ولایتی: وزارت علوم اجازه ندارد رشته‌های ارشد دانشگاه آزاد را حذف کند

علی‌اکبر ولایتی، رییس هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی ایران درباره مناقشه اخیر بر سر حذف یا نگه داشتن صدها رشته کارشناسی ارشد، گفته دانشگاه آزاد به اطلاعیه وزارت علوم توجهی ندارد و دانشجویان را ثبت‌نام می‌کند.
 
او شب گذشته، هشتم تیرماه، در یک گفت‌وگوی خبری به دانشجویان و استادان دانشگاه آزاد "اطمینان" داد که "حتی یک واحد دانشگاهی هم تعطیل نشود".
 
به گفته آقای ولایتی، دانشگاه آزاد قبلا برای این رشته‌ها مجوز گرفته و برای ادامه کار "به اجازه از جایی نیاز ندارد."
 
اختلاف وزارت علوم و دانشگاه آزاد ایران بر سر بیش از ۲۹۰۰ واحد پذیرش کارشناسی ارشد در شهرهای مختلف کشور، در چند روز گذشته ادامه داشته و دو طرف اطلاعیه‌های متناقضی صادر کرده‌اند.
ماجرا از کجا شروع شد؟
 سازمان سنجش ایران وابسته به وزارت علوم که مسئول ارزیابی آزمون‌های دانشگاهی است، اعلام کرده صلاحیت علمی بیش از ۲۹۰۰ رشته محل کارشناسی ارشد را تایید نمی‌کند. این ۲۹۰۰ کد دفترچه انتخاب رشته، شامل رشته‌های مختلف در شهرهای گوناگون ایران است.
 
در حال حاضر ظرفیت پذیرش دانشگاه آزاداسلامی در مقطع کارشناسی ارشد حدود ۷۸ هزار نفر در ۳۶۰۰ رشته محل "تایید شده وزارت علوم" است. بر این اساس ۲۹۰۰ رشته، بخش بزرگی از سرمایه‌گذاری دانشگاه آزاد در مقطع تحصیلات تکمیلی است.
 
با احتساب دست‌کم ۱۰ میلیون تومان هزینه هر دوره تحصیلی، دانشگاه آزاد می‌تواند درآمد زیادی را از دست بدهد.
واکنش دانشگاه آزاد چه بود؟
 دانشگاه آزاد ایران این موضوع را قبول ندارد و می‌گوید بر اساس قانون مصوب سال ۱۳۶۷ در مجلس، این رشته‌ها به تایید سه نفر رسیده (نمایندگان دانشگاه آزاد، وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی) و اکنون به گفته آقای ولایتی "مر قانون" است و باید اجرا شود.
 
برخی منابع نزدیک به دانشگاه آزاد می‌گویند شرایط بعد از درگذشت اکبر هاشمی رفسنجانی، موسس دانشگاه آزاد، تغییر کرده و دولت در این مناقشه، اهداف "سیاسی" دارد.
علی‌اکبر ولایتی در کنار علی محمدنوریان که به تازگی به عنوان سرپرست دانشگاه آزاد منصوب شده استاستدلال وزارت علوم چیست؟
 وزارت علوم قبول دارد که این رشته‌ها زمانی به تایید رسیده اما می‌گوید آن موضوع، موقتی و برای مدت محدود یک سال بوده است.
 
وزارت علوم به عنوان متولی آموزش عالی در ایران، یک ایراد اساسی دارد: "دانشگاه آزاد هیات علمی و استاندارد کافی برای آموزش دانشجویان کارشناسی ارشد ندارد."
 
به گفته معاون آموزشی وزارت علوم، شهریور سال ۱۳۹۴، "برای کمک مالی" به دانشگاه آزاد، با مجوز تشکیل ۴۶۰۰ رشته به مدت یک سال موافقت شد تا این واحدها با استفاده از استادان حق التدریس و نیمه وقت تاسیس شود.
 
وزارت علوم می‌گوید دانشگاه آزاد به قول خود تا سال ۱۳۹۶ عمل نکرده و شرایطش را با استانداردهای آموزشی تطبیق نداده است.
 تکلیف دانشجویان چه می‌شود؟
 مهلت انتخاب رشته متقاضیان تحصیل در کارشناسی ارشد حدود یک هفته دیگر در هفدهم تیرماه تمام می‌شود. رییس هیات امنای دانشگاه آزاد به داوطلبان اطمینان داده که ثبت‌نام کنند. اما تا زمانی که وزارت علوم ایران اجازه نهایی ندهد، بسیاری از داوطلبان نگران اعتبار و آینده مدرک دانشگاهی خود خواهند بود.
 
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد ده‌ها میلیون تومان هزینه دارد و ممکن است ابهام سرنوشت مدرک دانشگاهی هم باعث تردید دانشجویان شود؛ چرا که در نهایت، این وزارت علوم است که باید مدارک پایان تحصیلات را تایید کند.
+1
رأی دهید
-11

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.