شهردار شارلوتزویل حتی پیش از آغاز درگیری هم تظاهرات راست گرایان، نئونازیها و سفیدپوستپرستان را محکوم کرده بودبی بی سی : مقامهای ویرجینیا کشته شدن یک نفر در جریان درگیری میان راستگرایانافراطی و مخالفان آنها در شهر شارلوتزویل را تایید کردهاند. یک خودرو معترضان را زیر گرفت و در درگیریهای مختلف بیش از ۳۰ نفر زخمی شدهاند.
تری مکاولیف، فرماندار ویرجینیا عصر شنبه (۱۲ اوت) به طور زنده برابر دوربینهای خبر ظاهر شد و در نخستین واکنش به درگیریهای خونین شهر شارلوتزویل گفت: "تنها پیام من خطاب به برترپنداران نژادسفید این است که به خانه تان بروید. نه اینجا و نه در جای دیگری از آمریکا جایی برای شما وجود ندارد."
آقای مکاولیف، دموکرات، در حالی که با لحنی تند علیه راستگرایان افراطی سخن میگفت خبر داد که با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری، تلفنی درباره وقایع امروز سخن گفته و دو بار در این گفتگو تاکید کرده "باید برای بازگرداندن وحدت به جامعه آمریکا جنبشی شکل گیرد."
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی، نیروهای اورژانس را در حال مداوای کسانی نشان میدهد که بر اثر برخورد با این ماشین زخمی شدهاند.
آن طور که از تصاویر ضبط شده و اظهارات شاهدان بر میآید یک خودرو طوسی رنگ در خیابانی که در دو طرف آن مخالفان تظاهرات راستگرایان مشغول به اعتراض بودند با سرعت حرکت می کند و پس از آن که در انتهای خیابان با خودروی دیگری برخورد می کند با سرعت دنده عقب گرفته و در حالی که جلوی خودرو در تصاویر آسیب دیده به نظر میرسد، به حرکت معکوس خود ادامه میدهد.
مقامهای ویرجینیا میگویند راننده این خودرو بازداشت شده است و در جریان این واقعه یک نفر کشته و ۱۹ نفر مجروح شدهاند.
گزارش شده یک زن ۳۲ ساله قربانی این سانحه بوده است.
آن طور که خبرگزاری سیانان میگوید دو کشته شده دیگر امروز در جریان سقوط یک هلیکوپتر در حومه شهر شارلوتزویل جان دادهاند؛ مقامهای ویرجینیا درباره جزئیات سانحه این سقوط هلیکوپتر هنوز چیزی نگفتهاند اما آن طور که در آخرین توییت آقای ترامپ اشاره شده، دو کشته شده دیگر امروز از افسران پلیس ویجینیا بودهاند.
آقای ترامپ شامگاه شنبه در توییتر به اعضای خانواده و بازماندگان افسران پلیسی که در روز شنبه در ویرجینیا کشته شدند تسلیت گفت. آقای ترامپ به کشته شدن ماموران پلیس واکنش نشان داده هر چند به کشته شدن زنی که در جریان زیرگرفتن خودرو جان داده اشاره نکرده است همزمان پلیس میگوید در جریان زد و خوردهایی که در دیگر نقاط تظاهرات امروز روی داده دست کم ۱۵ نفر مجروح شدهاند.
فرماندار ویرجینیا اعلام وضعیت فوقالعاده کرده و نیروهای ضدشورش در خیابانهای شارلوتزویل حضور گستردهای پیدا کردهاند.
یک شاهد عینی گفته که بدن یک دختر بعد از زیرگرفته شدن به وسیله ماشین "پاره پاره شده است".
در واکنش به این درگیریها، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حساب توییتر خود خشونت را محکوم کرده و خواستار "اتحاد" آمریکاییها شده است.
او نوشته: "در آمریکا جایی برای این نوع خشونت نیست". نیروهای اورژانس را در حال مداوای کسانی که زیرگرفته شده اند یک شاهد عینی گفته که بدن یک دختر بعد از زیرگرفته شدن به وسیله ماشین "پاره پاره شده است".
در واکنش به این درگیریها، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حساب توییتر خود خشونت را محکوم کرده و خواستار "اتحاد" آمریکاییها شده است.
او نوشته: "در آمریکا جایی برای این نوع خشونت نیست".
