عربستان یک روحانی دیگر شیعه را به حبس طولانی‌مدت محکوم کرد

شیخ حسین راضی، روحانی اهل تشیع یک دادگاه در عربستان سعودی، آیت‌الله شیخ حسین راضی، روحانی اهل تشیع را به ۱۳ سال حبس محکوم کرد.
 
شبکه انگلیسی‌زبان «پرس‌تی‌وی» وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه (۱۹ مرداد) با انتشار این خبر نوشت که حکومت عربستان فشارها بر چهره‌های مذهبی شیعه در این کشور را به شدت افزایش داده است.
 
این رسانه افزود که خبر صدور این حکم از سوی یک دادگاه ویژه در ریاض علیه این روحانی ۶۶ ساله شیعه را یک وب‌سایت خبری «مستقل و عرب‌زبان» یمنی منتشر کرده است.
 
بستگان و نزدیکان شیخ راضی، حبس ۱۳ ساله وی را به معنای صدور حکم اعدام علیه وی تلقی کرده و به شدت به آن اعتراض کرده‌اند. آنها می‌گویند که این روحانی از بیماری قلبی رنج می‌برد و نمی‌تواند شرایط زندان را تحمل کند.
 
شیخ راضی در ۲۱ مارس سال ۲۰۱۶ در حالی که در شهر العمران از سوی گروهی از پلیس‌های عربستان سعودی محاصره شده بود، در خیابان بازداشت شد.
 
آن‌طور که پرس تی‌وی نوشته این روحانی بلندپایه شیعه پیش از این به انحا مختلف مورد «آزار و اذیت» قرار گرفته بود و بارها درباره اظهارنظرهای خود در نمازجمعه درباره موضوع‌های داخلی و منطقه‌ای و به ویژه انتقاد به اعدام شیخ نمر در عربستان تحت بازجویی قرار گرفته بود.
 
شیخ نمر که به دخالت عربستان در یمن و دیگر کشورهای منطقه انتقاد داشت و خواستار انجام اصلاحات داخلی بود، در سال ۲۰۱۲ بازداشت و در ۱۵ اکتبر ۲۰۱۵ از سوی دادگاه کیفری عربستان سعودی به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی و محاربه» به اعدام محکوم شد.
 
نمر، تروریستی نامیدن اقدام‌های حزب‌الله لبنان را محکوم کرده و شیخ حسن نصرالله، دبیرکل آن را مایه غرور و افتخار اعراب و مسلمانان دانسته بود.
 
اعدام وی با واکنش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی روبرو شد و بدنبال حمله گروهی از معترضان ایرانی به کنسولگری و دفاتر دیپلماتیک عربستان در تهران و مشهد، ریاض روابط خود با تهران را قطع کرد.
 
به نوشته پرس تی‌وی، از فوریه ۲۰۱۱ حکومت عربستان فشارها بر اقلیت شیعه در این کشور را افزایش داده است. گزارش خبرگزاری رویترز و دیگر گزارش‌ها همچنین از «تخریب گسترده» بافت قدیمی محله‌های شیعه‌نشین شهرهای شرق عربستان توسط دولت این کشور حکایت دارد.
+45
رأی دهید
-6

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۰
    raha1984 - هامبورگ، آلمان

    کاش میشد تمام روحانیون شیعه و سنی رو با هم به درک سیاه فرستاد برای همیشه
    5
    28
    جمعه ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۶
    شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ

    حتما حقش بوده مسلمان اونم از نوع شیعه کثیف ترینه
    6
    35
    جمعه ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    machan - لس انجلس، ایالات متحده امریکا

