از چپ محمود واعظی وزیر ارتباطات ایران و پاول دوروف مدیر تلگرام پاول دوروف، مدیر تلگرام، بار دیگر اظهارات وزیر ارتباطات ایران درباره انتقال سرورهای این شبکه را تکذیب کرده است.
آقای دوروف در توییترش نوشت که هیچ کدام از سرورهای شبکه تلگرام به ایران منتقل نخواهد شد.
امروز (یکشنبه هشتم مرداد/۳۰ ژوئیه) محمود واعظی، وزیر ارتباطات ایران، اعلام کرد که بعد از مذاکرات "موفق" با مدیر تلگرام "کار بزرگی انجام شده به نحوی که برای کانالهای پرطرفدار و کانالهایی که مراجعه زیادی دارد، تلگرام سرور خود را به ایران آورده است و روی آن سیدیان نصب کرده است."
مدیر تلگرام، امروز در پاسخ به سوال خبرنگاران به توضیحات هفته گذشته خود اشاره کرده است. او گفته بود سرور با سیدیان [شبکه توزیع محتوا] تفاوت دارد اما بعضی از مسئولان و خبرنگاران این دو را به یک معنی به کار میبرند. مقامهای ایرانی میگویند تلگرام در ایران هم سرور و هم سیدیان دارد. مدیر تلگرام داشتن سیدیان را تکذیب یا تایید نکرده اما گفته هیچگاه اجازه نخواهد داد سرورهای تلگرام به کشوری مانند ایران منتقل شود که سابقه طولانی سانسور دارد. سیدیان چیست؟ شبکه توزیع محتوا یا اصطلاحا سیدیان به نوعی به مانند آینهای از بعضی از اطلاعاتی است که روی سرورهای یک سایت یا پیامرسان نگهداری میشوند. به این معنی که مثلا یک فایل عکس یا ویدیو، علاوه بر سرور اصلی، روی سیدیانهایی در نقاط مختلف جهان هم ذخیره میشود. وقتی کاربران بخواهند این فایل را دانلود کنند، مرورگر یا اپلیکیشن پیامرسان میتواند به جای سرور اصلی، فایل را از روی سیدیان دریافت کند. این کار دو فایده دارد. اول اینکه میزان مصرف پهنای باند سرور و کشور پایین میآید و دوم، میتواند سرعت دریافت اطلاعات را برای کاربر افزایش دهد. آقای دوروف در کانال تلگرام خود نوشته بود که شرکتش برای کاهش بار ترافیکی از شرکتهای خدمات اینترنت و سیدیانها در نقاط مختلف جهان کمک میگیرد اما دولتها نمیتوانند به اطلاعات کدگذاری شده کاربران از طریق سیدیان دسترسی داشته باشند. او وعده داده بود که بهزودی درباره استفاده تلگرام از سیدیان و شرکتهای خدمات اینترنتی توضیحات کامل خواهد داد.
مقامهای وزارت ارتباطات ایران تحت فشار قوه قضاییه هستند تا بعضی کانالهای پرطرفدار تلگرامی را مسدود کنند. در چند روز گذشته اختلاف دو نهاد بر سر این موضوع و جدال لفظی وزیر ارتباطات و معاون دادستان کل ایران بالا گرفته است.
تلگرام یکی از محبوبترین پیامرسانهای اینترنتی در ایران است که بیش از ۴۰ میلیون نفر از خدمات آن استفاده میکنند. ایران بارها اعلام کرده که از تلگرام خواسته سرورهای خود را منتقل کند. تلگرام، دولت یا قوه قضاییه، برنده کیست؟ بهرنگ تاجدین، بیبیسی وزارت ارتباطات ایران سخت در تلاش است که جلوی خواسته دستگاههای قضایی و امنیتی برای فیلتر کردن تلگرام (و سرویسهای خارجی دیگر) را بگیرد. نهادهایی که ظاهرا چیزی جز انتقال سرورهای حاوی اطلاعات کاربران ایرانی به داخل کشور و فراهم شدن امکان دسترسی و نظارت بر این اطلاعات، راضیشان نمیکند.
ولی دولت امیدوار است با راههایی مثل فیلترینگ هوشمند و انتقال بخشی از شبکه تلگرام، از جمله سیدیان، به داخل ایران، کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اینترنتی را قانع کند که نیازی به مسدود کردن تلگرام نیست.
این مناقشه بعید است به گونهای حل شود که همه را راضی کند.
+14
رأی دهید
-2
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۲
agha_ehsan - تهران، ایران
چقد اهل دغل و دروغن
1
7
یکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.