۱۱ درصد از جمعیت ایران «بی‌سواد مطلق» هستند

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ایران می‌گوید نزدیک به ۹ میلیون نفر از جمعیت ایران «بی‌سواد مطلق» هستند. آماری که با توجه آمار اعلام شده از سرشماری ۹۵، حدود ۱۱ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند.
 
به گزارش روز جمعه ششم مرداد خبرگزاری فارس٬ علی باقرزاده در گفت‌و‌گو با این خبرگزاری افزوده رقم هشت میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بر اساس سرشماری سال ۹۵ مرکز آمار ایران و به دنبال معرفی خود این افراد به عنوان بی‌سواد مطلق به دست آمده است.
 
او در عین حال افزوده است که نسبت به سرشماری سال گذشته٬ «یک و نیم میلیون نفر از شمار بی‌سوادان کشور کم شده است».
 
آقای باقرزاده درصد باسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال را ۹۴.۷ درصد اعلام کرده و افزوده است که در این گروه سنی یک میلیون و ۱۱۳ هزار نفر باسواد شده‌اند که به معنی رشد ۲.۳ درصدی باسوادی است.
 
با این حال به گفته وی در این گروه سنی هنوز دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بی‌سواد هستند.
 
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی٬ این رقم را هم در مقایسه با میانگین جهانی و هم در مقایسه با مدت مشابه در فاصله سال‌های ۸۵ تا ۹۰ به ترتیب «بسیار خوب و بسیار عالی» توصیف کرده است.
 
آقای باقرزاده درصد باسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۱۹ سال را نیز «بالای ۹۸ درصد» و گروه سنی ۱۰ تا ۲۹ سال را ۹۷.۳ درصد اعلام کرد که به گفته او «نسبت به پنج سال گذشته٬ ۱.۱ درصد رشد داشته است».
 
آن‌طور که رئیس نهضت سوادآموزی ایران می‌گوید در حال حاضر در «تمام استان‌ها حداقل ۱.۵ درصد از میزان بی‌سوادی کم شده»٬ این در حالی است که سرشماری‌های سال‌های ۷۵، ۸۵ و ۹۰ نشان می‌دهد «تقریباً تعداد بی‌سوادان ثابت بوده است».
 
سازمان نهضت سوادآموزی یک سازمان دولتی است که در سال ۱۳۵۸ به دستور روح‌الله خمینی٬ بنیانگذار جمهوری اسلامی برای آموزش خواندن و نوشتن به بزرگسالان و کودکانی که به مدرسه دسترسی ندارند٬ تشکیل شد.
 
آقای باقرزاده در مهرماه سال ۹۳ گفته بود که ۳۰ میلیون تن از جمعیت ایران بی‌سواد و کم‌سوادند.
 
او در آن زمان یادآور شده بود که بر اساس آخرین سرشماری تا سال ۹۳، ۱۰ میلیون بی‌سواد مطلق در جامعه داریم، ۱۰ میلیون تن تحصیلات ابتدایی دارند و ۱۰ میلیون نفر نیز تا سطح سیکل تحصیل کرده‌اند.
 
رئیس نهضت سوادآموزی در سال ۹۴ نیز اعلام کرده بود که سطح سواد سه و نیم میلیون ایرانی نامشخص است و امکان ثبت‌نام این افراد برای سوادآموزی وجود ندارند.
 
اما در حالی که رئیس نهضت سوادآموزی ایران، معیار حداقل مهارت سواد در ایران را «خواندن، نوشتن، حساب کردن و روخوانی قرآن تا سوم ابتدایی» عنوان کرده٬ سعید پیوندی جامعه‌شناس ایرانی مقیم پاریس در گفت‌وگویی با رادیو فردا تصریح کرده بود که در عصر فعلی٬ خواندن و نوشتن برای باسواد نامیدن افراد دیگر کافی نیست.
 
به گفته آقای پیوندی، برای گام برداشتن کشورها در راه توسعه پایدار٬ باید «سطح سواد افراد طوری باشد که هدف‌های توسعه پایدار، ایده‌های توسعه پایدار، نوع رابطه با فرهنگ و جامعه در توسعه پایدار، همه اینها را فرد بتواند درک کند و به یک بازیگر اجتماعی واقعی تبدیل شود».
 
