به عقیده کارشناسان کلینیک مایو، مصرف سبزیجات قرمز رنگ ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت، پوکی استخوان و کلسترول بالا کمک کند. با وجود مزایای ثابت شده سبزیجات قرمز رنگ، آمارها نشان میدهد که ۹۵ درصد از بزرگسالان به اندازه کافی اینگونه سبزیجات را استفاده نمیکنند.
رنگهای قرمز تیره موجود در برخی گیاهان حاکی از آن است که حاوی مواد مغذی گیاهی به نام آنتیاکسیدانها، ویتامینها و مواد معدنی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان، بیماریهای مزمن و تقویت سیستم ایمنی بدن هستند. این سبزیجات غنی از لیکوپن و آنتوسیانین هستند. لیکوپن آنتیاکسیدانی است که نشان داده شده خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد ضمن این که منجر به محافظت از چشمها، مبارزه با عفونت و آسیبهای ناشی از دود تنباکو میشود. آنتوسیانین نیز منجر به محافظت از کبد، بهبود بینایی، کاهش فشار خون و التهاب خواهد شد.
چغندر
چغندر یکی از سبزیجات غنی از آنتیاکسیدان و منبع بزرگ پتاسیم، فیبر، فولات، ویتامین ث و نیتراتها است. مطالعات نشان داده سبزیجات با ریشه خاکی خاصیت کاهش فشار خون، بهبود جریان خون و افزایش استقامت ورزشی را دارند. نوشیدن آب چغندر میزان نیاز روزانه به ویتامینهای ث، کا و آ را نیز تا حد زیادی تأمین میکند.
کلم قرمز
کلم قرمز حاوی آنتوسیانین است؛ آنتیاکسیدانی قوی که خطر ابتلا به اختلالات مغزی، سرطان، و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد. مصرف روزانه یک فنجان کلم قرمز، ۸۵ درصد از میزان نیاز روزانه به ویتامین ث را تأمین میکند ضمن این که تأمینکننده ۴۲ درصد از میزان نیاز به ویتامین کا و ۲۰ درصد از میزان نیاز به ویتامین آ است. کلم قرمز منبع بزرگ فیبر، ویتامین ب ۶، پتاسیم و منگنز نیز محسوب میشود. کلم قرمز حاوی گلوکوزینولات و سایر مواد مغذی برای افزایش باکتریهای خوب روده است.
گوجهفرنگی
گوجه فرنگی منبع بزرگ لیکوپن، ویتامین ث و پتاسیم شناخته میشود. بر اساس گزارش موسسه ملی بهداشت ایالاتمتحده، حدود ۸۵ درصد از لیکوپن موجود در رژیم غذایی از طریق گوجهفرنگی تازه و محصولات آن تأمین میشود.
فلفل قرمز دلمهای