مجسمه الهام گرفته از منشور کوروش؛ هدیه جامعه ایرانی-آمریکایی به ایالات متحده

مجسمه الهام گرفته از منشور کوروش کبیر در لس آنجلس صدای آمریکا : در چهارم ماه ژوئیه و سالروز استقلال آمریکا، صد ها نفر با پیام مشترک آزادی و همزیستی در بلوار سانتامونیکای لس آنجلس جمع شدند تا شاهد رونمایی از «مجسمه آزادی» باشند.
 
این اثر هنری توسط «سسیل بالموند» طراحی شده و برداشت مدرنی از لوح باستانی دو هزار و پانصد ساله موسوم به منشور کوروش کبیر است.
 
مراسم رونمایی از «مجسمه آزادی» با غذاهای متنوع ایرانی، آتش بازی و موسیقی زنده همراه بود و بسیاری از ایرانی تبارها و چهره های فرهنگی از گوشه و کنار آمریکا در آن شرکت کردند.
 ابی و آرش از جمله هنرمندانی بودند که در این مراسم روی صحنه رفتند.
 هدیه جامعه آمریکاییان ایرانی تبار به آمریکا
 منشور کوروش که بسیاری از آن به عنوان نخستین اعلامیه حقوق بشر در جهان یاد می کنند، نمادی از آزادی، همزیستی فرهنگها و احترام به ملیتهای گوناگون است؛ ارزشهایی که آمریکا نیز بر آن اساس بنیان گذاشته شده است.
 
پروژه نصب مجسمه آزادی در لس آنجلس چهار سال پیش، زمانی که منشور کوروش در آمریکا به نمایش درآمد به کوشش بنیاد فرهنگ کلید خورد.
 
هدف آن، تأکید بر اهمیت و تأثیر منشور کوروش کبیر در شکل گیری ارزشهای حقوق بشری در دنیا است.
 
به گفته اریک گارستی، شهردار لس آنجلس این شهر بیش از چهار میلیون نفر از صد کشور جهان با دویست و بیست زبان مختلف را کنار هم قرار داده و «مجسمه آزادی»، نمایانگر ارزشهایی است که برای شهروندان لس آنجلس اهمیت دارد. مجسمه آزادی نیویورک الهام بخش مجسمه آزادی لس آنجلس
مجسمه آزادی نیویورک هدیه دیپلماتیک فرانسه به آمریکا بود که در سال ۱۸۸۵ با کمپین روزنامه ها و حمایت مالی شهروندان نصب شد و امروز، نماد آزادی و دوستی میان ملتها است.
 
صد و سی و دو سال بعد، مجسمه آزادی لس آنجلس به لطف شبکه های اجتماعی بیش از یک میلیون حامی مالی از پنجاه کشور دنیا جذب کرد و توانست با جمع آوری دو و نیم میلیون دلار در قلب شهر جا بگیرد؛ جایی که روزانه ده ها هزار نفر از آن عبور می کنند.
 
به گفته بالموند، اثر به گونه ای طراحی شده که وقتی از کنارش با سرعت چهل و هشت کیلومتر در ساعت می گذری متن نوشته شده روی آن به نظر متحرک می آید.
 
نصب این اثر الهام گرفته شده از منشور کوروش کبیر در لس آنجلس در رسانه های مختلف آمریکا بازتاب داده شد. سازماندهندگان امیدوارند بتوانند این مراسم را تبدیل به جشنواره ای سالانه کنند.
+89
رأی دهید
-10

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۸۱
    تفکر اسلامی - کپنهاک، دانمارک

    حالا عرعرا حسودی نکنین. هیولاهای «ژوراسیسک پارک» هم الهام گرفته شده از سوسمارای شماست.
    96
    51
    ‌چهارشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۹
    ایوان مدائن - فرانکفورت، آلمان

    آفرین بر شما نگذارید آخوند و تهی مغزان ولایت باعث ننگ‌ ما ایرانی‌‌ها شوند
    15
    63
    ‌چهارشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۶ - ۲۱:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۵
    مرغ آمین - تهران، ایران

    من خیلی نگران پان ترک ها و پان اسلامیست ها هستم یک وقت از حسادت سکته نکنند بعد ان وقت ما چی کار کنیم به چه کسانی با توهمات و تحریف تاریخ ایران قبل اسلام بخندیم . دو گروه در ایران هستند که اسم کوروش کبیر می شنوند کهیر می زنند اول طرفداران و نوکران اتا داعش اردوغان کبیر . دوم نوکران ولایتمدار ابو جاعش خامنه ای چلاق ...
    10
    57
    ‌چهارشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۶ - ۲۲:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۷
    لشگر ششم ورماخت - هامبورگ، آلمان
    [::مرغ آمین - تهران، ایران::] بسیار زیبا و یک قشر دیگه رو از قلم انداختی اون هم تهی مغزهای کرد که رویای جدایی کردستان رو در سر دارن که باید گورشونو گم کنن و برن بیرون از ایران .
    10
    13
    ‌پنجشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۶ - ۰۶:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    berahneh - پاریس، فرانسه
    [::لشگر ششم ورماخت - هامبورگ، آلمان::]. تو خودت فعلاً ... رفتی آلمان، بد بخت عقد ه ایی، شک ندارم تو خودت یکی از همون پان ترکا هستی که اینجوری از کورد حرف میزنی، بدبخت اگه کوردها نبودن الان ......... ار ترس داعش اومده بود بغل دستت هامبورگ !
    11
    6
    ‌پنجشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۶ - ۰۷:۳۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.