ظریف سیاست آمریکا برای تغییر حکومت ایران را «توهم‌آلود» خواند

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، در واکنش به اعلام سیاست آمریکا مبنی بر حمایت از تغییر حکومت در ایران، این سیاست را «توهم‌آلود» و «شکست‌خورده» دانست.
 
این مقام ایرانی روز پنج‌شنبه ۲۵ خرداد در یکسری نوشته‌های‌ توییتری تلاش کرد پاسخ همتای آمریکایی خود، رکس تیلرسون، را بدهد و با یادآوری مذاکرات اتمی ایران و آمریکا که به توافق میان دو کشور انجامید، اظهار داشت که «مذاکره تنها راه‌حل است».
 
تیلرسون یک روز قبل گفته بود که سیاست ایالات متحده حمایت از گذار مسالمت‌آمیز قدرت در ایران است، امری که به معنای چرخش از سیاست‌های باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا، خواهد بود که راه مذاکره با جمهوری اسلامی را پیش گرفته بود.
 
ظریف اما در توییتر نوشت: «مقامات آمریکایی، قبل از بازگشت به سیاست غیرقانونی و توهم آلود تغییر رژیم، تاریخ را مطالعه و از آن درس بگیرند... افتضاح کودتای ۱۳۳۲ و تجربه انقلاب ۵۷ ثابت کرد که مردم ایران در برابر تلاش‌های خارجی برای تعیین سرنوشتشان مقاومت می‌کنند.»
 
آمریکا به طراحی و پشتیبانی کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ در ایران متهم است که به سقوط دولت ملی‌گرای محمد مصدق و بازگشت محمدرضا شاه به قدرت انجامید. این رخداد از آن زمان بر روابط دو ملت سایه انداخته است و اکنون توییت محمدجواد ظریف به آن اشاره دارد.
 
وی نوشت: ««پس از چند دهه پیگیری سیاست شکست خورده تغییر رژیم و تحریم، دولت آمریکا مجبور به عذرخواهی برای سال ۳۲ شد و پذیرفت که مذاکره تنها راه حل است.»
 
سال ۲۰۰۰ مادلین آلبرایت، وزیر خارجه سابق آمریکا در دولت بیل کلینتون، بابت رخداد ۲۸ مرداد به‌طور تلویحی عذرخواهی کرد، اما ماجرا هیچ‌گاه به اینجا نکشید که واشینگتن به صورت رسمی و مستقیم عذرخواهی کند.
 
توییت‌های روز پنج‌شنبه محمدجواد ظریف همجنین اشاره‌ای به انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران دارد و او مشارکت بالای ۷۰ درصد افراد واجد شرایط رای دادن را نشانه اعتماد آنها به جمهوری اسلامی دانسته است.
 
وزیر خارجه ایران نوشت: « برای آمریکایی‌ها بهتر است که بجای اینکه به تغییر رژیم در ایران که ۷۵ درصد مردم به صندوق رای اعتماد دارند فکر کنند به فکر حفظ رژیم خودشان در آمریکا باشند.»
 
در این دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران رقابت اصلی میان حسن روحانی، رئیس جمهور کنونی، و ابراهیم رئیسی، متولی آستان قدس رضوی و از اعضای کمیته چهار نفره اعدام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ بود.
 
بسیاری از فعالان سیاسی رای خود به آقای روحانی را به منزله «نه» به آقای رئیسی و نیروهای افراطی عنوان می‌کنند، اما رهبر جمهوری اسلامی و برخی دیگر چهره‌های حکومت ایران تاکید دارند که رای همه آنها رای به نظام حاکم بر کشور است.
+43
رأی دهید
-75

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۸
    فضول میرزا - استکهلم، سوئد

