عربستان با استقرار موقت هیئت کنسولی ایران در ایام حج 'موافقت کرد'

بنابر اعلام وزارت امور خارجه ایران، دولت عربستان موافقت کرده هیئت کنسولی ایران در ایام برگزاری حج در این کشور مستقر شود.
 
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته که این اقدام بر اساس تفاهم میان سازمان حج و زیارت ایران و وزارت حج عربستان صورت گرفته است.
 
بر این اساس، تعدادی از کارشناسان بخش کنسولی وزارت خارجه ایران در زمان برگزاری مراسم حج به صورت موقت در شهرهای جده، مکه و مدینه برای ارائه خدمات کنسولی به حجاج ایرانی مستقر خواهند شد.
 
علی قاضی عسکر، سرپرست حجاج ایرانی هم این موضوع را تائید کرده و گفته است: "در حال حاضر عربستان مجوز داده و ۱۰ نفر کنسولگر از وزارت خارجه حضور دارند و نقش کنسولگری را ایفا می‌کنند. آن‌ها نیز پذیرفته‌اند که در شهر مکه، جده و مدینه مستقر شوند."
 
بر اساس اعلام سازمان حج و زیارت ایران اولین گروه حجاج این کشور ۹ مرداد ماه به عربستان اعزام خواهند شد.
 
ایران از مدتی پیش از عربستان خواسته بود یک هیئت کنسولی در ایام حج در این کشور مستقر شود تا پیگیر مسائل کنسولی مربوط به حجاج ایرانی شود.
روابط ایران و عربستان دو سال پیش پس از حمله به اماکن دیپلماتیک سعودی در تهران و مشهد قطع شد در اواخر اسفند ماه پارسال (۱۳۹۵) سازمان حج و زیارت ایران اعلام کرد که موانع حضور زائران ایرانی در مراسم حج سال ۹۶ برطرف شده و آنان در مراسم حج شرکت خواهند کرد.
 
این سازمان تعداد زائران ایرانی امسال را بیش از ۸۵ هزار نفر اعلام کرد.
 
مقام‌های حج و زیارت ایران و عربستان چندین بار برای حل مشکلات مربوط به حج امسال با هم مذاکره کرده بودند.
 
در مهر ماه ۱۳۹۴، ازدحام جمعیت در جریان برگزاری مراسم رمی جمرات در روز عید قربان به کشته شدن بیش از ۴۶۰ زائر ایرانی منجر شد.
 
مدتی بعد و به دنبال اعدام یک روحانی شیعه در عربستان و متعاقب آن، حمله به اماکن دیپلماتیک سعودی در تهران و مشهد، روابط دو کشور قطع و با تنش‌های زیادی همراه شد.
 
در سال ۱۳۹۵ دولت ایران زائران را به حج اعزام نکرد.
 
مقام‌های این کشور دلیل چنین کاری را عدم همکاری دولت عربستان سعودی در فراهم کردن تسهیلات لازم برای صدور روادید برای زائران و عدم ارائه تضمین‌های لازم امنیتی عنوان کردند.
 
در حال حاضر ایران و عربستان روابط دیپلماتیک با هم ندارند و "کاهش رابطه با ایران" هم یکی از شروطی است که کشورهای عربی تحریم کننده قطر برای از سرگیری روابط با این کشور، مطرح کرده‌اند.
+1
رأی دهید
-56

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۱۰۷
    شاهنشاه اریامهر بزرگ ارتشداران - واشینگتن، ایالات متحده امریکا

    خاک بر سرتان اگر به مکه روید..!!!!
    2
    38
    ‌سه شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۵
    whatever - کپنهاگ ، دانمارک

    باید تک تک اون خائنین و وطن فروشانی که با وجود این رفتار عربستان همچنان به حج میروند و پولهای ایران را در حلقوم این آل سعود میریزند به دست همان مأموران فرودگاه عربستان رها کرد تا به عنوان برده و کنیز جنسی استفاده شوند و دیگر به ایران بر نگردند.
    1
    40
    ‌سه شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Iranemaa - قم، ایران

    هم حکومت ایران و هم عربستان از رفتن مردم به حج منافع مالی دارن ،وگرنه عمرا راضی میشدن ،خصوصا عربستان که بعد از انقلاب همیشه به ایران ضد حال زده و تحقیر کرده ایرانیان را ،ولی متاسفانه کم نیستند کسایی آرزوی رفتن به این مکان دلگیر و کثیف را دارند
    0
    22
    ‌سه شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.