درگیری های امروز ۱۲ اوت (۲۱ مرداد) در شرایطی رخ داد که در آستانه تظاهرات بزرگ راستگرایان افراطی در شهر شارلوتزویل، در این شهر وضعیت اضطراری اعلام شده بود.
صدها نفر از فعالان راستگرای آمریکا برای شرکت در این تظاهرات به محل اعلام شده برای برگزاری آن رفتهاند.
همزمان، مخالفان نژادپرستی هم برای اعتراض به این تظاهرات و برگزاری تجمعهای موازی علیه آن خود را به شارلوتزویل رسانده اند.
با اعلام وضعیت اضطراری مقامهای شارلوتزویل میتوانند برای کنترل تظاهرات نیروهای اضافی درخواست کنند.
برای کنترل وضعیت، پلیس ضدشورش در شهر شارلوتزویل به کار گرفته شده و با هر دو گروه راستگرایان افراطی و کسانی که در مخالفت با نژادپرستی تجمع کرده اند، درگیر شده است.
خبرنگار بیبیسی در شارلوتزویل میگوید اوضاع "شدیدا خشن" است و پلیس هنوز نتوانسته درگیری بین دو طرف را متوقف کند. عده ای از راستگرایان با اسلحه و لباس نظامی به تظاهرات رفتهاند راستگرایان افراطی در شارلوتزویل، به برداشته شدن مجسمه ژنرال رابرت لی معترض هستند.
آنها شب جمعه هم در حالی که مشعلهایی به دست داشتند تظاهرات کردند. این افراد شعارهایی با مضمون برتری نژاد سفید سر دادند و تعدادی از آنها هم به نمایش دادن "سلام نازی" پرداختند.
رابرت لی، در جنگ داخلی آمریکا در قرن نوزدهم فرمانده اصلی نیروهای جنوب بود. نیروهای جنوب طرفدار حفظ بردهداری بودند. شارلوتزویل شهری دانشجویی در ایالت ویرجینیا است که در انتخابات گذشته بیش از ۸۰ درصد به هیلاری کلینتون رای داد درگیریهای امروز در شارلوتزویل خیلی زود به صدر اخبار جهان راه یافته است و دوربینها با تاریک شدن هوا در شارلوتزویل در خیابانهای این شهر دانشجویی ایالت ویرجینیا مستقر شدهاند چرا که گفته میشود با فرا رسیدن شب احتمال شکلگیری درگیریهای جدید وجود دارد.
مخالفان و موافقان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری، در بخش های مختلف خبری برابر یکدیگر قرار گرفتهاند و تلاش میکنند با تفسیر اظهارات محکومیت آقای ترامپ از کلمات آن رمزگشایی کنند.
در حالی که منتقدان اغلب دموکرات آقای ترامپ میگویند سخنان او در محکومیت درگیری های شارلوتزویل "به اندازه کافی روشن و مستقیم" نبوده و او باید آشکارا "نئونازیها و نژادپرستان خواستار برتری سفیدپوستان" را هدف میگرفته، حامیان آقای ترامپ میگویند اظهار بیزاری او از "خشونت، تنفر و تعصب" و تاکید بر حق آزادی و امنیت برای همه مردم آمریکا فارغ از "رنگ پوست، مذهب و عقایدشان" کافی بوده است.
امیر پیام، بیبیسی برای بسیاری از کسانی که اوضاع آمریکا را در خارج از این کشور و یا در شهرهای بزرگ سواحل شرقی و غربی آمریکا دنبال میکنند درگیریهای امروز در شارلوتزویل "حیرتآور" و احتمالا پدیدهای متاخر است که بخش مهمی از آن ماحصل فضای دو قطبی انتخابات سال گذشته و پیروزی دونالد ترامپ است.
پنج سال پیش، چند ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری که به پیروزی باراک اوباما برای بار دوم انجامید، تلاش کردم تا با اعضای یک گروه راستافراطی آنارشیست در ویرجینیا گفتگو کنم.
برای کسب موافقت آنها شش ماه مکاتبه بسیار محرمانهای داشتیم و بالاخره روز گفتگو را تعیین کردیم. باید از واشنگتن حدود ۲ ساعت رانندگی میکردیم تا به شهر ریچموند، مرکز ایالت ویرجینیا، برسیم.