این جامعه‌شناس متخصص در حوزه آموزش ابراز عقیده کرده که‌ «برای همین هم خواندن و نوشتن دیگر کافی نیست و ... فرد باید بتواند با تکنولوژی جدید سروکار داشته باشد. باید بتواند مسایل زیست‌محیطی را درک کند. باید بتواند سر از اقتصاد، سر از اشکالی از تولید که به توسعه پایدار کمک می‌کنند در بیاورد».
+39
رأی دهید
-5

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۷۹
    ایوان مدائن - فرانکفورت، آلمان
    مردم بایست بیسواد باشند تا آخوند بتواند حکومت کند دانشگاه‌ها را هم میخواهند مسجد کنند وقتی‌ که مردم سواد سیاسی اقتصادی و دینی داشته باشند آخوند بیسواد نمیتواند سواری بگیرد یا خرافات را بقبولاند
    8
    19
    جمعه ۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    شب تاب - یوکوهاما، ژاپن
    نهایت لیاقت و درایت مسئولین ارشد ، مثلاً نظام ! کشورهاى دیگه باید بیان و الگو بردارى کنن ! از گوشه به گوشه و جا به جاى این مملکت ، براى ساختن یک کشور نمونه ! بر پدر و مادر باعث و بانیش!!
    10
    13
    جمعه ۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    کیانپور - ونکوور، کانادا
    نهضت سواد آموزی کشو با وجود دریافت بوجه های کلان چه کار مثبتی انجام داده است؟
    1
    12
    جمعه ۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    اون 89 درصد باقی هم اگر عقل تو سرشون بود زیر بار ظلم آخوند نمیرفتند.
    10
    21
    جمعه ۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    منوچهری - کرمان، ایران
    ۱۱ درصد بعلاوه مسئولین مملکتی!
    14
    23
    جمعه ۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    سلطنت طلب - ابوظبی، امارات متحده عربی
    این امار اشتباهه فکر کنم ١١ درصد با سواد داشته باشه و بقیه بی سواد، سواد داشتن که به داشتن مدارک تحصیلی و دانشگاه نیست، سواد داشتن یعنی درک کردن شرایط اجتماعی و سیاسی جامعه سواد داشتن یعنی مسئولیت پذیری در مقابل کارهای که انجام میدیم . سال ٥٧ مگه کی کشور رو تسلیم این اخوندای انگلیسی داد؟ مگه همین به ظاهر فرنگ رفته ها و به ظاهر روشنفکران نبودن که تحصیلات عالی در کشورهای خارجی داشتن
    14
    9
    جمعه ۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    آذری باهوش - میانه، ایران
    [::کیانپور - ونکوور، کانادا::]. دوست عزیز در سال 57 بیش از 75 درصد مردم بیسواد بودند. این نهضت سواد آموزی خیلی کار کرد. آدمهایی هستند که در سن بالا از این نهضت سواد آموزی شروع کردند و به دانشگاه هم رفتند. هیچوقت چیزهای مملکت خودت رو پایین نبین و هرچیزی که خارجی هست بالا ببینی
    9
    8
    جمعه ۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    ایران با داشتن شصت میلیون بیسواد بزرگترین جمعیت بیسواد دنیا را در خود جای داده است. «سواد» بنا به تعریف سازمان ملل متحد یعنی توانایی خواندن و نوشتن بزبان مادری. نوشتن و یا تحصیل و یا داشتن مدرک دانشگاهی بزبان فارسی «سواد» محسوب نمی شود. در نتیجه این سیاست یغایت ضد انسانی و هولناک آلیناسیون در حکومتهای پهلوی و جمهوری اسلامی هفتاد وپنج در صد جمعیت ایران حتی از داشتن یک کودکستان برای تربیت فرزندانشان بزبان مادری خود محروم هستند.
    8
    4
    جمعه ۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران
    والا 40 ساله اون گردن کلفت قرائتی داره روزه میخونه و حقوق کلفت واسه خودشو خانواده اش می سازه و هیج به هیچ..آخه مگه زمان شاه یا همون زمان ستمشاهی که شما مدعی هستید چقدر بی سواد داشتیم ؟ اون موقع کمتر بود که بیشتر نبود
    3
    8