    چرا این سایت راجع به هزاران فعال اهل سنت اعدام شده و زندانی شده در زندان های ایران چیزی نمی نویسد. نود و نه درصد اوقات نه فقط من بلکه بقیه کاربرها شک کرده اند که شما از رژیم خط می گیرید. سایتی که از اخوند حمایت کنه باید از جایی زیرمیزی هم بگیره
    7
    30
    جمعه ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Hamed-irooni - سیستان، ایران
    رفتار حکومت ایران با روحانیون سنی واقعا عذاب آوره چقدر بهشون ظلم می کنه توی عربستان روحانیون طراز اول شیعه رو گردن میزدند توی ایران عبدالحمید مهرهاشو تو پست های کلیدی میزاره و سرگرم رایزنی برای تعیین وزیر هست
    16
    11
    جمعه ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kawir - فرانکفورت، آلمان
    [::Hamed-irooni - سیستان، ایران::]. حالت خوبه! این مردک عبدل الحمید حتی به مراسم انتساب روحانی در اخوند دونی دعوت نشد جایی که حتی خاخام جهودی را دعوت کرده بودند،وبعد کدام روحانی اهل سنت پست کلیدی تو کشور اچوند زده ایران داره! اینقدر سریع جو گیر نشو رفیق،بعدش هم عمامه بسر سیاه و سفید نداره ،فرقی نمیکنه کجا و بدست کی سقط بشه ،کار درستی بوده!
    1
    13
    جمعه ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    kawir - فرانکفورت، آلمان
    [::Hamed-irooni - سیستان، ایران::. رژیم اخوندی داعشی خودشو حکومت اسلامی اسم میگذاره،برا مراسم دستمال به دست دادن به روحانی برای پروستات مالی در اخوند دانی خام یهودی کشیش مسیحی دعوت میشه،ولی مولوی عبدالحمید دعوت نمیشه،حقیقت این را اهل سنت بای افتخار بدونن چرا که ارزش مولوی عبدالحمید خیلی بالاتر از شرکت در چنین با'غ وحشهاست!.
    1
    12
    جمعه ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی
    با احترام به عامه مردم تشیع اما حقیقت اینه که این اخوندا که خودشون رو نماینده جامعه تشیع محسوب میکنند هیچ اشتراکی با شیعیان علوی ندارن اینها یک مشت راهزن و رافضی از نسل قزلباش های اناتولی هستن که برای تفکیک جامعه مسلمانان دارن تلاش میکنند اینها به جان زندان باید با شمشیر سرشون رو قطع کرد تا عبرتی برای رافضیان دنیا باشه، و اما اقایونی که مدعی هستند فعالیت اهل سنت در ایران ازاد هست این رو بدونن به ما اجازه برگزاری یک نماز رو نمیدن چه برسه به داشتن نماینده و داشتن مسجد و وزیر و معاون و استان دار، اما برای اینکه از احوال برادرانی که منتصب به شیعه علوی هستند در کشورهای حاشیه خلیج فارس تحقیق کنید بهتون اسامی این روسا و بزرگواران رو میدم ، اقایان الانصاری ، الصایغ، الیتیم ، الفردان ، لاری طباطبایی و بسیاری از قبایل دیگه در کشورهای عربی مناصب عالی دارن اینها همه شیعه هستند اما انسانهای با درک و شعور انسانهای فهمیده بیشتر اینها در وزارتخانه های اقتصاد و یا صنایع و یا در امورات فرهنگی و رادیو تلوزیون کار میکنن و یا سفرای کشورهای عربی در جهان خارج هستند این قبیله ها از معروف ترین قبیله ها هستند
    1
    11
    شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    Hamed-irooni - سیستان، ایران
    [::kawir - فرانکفورت، آلمان::]. دوست عزیز شما خارج نشینی نمی دونی داخل چه خبره؟ الان اکثریت فرمانداری ها و مهمترین معاونت استانداری استان سیستان و بلوچستان دست مهره های عبدالحمید هست نه صرفا دست اهل سنت دست مهره های جان نثار، چیزی بدتر از بسیجی های ما که ذوب در ولایت هستند افرادی که این مولوی رو شخصیت آسمانی میدونن، کشیش و خاخام تو ایران قدرتی ندارند عبدالحمید مراسم تحلیف رو فقط برای گرفتن پست کلیدی تو تهران و افزایش قدرتش میرفت، اون داره با رای اهل سنت برای قدرت خودش بازی می کنه الان اکثریت نماینده های استان و شهرداری ها دست اونه دیگه تو استان سیستان و بلوچستان سقف آرزوهاش پر شده، کجا توی عربستان شیعه ها تو مناطق شیعه نشین اینقدر قدرت دارند؟ این آدم براش فقر اهل سنت سر سوزن اهمیتی نداره و فقط دنبال قدرت خودشه، روحانیون مذهبی تا زمانی که قدرت رو کاملا قبضه چهرشون معلوم نمیشه به خاطر همین دنیا مذهبی ها رو سیاست بیرون کرده.
    9
    1
    شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۳:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    Imod.barbekan - منامه، بحرین
    [::Hamed-irooni - سیستان، افغانستان ::]. برای شما تندروهای تعصبی پست های کلیدی فرمانداری و معاونت استاندری هست ولی برای اقلیت اندک مهاجرین زابلی پست های کلیدی استانداری و غیره هست .
    1
    8
    شنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.