان، بفرمایید مال شما!
3
13
سه شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۷
۱۰۸
Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
[::azadi2011 - تورنتو، کانادا::]. سیاست تغییر و محو نامهای جغرافیایی ترک پدیده تازه ای نیست. اگر مایل به دانستن باشید می توانیم این صحبت همینجا دنبال کنیم. اما همانطور عرض کردم این سه کتیبه بفرمان پادشاه ترک و هنر پرور قاجار، فتحعلی شاه(که هنوز هم در میان مردمان ترک بنام -بابا خان- شناخته می شود) بر سنگ حکاکی شده است. این پادشاه هنرپرور ترک همانست که پرتره او در موزه لوور پاریس بنام «آقای لوور» نامیده می شود و تصویر مونالیزا «خانم لوور». آفرینندگان این نقوش در «ساواش دره سی »صحنه های شکار و رزم و نبرد (ساواش) را برای بیینده بیادگار گذاشته اند. وجه تسمیح کلمه (واش) بی مسماء است. دیدن این مناظر زیبا چشم بیغرض و تاریخ بین و حافظه تاریخی می خواهد که متاسفانه چشم تنگ و تاریک بین استبداد حاکم بر ایران آنرا برنمی تابد. پایدار باشید.
2
0
سه شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۱
۷۷
hassan5 - تهران، ایران
واش در شمال بمعنی علف میباشد.
0
0
سه شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۴