آیا ولیعهد جدید عربستان سعودی دوست خوب آمریکا و دشمن سرسخت ایران است؟

برای آگاهان سیاسی بسیار طبیعی بود که پرزیدنت ترامپ یکی از نخستین شخصیت‌های بین‌المللی باشد که در یک تماس تلفنی مستقیم انتصاب امیرمحمد بن سلمان را به سمت ولیعهدی عربستان سعودی به او تبریک بگوید. جمهورى اسلامی ایران برکناری ولیعهد پیشین و انتصاب محمد بن سلمان را «یک کودتای نرم» لقب داد.
 
در بیانیه‌ای که کاخ سفید انتشار داد آمده است که «رئیس جمهوری ایالات متحده و ولیعهد جدید درباره همه امور خاورمیانه گفتگو کردند و به بررسی راه‌هایی پرداختند که بتوان خاورمیانه را دارای ثبات و آرامش کرد. طرفین تعهد خود را برای همکاری متقابل به منظور رسیدن به این هدف ها بیان داشتند.»
 
شماری از دیپلمات‌های خارجی که ولیعهد جدید را از نزدیک می‌شناسند می‌گویند که این جوان ٣١ ساله «همه فن حریف» است و توانایی های بسیار دارد و همزمان می‌تواند به بسیاری از امور داخلی عربستان و منطقه رسیدگی کند.
 
در سفری که پرزیدنت ترامپ به عربستان داشت، ژنرال ماتیس وزیر دفاع ایالات متحده مدت چهار ساعت با امیر محمد بن سلمان به گفتگو نشست و همه مسائل خاورمیانه را با او بررسی کرد.
 
تردیدی نیست که پیش از این انتصاب کشمکش سختی در دربار عربستان جریان داشته و پیروزی محمد بن سلمان را می‌توان نشان اقتدار او دانست.
 
آگاهان در واشنگتن می‌گویند که ولیعهد جدید عربستان با جرد کوشنر داماد پریدنت ترامپ و همسر او ایوانکا دوستی نزدیک برقرار کرده است. پرزیدنت ترامپ، کوشنر را مامور رسیدگی به بحران خاورمیانه کرده و این دوستی متقابل می‌تواند بسیار سودمند باشد – تاحدی که برخی آگاهان احتمال می‌دهند که آمریکا نقش اصلی پیشبرد صلح بین اسرائیل و فلسطینی‌ها را به عربستان و ولیعهد جدید آن بسپارد.
 
عربستان پانزده سال پیش یک طرح ابتکاری برای پیشبرد صلح و ایجاد آشتی بین اسرائیل و فلسطینی‌ها ارائه کرد که هنوز هم آن را معتبر می‌داند. دولت ریاض با دولت محمود عباس رئیس حکومت خودگردان فلسطینی نیز مناسبات دوستانه‌ای دارد. همزمان گفته می‌شود که ریاض و اورشلیم نیز به رشته همکاری‌های پنهان در منطقه پرداخته‌اند.
 
ارزیابی می‌شود که ایران از این دگرگونی در دربار عربستان بسیار ناخرسند و حتی نگران است. انتصاب یک جوان پرانرژی و جاه‌طلب به ولیعهدی، جز وخیم تر کردن بحران روابط با تهران پیامدی نخواهد داشت. رفتاریک سال اخیر عربستان نشان می‌دهد که دولت ریاض عزم خود را جزم کرده که از این پس در برابر حکومت ایران کوتاه نیاید و انتصاب امیر محمد بن سلمان، این تصمیم را قوی تر از پیش می‌سازد.
 
این واقعیت که مقامات ارشد ایالات متحده در فرصت‌های مختلف حکومت کنونی ایران را «فتنه‌گر» و عامل اکثر ناآرامی‌ها در خاورمیانه می‌دانند، موجب دلگرمی و کوشش قاطعانه تر ولیعهد جدید عربستان می‌شود.
+11
رأی دهید
-41

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    daneshmahdi - تهران، اتریش
    بعنوان یک ایرانی به ولیعهد عربها میگویم ایران امروز ایران 1400 سال قبل نیست.دیگر به بهانه ایجاد برابری و برادری و بکار بستن خرافات نمیتوانید بار دیگر نسل ما را به بردگی بگیرید.ایران جمهوری است و کشور جمهوری از کشور مستبد و عقب افتاده پادشاهی عربستان قویتر و ایمن تر است.با حمله به ایران میخ تابوت های خودتان را کوبیده اید.از شاه ایران درس بگیرید وبه آمریکا و اسرائیل پشتگرم نباشید.آمریکا فقط زرق و برق دارد و دوست با وفایی نیست.آمریکاست که عربهای فلسطینی را بیخانمان کرده است وشما عربستانی ها وقیحانه با اسراییل خواهان رابطه هستید.ایران کدام خاک عربها را اشغال کرده است و کدام عربی به ایران مالیات پرداخت میکند،ولی عربها نه تنها خاک خود را به اسراییل داده اند بلکه خیلی از اعراب به اسراییل مالیات هم میدهند.اگر ایران نبود اسراییل تا الان بخشهایی از سوریه و لبنان را هم به خود ضمیمه میکرد.
    8
    27
    شنبه ۳ تیر ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۸
    مرد حساب از مونیخ - مونیخ، آلمان

    اخه این تیتر که چی ؟؟قول میدم نه امریکای احتیاج به دوستی عربا دارند نه از پس ایران برمیاند ..از کی تا بحال عربا دوست بودند؟؟هر کسی یکمی تاریخ را مطالعه کرده باشه میفهمه که بجز خیانت کاری نه برای مردمش نه برای دیگران کردند.فقط یک نگاهی به 24 مملکت عرب زبان بندازید.
    4
    25
    شنبه ۳ تیر ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.