    جمعه ۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    [::Kefli Iskender - مریخ، وانواتو::]. بر اساس آمارى که شما ارائه میدهى، دیگر هیچکس در کشور ما ترکى، کردى، بلوچى، لرى، عربى وووو بلد نیست صحبت کند چون شاه مدارسى تاسیس نکرد که در آنها بزبان محلى تدریس کنند. عذر میخوام یعنى من اگر چهار تا جفنگ بزبان ترکى نثار شما کنم، شما نخواهى فهمید و ناراحت نمیشوى چون در مدرسه فقط فارسى به شما تحمیل شد، بله؟!
    2
    4
    شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۲:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    [::آذری باهوش - میانه، ایران::]. شما هم بنظرم آمارت را از دوستمان Kefli میگیرى. اگرناراحت نمیشوى بپرسم، ٧٥ درصد اقوام شما در اواخر دوران پهلوى بیسواد بودند؟
    3
    4
    شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۲:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    بنابر تعریف سازمان یونسکو UNESCO از «سواد» : "هر کس نتواند بزبان مادری بخواند و بنویسد «بیسواد» محسوب می شود ." (پایان نوشتار).
    4
    1
    شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    مؤسساتی که کودکان در آن خواندن و نوشتن را فرا می گیرند مدرسه نام دارد.
    3
    2
    شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    از سر نکبت رژیم حاکم بر ایران هفتاد و پنج در صد جمعیت ایران(شصت میلیون انسان) از داشتن بدیهی ترین و ابتدایی ترین حق یک انسان محروم هستند. از این نگاه مردم فلاکت زده ایران حتی با دور افتاده ترین قبایل بادیه نشین و یا جوامع بشری که در اعماق جنگل زندگی بدوی دارند، نیز قابل مقایسه نیست.
    2
    0
    شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    خواندن و نوشتن پیشکش ، اگر شما بتوانید تنها یک کودکستان را در سراسر ایران با حدود هشتاد میلیون جمعیت نام ببرید که این حکومت برای فرزندان این سرزمین از کرد وترک و عرب و بلوچ و ترکمن و مازندرانی و . حق یاد گرفتن شعر و قصه و ترانه و لالایی بزبان مادری خود را داده باشد، آنگاه بنده مجاب خواهم شد.
    4
    0
    شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    یک دنیای انسانی محل لجن پراکنی و لگد پرانی نیست و آینده نوید بخشی را نیز برای فرزندان این سرزمین به ارمغان نخواهد آورد. یک حساب سرانگشتی نشان از این دارد که این حکومت لگد که سهل است، با تطمیع چشیدن شهد شهادت و رسیدن به پردیس و وعده حوری در بهشت برین، از اولین روز قبضه حاکمیت، بیش از یک میلیون انسان را بقتلگاه فرستاده است.
    2
    1
    شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    این مختصر نویسی ها تنها هشداری است برای لحظه ای درنگ و اندیشه از نتیجه استمرار سیاست هولناک و فاجعه آور Irredentism . اولین پیامد شوینیسم فرهنگی در خوشبینانه ترین حالت بالکانیزه شدن این مملکت و تباه شدن آینده کودکانی است که در همین لحظه در بطن مادر خویش آسوده خفته اند. اگر کسی به عاقبت این سیاست شرم آور نیندیشد و نگران نشود یا ابله است یا تبهکار.
    2
    0
    شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Kefli Iskender - مریخ، وانواتو
    سازمان نهضت سوادآموزی ایران - بعد از مدارس و دانشگاها یکی از بزرگترین و وسیعترین کوره های فرهنگ سوزی است که در ایران برپا شده است. این مؤسسات همگی تشکیلات آلیناسیون و آسیمیلاسیون حکومتی هستند. تولید «برده های زبانی» که حلقه بگوش حکومت شوینیستی فارس باشند. اگر سازمان نهضت سوادآموزی ریگی در کفش ندارد یک آماری هم بدهد تا این مردم بدانند چند تک ریالی خرج آموزش کودکان و یا بزرگسالان این مملکت برای یادگیری زبان مادری کرده است؟! جواب اینست: صفر ریال!
    3
    0
    شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.