این مطالعه ادعا می کند که کسانی که به خدا اعتقاد دارند به طور غریزی آدم های اخلاقی تر فرض می شوند براساس یک مطالعه تازه خداناباوران حتی در کشورهای سکولار هم عمدتا انسان هایی "بالقوه خطرناک از نظر اخلاقی" فرض می شوند.
براساس این مطالعه بعضی از خداناباوران (آتئیست ها) هم موقع ارزیابی اخلاقیات به طور ذاتی "علیه خداناباوری تعصب دارند."
اما ضدیت با خداناباوری به خصوص در کشورهایی که شمار معتقدان در آنها زیاد است مثلا امارات متحده عربی، آمریکا و هند شدید است.
فقط در نیوزیلند و فنلاند بود که تعصب علیه خداناباوران دیده نمی شد.
این مطالعه توسط یک تیم بین المللی، که نتایج آن در نشریه "نیچر هیومن بیهیویر" چاپ شده، با نظرسنجی از بیش از سه هزار نفر در ۱۳ کشور از پنج قاره مختلف انجام شد.
از این افراد خواسته شد آموزگاری را تصور کنند که در کودکی حیوانات را شکنجه کرده و در بزرگسالی پنج آدم بی سرپناه را کشته باشد. از آنها سوال شد آیا به نظر آنها این فرد مذهبی است یا خداناباور.
معلوم شد شمار کسانی که انگشت اتهام را متوجه یک خداناباور می کنند دو برابر کسانی است که یک فرد مذهبی را مقصر می شناسند.
ویل جرویس از نویسندگان این مقاله که استاد روان شناسی در دانشگاه کنتاکی در لگزینگتون است به خبرگزاری فرانسه گفت: "عجیب است که به نظر می رسد حتی آدم های خداناباور هم دارای همین تعصب غریزی علیه خداناباوران هستند."
"سوءظن من این است که این ناشی از غالب بودن عرف های کاملا جاافتاده با تمایلات دینی است. حتی در کشورهایی که علنا سکولار هستند، به نظر می رسد مردم هنوز به طور غریزی به این باور تکیه می کنند که دین ضامن اخلاق است."
+13
رأی دهید
-11
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۶
تو خوبی بابا - ویاندن، بلژیک
مشکل اینجاست که شما جدن نمیفهمید که "خدا ناباوری" یا همان اتئیست هم یک باور است. نه؟ در اصل مطلب اصلی اینجاست: چرا مغز و ذهن و روان شما برای زندگی نیاز به باور دارد؟ باور برای چه؟! چرا نمیتواند بدون باور زندگی کنید؟! این سئوال اصلی است که شما از خودتان نمیپرسید. چون ریشه یاب نیستید و در خودتان کاوش نمیکنید تا ببینید که باورها فقط و فقط ریشه در ترس دارند. بدون ترس باورهایتان به چه دردی میخورند؟!! به این میگن سئوال جدی.
11
33
چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۵۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۷
wasp763 - استکهلم، سوئد
هنوز اکثریت مطلق مردم دنیا دین باورند ، بنابر این جوابشون مشخصه ، اما اعتقادنداشتن به خدای فکری با نداشتنِ شرافت دو چیز جداست ، اتفاقا" یک آتیست با مطالعه بیشتر اعتقاد بیشتری به شرافتِ بشری داره ، این نظر سنجی نشانه مطلق نیست ....
9
27
چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۵
بهنام انتورپن - انتورپن، بلژیک
لطفآ مثل اخوندهای روی منبر صحبت نکنید . «بر اساس یک امارگیری!!!» کدام امار گیری ؟ 3000 نفر از 13 کشور نماینده تفکر 7،8 میلیارد انسان هستن؟ مسلمانها تا در جایی وا میمونن از جمعیت 1.5 میلیارد مسلمان حرف میزنن ،طبق کدام امار ؟ خودشون هم نمیدونن. در ثانی دین منشاء فساد در اخلاقه نه اینکه منشاء اخلاق باشه. دین بما دستور قتل برای عقیده میده ، برده داری ، زنبارگی ، خرافات و جهل و بی عدالتی همه در دینه. اتئیسم باور نیست که ادعای تدوین حقوق انسانها رو داشته باشه، اما بروشهای علمی اعتقاد داره برای تدوین قوانین ، نه بر پایه دین و خرافات و باور و . اتئیسم یعنی علم . دین یعنی خرافه . والسلام
9
18
چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۵
حسین سلطانزاده - برلین، آلمان
کسی که به خدا ایمان ندارد تعصب هم نمیتواند داشته باشد تعصب فقط در دین وایمان وجود دارد البته این بدان معنا نیست که هر کسی دین وایمان به خدا ندارد آدم خوبی است ویا برعکس خوب وبد بودن آدمها بر اساس تربیت اجتماعی وخانوادگی شکل میگیرد البته مذهب هم میتواند دخیل باشد
10
13
چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۵
بهنام انتورپن - انتورپن، بلژیک
ریچارد فاینمن در یکی از درخشانترین صحبتهاش میگه در دنیا دو جور ادم هست ، بد و خوب. ادم بد کار بد و ادم خوب کار خوب میکنه . تنها چیزی که باعث میشه ادم خوب کار بد بکنه دین و مذهبه.
7
12
چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۷
شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ
خدا ناباور هیچ وقت اصراری به تحمیل افکارش به دیگران نداره ولی این ادیان مختلف مثل اسلام و مسیحیت هستند الخصو ص اسلام که به زور میخوان دینشون را به دیگران تحمیل کنند اسلام که با شمشیر و خونریزی دین عقب مونده و عصر حجری را تحمیل کرده و میکنه
8
13
چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۶
تو خوبی بابا - ویاندن، بلژیک
[::بهنام انتورپن - انتورپن، بلژیک . بهنام عزیز: مشکل اصلی عدم تعریف ثابت و شمولی یا همه گیری از کلمه "خوب و بد" است. مشکل دقیقا از اینجا شروع میشود. چون خوب، بد، زشت، زیبا، و این کلمات مطلق بهیچوجه تعریف ثابتی ندارند و به تناسب جوامع، رسوم، سنتها و تمایلات و گرایشات مذهبی هر جامعه متفاوت هستند. پس ننیشود روی انها حساب کرد. سالم باشید.
0
0
پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۶:۵۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۳
nazdaneh.nl - آمستردام، هلند
یک آتیست وجدان راس زندگیشه . یک آتیست به دنبال اسارت و بردگی نیست .
0
0
جمعه ۱۷ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۴:۴۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.