هنوز آدرس محل مصاحبه را نداشتیم. به ما گفته شده بود وقتی به ویرجینیا رسیدیم، از طریق جیمیل پیغامی بفرستیم. بعد از آن یک شماره تلفن گرفتیم که باید به آن تکست میزدیم و دست آخر آدرسی برایمان ارسال شد که متعلق به یک فروشگاه کاشی و سرامیک و سنگ مرمر بود.
ظهر یکشنبه بود و فروشگاه تعطیل، اما وقتی با مارکوس، فیلمبردار، به پشت در آن رسیدیم، از داخل دو نفر به استقبالمان آمدند. آنها عضو گروهی بودند به نام "اَتَک د سیستم" (به حکومت حمله کن).
میگفتند در انتخابات هرگز شرکت نخواهند کرد چرا که به عقیده آنها "رژیم باید از بنیان" نابود شود.
در آن سالها، اگر چه خطر رشد راست افراطیملیگرا، گاه بی گاه جدی میشد اما طیف گسترده و متنوع حامیان چنین عقایدی خیلی شهامت حضور اجتماعی علنی را نداشتند به طوری که در همان سال همایش بزرگ کوکلاکسکلانها که قرار بود در میدان نبرد تاریخی گیتزبرگ پنسیلوانیا برگزار شود تا پیش از لغو کامل، فقط پنج شرکت کننده داشت.
در رسانههای جریان اصلی هم خیلی از آنها صحبت نمیشد اما این به معنای ضعیف بودن آنها نبود.
بنابر گزارش نهاد محاسب دولت آمریکا (جیایاو) از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ تا ابتدای سال ۲۰۱۷ (راستافراطی که شامل طیف گستردهای از گروهها است) مسئول ۷۳ درصد از حملات تروریستی مرگبار در خاک آمریکا بوده است؛ لازم به تصریح نیست که در اکثر موارد مسلمانان، سیاهپوستان و اقلیتهای نژادی هدف این حملات بودهاند.
اکنون به نظر میرسد پیامدهای رکود اقتصادی پس از حدود ۱۰ سال و هر چه بیشتر شکاف دو قطبی در جامعه آمریکا طی دو سال اخیر، به آتش زیر خاکستر ایدئولوژی برتری نژادی سفیدپوستان، ملیگرایان افراطی و آنارشیستها مجال ظهور دوباره داده است.
+18
رأی دهید
-1
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۲۵
romano - تهران، ایران
امیدوارم اون هموطنهایی که سنگ اینها رو به سینه میزدن و بیرحمانه مردم ایران رو به تازی صفتی و هزار توهین و تحقیر دیگه شخصیت آزرده میکردند بتوونن اثبات کنن که تازی زاده نیستن. ما که هم سرخ و سفیدیم و سالها هم با اینها کار کردیم و هم درونشون یک عالمه دوست خوب هم داریم ولی تاریخ دنیارو هم سیر مطالعه کردیم ازجمله این حضرات خود بزرگ بینو. خدا نکنه اون روز برسه که یهودیها بخوان مثل کل تاریخ پشت نفرت وفقر اینها سواری بگیرن اون روز روزیه که آرزو میکنین کاش مدینه فاضله برای خودم نمیساختم و از مردم ناحیه خودم تازی و غیر تازی نمیساختم.
36
26
یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۲:۳۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
oghab - هلسینکی، فنلاند
طرفدارهای ایرانی تراعنپ ..آویزون های بی هویت.از شاهزاده دوزاری گرفته تا بقیه دوزاری های لمپن
43
26
یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۲:۴۸
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۲۶
جمهوری سکوت - فرانکفورت، آلمان
ترامپت احمدی نژادی است که امریکا را به زودی به ورطه نابودی میکشاند.
3
9
یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۳:۵۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۰
kourosh84 - واشنگتن دی سی، ایالات متحده امریکا
إز وقتی فهمیدم ترامپ میره کأخ سفید دیگه نه عاشق أمریکا هستم . و به امریکایى بودن خودم افتخار نمیکنم !!! واقعا هیچ فرقی بین رئیس جمهور شدن أین و آقای احمدی نژاد در دوره دوم نداره جفتشون دولت کودتا هستن !!! أین ترامپ یک نژاد پرست عوضی هست و هیچی هم إز سیاست نمیدونه ، شرم بر أین نامرد !!!!! که باعث پرو شدن أین نژاد پرست ها ، خود أین ترامپ نازی هست !!!!!
4
11
یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۴:۴۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.