رئیس فدراسیون فوتبال اسپانیا دستگیر شد

آنخل ماریا ویار یونا رییس فدراسیون فوتبال اسپانیا پلیس اسپانیا، آنخل ماریا ویار یونا رئیس فدراسیون فوتبال این کشور و پسرش را به ظن فساد مالی و اختلاس دستگیر کرده است.
 
آقای ویار که بازیکن تیم ملی فوتبال اسپانیا بوده از ۱۹۸۸رییس فدراسیون فوتبال این کشور است.
 
گورکا پسر آقای ویار هم یکی از کسانی است که امروز سه شنبه ۱۸ ژوئیه (۲۷ تیر) در یورش پلیس و در ارتباط با این پرونده دستگیر شد.
 
به گزارش رسانه‌های اسپانیا این افراد متهم به جعل سند و دستکاری در سود برگزاری مسابقات بین‌المللی فوتبال هستند.
 
وکلای آقای ویار هنوز درباره این موضوع اظهار نظر نکرده‌اند.
 
در دوران ریاست آقای ویار بر فدراسیون فوتبال اسپانیا، تیم ملی این کشور دو بار قهرمان اروپا و یک بار قهرمان جهان شد.
 
آنخل ماریا ویار در ۲۹ سال گذشته یکی از اعضای ارشد کمیته اجرایی فیفا بود و بعد از برکناری میشل پلاتینی از ریاست یوفا، موقتا جانشین او شد اما در انتخابات ریاست یوفا که سال گذشته برگزار شد رقابت را به الکساندر چفرین باخت.
گورکا ویار فیفا اخیرا در جریان تحقیقات داخلی خود در مورد روند اعطای میزبانی جام های جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ آقای ویار را به دلیل عدم همکاری سرزنش کرده بود.
 
مایکل گارسیا، وکیل مستقل آمریکایی که مسئول تحقیق درباره اتهام پرداخت رشوه به مقامات فیفا برای کسب میزبانی جام جهانی بود در گزارش خود نوشته که وقتی حاضر نشده به آقای ویار بگوید چه کسی او را به فساد مالی متهم کرده، آقای ویار پاسخ داده که "خیلی دل و جرات داری" و بعد هم به او توصیه کرده که به نفعش است این تحقیقات را ادامه ندهد.
 
هم یوفا و هم فیفا گفته‌اند که از گزارش‌های مربوط به آقای ویار مطلع بوده‌اند.
 
پسر آقای ویار، گورکا، که دبیرکل کنفدراسیون فوتبال کشورهای آمریکای جنوبی بود سال گذشته از این سمت کناره‌گیری کرد.
 
پیش از آن برخی از باشگاه‌های فوتبال اروگوئه او را به اخاذی متهم کرده بودند.
 این دستگیری پیامد گزارش‌هایی بود که پس از انتخاب میزبانان دو جام جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲، در رسانه‌های مختلف منتشر شد و مقامات ارشد و اعضای کمیته اجرایی فیفا را متهم می‌‌کرد از نامزدهای میزبانی رشوه گرفته بودند تا به آنها رای دهند.
 
میزبان این دو جام جهانی، روسیه و قطر، در مراسمی در سال ۲۰۱۰ انتخاب شدند اما این انتخاب‌های غیرمنتظره از همان زمان باعث شک و شبهه شدند.
 
پس از انتخاب قطر به عنوان میزبان مسابفات جام جهانی، برخی منابع مدعی شدند که این کشور با پرداخت سه میلیون پوند رشوه به مقام‌های فدراسیون جهانی فوتبال، رای آنان را خریده است.
 
از سال ۲۰۱۴ این شبهات شدت گرفت، پس از آن که روزنامه ساندی‌تایمز چاپ لندن نوشت به "صدها میلیون سند و مدرک" دسترسی پیدا کرده که نشان می‌دهد محمد بن همام، رئیس سابق کنفدراسیون فوتبال آسیا با پرداخت پول، هدایا، منافع سرشار مالی، جت‌های اختصاصی و پذیرایی لوکس رای اعضای کمیته اجرایی فیفا را برای انتخاب قطر به میزبانی جام جهانی خریده است.
 
افشاگری‌های بعدی سرانجام فیفا را وادار کرد تا دستور تحقیق و تفحص بدهد و مایکل گارسیا را به این کار گمارد تا درباره ۹ کشوری که نامزد میزبانی جام‌های جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ بودند، تحقیق کند.
 
آقای گارسیا پس از آنکه فیفا حاضر نشد گزارش را به طور کامل چاپ کند و آن را با جرح و تعدیل بسیار منتشر کرد کناره‌گیری کرد. اما سه هفته پیش که روزنامه بیلد آلمان اعلام کرد بخش حذف‌شده‌ گزارش را منتشر خواهد کرد، خود فیفا در اقدامی پیشگیرانه اصل گزارش را منتشر کرد.
 
اتهام فساد مالی فیفا دو سال پیش با یورش پلیس سوییس به هتلی در زوریخ و بازداشت هفت مقام ارشد فیفا، وارد مرحله تازه‌ای شد. این هفت نفر جزو ۱۴ نفری بودند که دادستان‌های آمریکایی به دریافت بیش از ۱۵۰ میلیون دلار رشوه در یک دوره ۲۴ ساله متهم کرده بودند.
 
پس از اف‌بی‌آی، سوئیس هم تحقیقات قضایی درباره چگونگی اعطای میزبانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ را شروع کرد.
 
فرانسه نیز سال گذشته تحقیق و تفحص درباره نحوه انتخاب میزبان جام جهانی را شروع و از سپ بلاتر رییس سابق فیفا به عنوان "شاهد" سوال کرد.
 
کمیته اخلاقی فیفا میشل پلاتینی رییس سابق یوفا و سپ بلاتر رییس سابق فیفا، را به ترتیب چهار و شش سال از تمام فعالیت‌های مربوط به فوتبال محروم کرده است.
+7
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    شب تاب - یوکوهاما، ژاپن
    یعنى اگر ایران ، اسپانیا بود کفاشیان و پسرش دستگیر میشدند!؟
    0
    4
    ‌چهارشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.