کاخ‌سفید: بحران قطر یک 'مساله خانوادگی' است

دوحه که یک از قطب‌های مهم اقتصادی در خلیج فارس است طی دو هفته گذشته با مشکلات فراوانی روبرو بوده است شان اسپایسر، سخنگوی کاخ‌سفید گفته بحران قطر با چهار کشوری که به سرکردگی عربستان روابط‌شان را با دوحه قطع کرده‌اند، یک "مساله خانوادگی" در میان کشورهای حوزه خلیج‌فارس است و برای حل آن هم خود این کشورها اقدام می‌کنند.
 
سخنگوی کاخ‌سفید این سخنان را در جریان کنفرانس خبری امروزش با خبرنگاران در واشنگتن عنوان کرد؛ کنفرانسی که یک بار دیگر بدون حضور دوربین‌های تلویزیونی برگزار شد.
 
موضع‌گیری جدید کاخ‌سفید در حالی مطرح می‌شود که در ۲۴ ساعت گذشته فهرستی با ۱۳ شرط برای لغو تحریم‌های قطر به رسانه‌ها درز کرده که بحران قطر با چهار کشور عربستان، مصر، بحرین و امارات را وارد مرحله جدیدی کرده است.
 
کاهش رابطه با ایران و توقف فعالیت‌های شبکه خبری الجزیره از شروطی است که برای قطر تعیین شده است.
 
چهار کشوری که روابط خود با قطر را قطع کرده‌اند همگی از متحدان اصلی آمریکا در منطقه‌اند و انتظار می‌رود با علنی شدن این مفاد ۱۳ گانه، رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا به زودی در ارتباط با آنها موضع‌‎گیری کند.
 
همزمان شان اسپایسر، سخنگوی کاخ‌سفید، روز جمعه (۲۳ ژوئن - دوم تیر) به خبرنگاران گفت که اگر طرفین این بحران از واشنگتن درخواست میانجیگری کنند، کاخ‌سفید آماده است اما فعلا که آنها خواسته‌اند، و همین طور هم باید باشد، که خودشان به قضیه رسیدگی کنند.
 
قطع روابط ناگهانی عربستان، مصر، امارات و بحرین با قطر در ابتدا با این اتهام شروع شد که دوحه به علت حمایت از تروریسم و بی‌ثبات کردن منطقه باید مجازات شود؛ اتهامی که قطر آن را رد می‌کند.
 
در همان زمان، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که به تازگی از عربستان دیدار کرده است، در اظهارنظری تند قطر را متهم کرد "در سطوح بالا" به حمایت از تروریسم می‌پردازد.
 
این در حالی است که بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در خلیج فارس در قطر واقع شده و این کشور خواسته یا ناخواسته در کانون این بحران قرار گرفته است.
 
پل داناهار، رئیس دفتر بی‌بی‌سی در واشگتن می‌گوید "مساله خانوادگی" خواندن بحران قطر از سوی سخنگوی کاخ‌سفید به نوعی نادیده گرفتن نقش دولت دونالد ترامپ در شکل‌گیری این بحران است.
دونالد ترامپ (راست) ماه گذشته با ملک سلمان، پادشاه عربستان (وسط) و سران کشورهای عربی چون عبدالفتاح سیسی (چپ) دیدار کرد
+1
رأی دهید
-12

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۶۳
    shirzan e irani - استکهلم، سوئد
    کاملا درست است. اکنون در کاخ سفید کسی‌ هست که به دموکراسی و ناسیونالیسم باور دارد. مانندِ اوباما و ولی‌ وقیح بی‌ وطن و متحجر نیست که اجنبی پرست باشد و انگشت در چشم همه کرده فضولی و دخالت را حق خود بداند. در حالیکه حتی بلد نیست شلوارِ خود را بالا بکشد و روسیه هم عبایش را بر دوشش انداخته و هم شلوارش را بالا کشیده.اعراب خود باید حسابِ این فرزندِ ناخلفِ را برسند گوشش را گرفته سر جایش نشانده تا از خیانت به خانواده خود دست بردارد.
    7
    4
    شنبه ۳ تیر ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.