    وقتی شد و همتون دنبال سوراخ موش گشتین اونوقت معلوم میشه که توهم آلوده یا نه! :o
    21
    84
    جمعه ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    اقای ظریف توهم نداشته باش امریکا نمیخواهد رژیم ایران را تغییر دهد بلکه قصد ترساندن رژیمتان را دارد . اگر جمهوری اسلامی ایران به تروریستهای حماس امکانات نظامی و مادی ندهد و حمایت از بشار اسد جنایتکار نکند و دخالت در کشور عراق نکند امریکا هم هرگز جمهوری اسلامی ایران را تهدید نخواهد کرد.
    28
    41
    جمعه ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    shirzan e irani - استکهلم، سوئد
    همانگونه که گفتم این ظریف تمامِ روابطِ لابی‌هایِ نظام را در زمانِ اوباما با همکاری او در همه چیز وارد کرد، سرمایه ایران هم که چهل سال در اختیارشان است و هر چه بخواهند انجام میدهند. این نظام محالِ ممکن است بیش از بخور و نمیر برایِ ایران و ملت در نظر بگیرد. پادشاه فقید تنها با هشت سال قیمتِ بالایِ نفت, ایران را به کجا رساند که هر چه اکنون هست از زیر ساخت‌هایِ همان دو حکومت این پدر و پسر است حتی در موردِ جنگ، بعد این خائنینِ مزدور در این چهل سال ، که با یک عده فسیل تر از خود مماشات داشته و آن‌ رهبرِ گور به گورشان روی صندلی‌ مینشت و دیگران مانند غلامانِ او رویِ زمین چمباتمه می‌زدند و این بدت در موردِ این رهبرِ فعلی‌ که جاسوس روس و نوکر فلسطین است همچنان ادامه دارد، و به هیچ چیز هم که نرسیده اند , علاوه بر اینکه حتی ذخایرِ سفره‌هایِ آب زیر زمینی‌ هزار ساله را هم مصرف کردند، و خدا میداند چه کرده اند با این سرمایه و امکانات ملت و کشور. تا ابد جوابگو خداوند باشید و سرافکنده او، خلقش و خودتان.
    5
    12
    جمعه ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۶
    *بی همتا* - برلین، آلمان
    اقای ظریف. خودت را گول نزن . خوب میدانید چطورمردم را به صندوقهای رای باترقند سیاسی کشاندید . کارمندان دولت تا راننده تاکسی . اگر مهررای درشناسنامه تاکارت ملی تاکسیرانان راگرفتید و بعد ازرای بهشان دادید . وگرنه گوپن بنزین و خدادانداگرپاش به زندان هم کشیده میشد . دم صندوقها افرادی حضورداشتند . به روحانی رای بدید که رئیسی نشه ..بله ترقند ورقیب قاتل وخوبی رادرکنار روحانی قراردادید ..
    4
    14
    جمعه ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    فارسان - مرکزی، ایران
    آقای ظریف شما دیگه چرا !!!!در کودتا بودن قیام مردمی 28 امرداد حرفی نیست اما مانند دروغهای انقلابی فقط جای کودتا با کودتا گر تعویض شد همین!!!!!
    4
    9
    جمعه ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
    اگر آمریکا توانست بعد از 60 سال در کوبا و کره شمالی تغییر رژیم بدهد در ایران هم موفق خواهد شد این یک قاعده طبیعیه وقتی خارجی تهدید می کنه مردم در کنار دولت قرار می گیرند
    14
    12
    جمعه ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۸۰
    واقع بین ایرانی - هامبورگ، آلمان
    اقای حاجی محمد جواد ظریف. شما بعنوان یک دیپلمات بخوبی میدانید که روسای پوگسلاوی سابق هیچگاه فکر نمیکردند ان کشور روزی بجائی برسد که سران انها را در دادگاه بین المللی بعنوان جنایتکار های جنگی دستگیر و به ان حالاتی که همه مادیدیم به پای میز محاکمه بکشانند.حاجی محمد جواد گوش کن :همان مردمی که رای دادند همان مردم مسببین جنایات و کشتار جوانان مردم . ناله های مادران زجر کشیده . سکته های پدر های جوان از دست داده را بپای میز محاکمه خواهند کشید. باور کن اگر دیر و زود شد سوخت و ساز ندارد . عزیز دل برادر دیپلمات
    1
    9
    جمعه ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    shirzan e irani - استکهلم، سوئد
    آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه - خوشحالی‌ ؟! به عراق و افغانستان هم التفات کن، همچنین مصر. چهل سال روسیه رویِ سبیلِ آلوده نظامتان نقاره میزند ، و اروپا و سیاستِ حکم بر امریکا این نظام را پر و بال داد جیک تان در نیامد، ، تنها سر کیف شدید و آتش بیارِ معرکه، اکنون یکبار امریکا دارد بر مبنایِ اصولِ حقوقِ بشر و قانونِ دموکراسی از ملتِ ایران جانبداری کرده با نمایندگان ملی‌ ایران طرف شده ، اینهمه گزنده و تلخ است ! حراج میهن خیلی‌ لذت داشته ، چون گلیمِ خود را از این آب آلوده کشیده و کار را تمام شده دانستید فلاکت و معضلاتِ ایران خیلی‌ برایتان تجربه پر افتخاری بوده است!
    4
    4
    جمعه ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    samak - پاریس، فرانسه
    مرگ بر آمریکای دزد چپاولگر و اشغالگر،
    0
    3
    جمعه ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۰
    ابن ملجم - مونیخ، آلمان
    اخه امریکا مگر مثل رهبر با ریشه ایران توهم برش داشته حکومت ایران را عوض کنه؟،چه حکومتی مثل اخوندها میتوانست بانی معامله ۱۵۰ میلیاردی سلاح برای امریکا و هدیه ۱۰ میلیون دلاری برای دختر رییس جمهور امریکا باشه!؟
    0
    1
    شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.