پیتر روسبرگ روزنامهنگاری که مدعی است این مدارک را به دست آورده میگوید این مدارک "ثابت نمیکنند که میزانی جام جهانی ۲۰۱۸ یا ۲۰۲۲ خریده شده است."
در عوض این مدارک "مثل جورچین هستند که معنای آن وقتی فهمیده میشود که تمام قطعات در کنار هم باشند."
گزارش فیفا به شدت از عملکرد کمیته نامزدی انگلستان برای میزبانی جام جهانی انتقاد کرده و این کمیته را متهم کرد که "نظر لطف" جک وارنر نایب رییس سابق فیفا را جلب کند.
در بریتانیا مقامات به شدت به این گزارش حمله کردند و آن را "سرپوش گذاشتن" نامیدند و گفتند سوالهای جدی در باره ادعای "تخلف جدی و ارتشا" بی پاسخ مانده است.
تحقیق و تفحص فیفا در سال ۲۰۱۴ درباره ۹ کشوری بود که نامزد میزبانی جامهای جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ بودند. میزبان این دو جام جهانی، روسیه و قطر، در مراسمی در سال ۲۰۱۰ انتخاب شدند اما این انتخابهای غیرمنتظره از همان زمان باعث شک و شبهه شدند.
پس از انتخاب قطر به عنوان میزبان مسابفات جام جهانی، برخی منابع مدعی شدند که این کشور با پرداخت سه میلیون پوند رشوه به مقامهای فدراسیون جهانی فوتبال، رای آنان را خریده است.
از سال ۲۰۱۴ این شبهات شدت گرفت، پس از آن که روزنامه ساندی تایمز چاپ لندن نوشت به "صدها میلیون سند و مدرک" دسترسی پیدا کرده که نشان میدهد محمد بن همام، رئیس سابق کنفدراسیون فوتبال آسیا با پرداخت پول، هدایا، منافع سرشار مالی، جتهای اختصاصی و پذیرایی لوکس رای اعضای کمیته اجرایی فیفا را برای انتخاب قطر به میزبانی جام جهانی خریده است.
دو سال پیش با یورش پلیس سوییس به هتلی در زوریخ و بازداشت هفت مقام ارشد فیفا، اتهام فساد مالی فیفا وارد مرحله تازهای شد. این هفت نفر جزو ۱۴ نفری بودند که دادستانهای آمریکایی به دریافت بیش از ۱۵۰ میلیون دلار رشوه در یک دوره ۲۴ ساله متهم کرده بودند.
پس از افبیآی، سوئیس هم تحقیقات قضایی درباره چگونگی اعطای میزبانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ را شروع کرد.
فرانسه نیز سال گذشته تحقیق و تفحص درباره نحوه انتخاب میزبان جام جهانی را شروع و از سپ بلاتر رییس سابق فییفا به عنوان "شاهد" سوال کرده است.
برخی یافتههای گزارش ۴۲ صفحهای کمیته اخلاقی فیفا