ظریف بعد از دست دادن با وزیر خارجه عربستان: اولویت ما ارتباط با همسایگان است

وزرای خارجه ایران و عربستان در استانبول با هم دست دادند محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، یک روز بعد از دست دادن با عادل جبیر، همتای سعودی خود گفت که اولویت دولت آینده ایران ارتباط با همسایگان است.
 
دیروز سه‌شنبه ۱۰ مرداد (اول اوت) این دو وزیر خارجه در حاشیه اجلاس سازمان همکاری‌های اسلامی در استانبول ترکیه با هم رو به رو شدند و دست دادند. این در حالی است که ایران و عربستان رابطه دیپلماتیک ندارند و تنش میان آنها به شدت افزایش یافته است.
 
آقای ظریف بعدا این اقدام را "عادی و حرکتی در عرف دیپلماتیک" توصیف کرده و گفت:"دلیل این کار هم احترام متقابل و هم دوستی دیرینه ای بود که با جبیر داشتم".
 
وزیر امور خارجه ایران امروز چهارشنبه (۱۱ مرداد) در حاشیه آخرین جلسه هئیت دولت یازدهم در تهران به خبرنگاران گفت این "سلام و علیک" در ضیافت ناهاری که وزیر خارجه ترکیه تدارک دیده بوده صورت گرفت.
 
به گزارش خبرگزاری مهر، آقای ظریف همچنین گفته است: "هر چند که اختلافاتی میان دو کشور وجود دارد، اما سیاست ما همواره بر این بوده است که با همسایگان رابطه خوب داشته باشیم، اما این سیاست نیز در گرو احترام متقابل است."
 
دست دادن دو وزیر خارجه ایران و عربستان در رسانه‌های عربی واکنش گسترده‌ای نداشته ولی بعضی رسانه‌ها و شبکه‌هاى اجتماعى کشورهای عربی این اقدام را نشانه هیچ تحول خاصی ندانسته‌اند و این در حالی است که بعضی رسانه‌های مخالف علت آن را مشکلات ناشی از حضور نظامی عربستان در یمن دانسته‌اند.
 
ایران و عربستان روابط دیپلماتیک با هم ندارند و این روبرویی به حدس و گمان‌ درباره احتمال نزدیکی دو کشور دامن زده است.
محمد بن سلمان: منتظر نمی‌مانیم تا آنان جنگ را به داخل خاک سعودی بکشانند بلکه تلاش ما این است که این نبرد در طرف آنان، داخل ایران روی دهد حدود سه ماه پیش، محمد بن سلمان، ولیعهد کنونی و وزیر دفاع عربستان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ام‌بی‌سی گفته بود که دولت او "مذاکره با ایران را امکان پذیر نمی‌داند."
 
آقای بن‌سلمان همچنین گفته بود: "می‌دانیم که یکی از اهداف رژیم ایران رسیدن به مرکز ثقل عالم اسلام یعنی مکه است اما ما منتظر نمی‌مانیم تا آنان جنگ را به داخل خاک سعودی بکشانند بلکه تلاش ما این است که این نبرد در طرف آنان، داخل ایران روی دهد نه در عربستان سعودی."
 
جواد ظریف، وزیر خارجه ایران کمتر از دو ماه پیش عربستان را به حمایت از گروه‌های تروریستی متهم کرد و گفت: "ایران اطلاعاتی دارد که بر اساس آن عربستان سعودی فعالانه در ترویج تروریسم در مرزهای شرقی و غربی ایران مشارکت دارد."
 
آقای ظریف در اسلو گفته بود: "مسئولان عربستان صحبت‌هایی کردند و به طور علنی گفتند جنگ را به داخل ایران می‌بریم و این تهدید مستقیم است."
 
روابط ایران و عربستان در چند سال اخیر پرتنش بوده و برخی این دو کشور را به تعقیب جنگ‌های نیابتی در سوریه و یمن متهم می‌کنند.
 
عربستان سعودی می‌گوید ایران با تقویت گروه‌های شبه‌نظامی شیعه به جنگ فرقه‌ای در منطقه دامن می‌زند؛ ایران هم متقابلا عربستان سعودی را به حمایت از گروه‌های وهابی و اسلام‌گرایان افراطی متهم می‌کند.
 
در پاییز سال ۱۳۹۴ بیش از ۴۰۰ ایرانی در ازدحام جمعیت در مراسم حج کشته شدند. حکومت ایران مقام‌های سعودی را در این زمینه مسئول دانست.
 
در زمستان همین سال به دنبال اعدام یک روحانی شیعه در عربستان عده‌ای به سفارت این کشور در تهران و کنسولگری آن در مشهد حمله کردند.
 
عربستان در واکنش به این اقدام رابطه دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد.
+44
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    ادامه دوستی این دو دولت را باید پس از انجام مراسم حج امسال ارزیابی کرد. من ارزو میکنم همه چیز بر اساس اصول انسانی پیش برود هر چند در دنیای سیاست تنها چیزی که ارزش و اعتبار ندارد همان اصول انسانی است و چنین ارزوئی هم برای این دو دولت محال است
    4
    13
    ‌چهارشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    oghab - هلسینکی، فنلاند

    ظریف غلط کرده ..باعرعرستان هیچ وقت نباید رابطه باشه.
    33
    9
    ‌چهارشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی
    با روی کار امدن محمد بن سلمان هرگونه تلاش نظام اخوندی برای روابط با عربستان به سراب خواهد رفت، محمد بن سلمان مردی به غایت واقع بین و واقع گراست . عربستان حتی در صورت بهبود نسبی روابط با اخوندان که ممکنه به خاطر اشتراکات جغرافیایی اجتناب ناپذیر باشه هر وقت که بتونه و فرصت ایجاد بشه در صف مخالفان نظام ولایت فقیه قرار خواهد گرفت و در کنار مردم ایران و اوپوزسیون خارج از کشور خواهد ایستاد
    6
    6
    ‌چهارشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    آذری باهوش - میانه، ایران
    امیدوارم منطقه با دوستی و برادری امن و امان باشد تا همه با صفا و صمیمیت در کنار خانواده های خود زندگی کنند و هرکس هر دینی دارد احترام داشته باشد
    2
    6
    ‌پنجشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.