رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، برخورد عربستان سعودی و متحدانش با قطر را محکوم کرده و آن را "غیرانسانی و خلاف ارزشهای اسلامی" خوانده است.
آقای اردوغان رفتار عربستان، مصر، امارات متحده عربی و بحرین با قطر را به "حکم اعدام" تشبیه کرده و متعهد شده است که ترکیه برای مواجهه با بحران به قطر کمک کند.
رئیس جمهور ترکیه درباره بحران قطر گفت که "اشتباهی بسیار بزرگ در حال وقوع است" و از ملک سلمان، شاه عربستان، خواست به عنوان "بزرگتر" منطقه خلیج فارس، بحران را حل کند.
ترکیه به قطر مواد غذایی ارسال کرده و امکان قانونی برای افزایش نیروهای نظامی خود در این کشور را نیز فراهم کرده است. عربستان و متحدانش با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم روابطشان با این کشور را قطع کرده و مرزهای دریایی، هوایی و زمینیشان را به روی آن بستهاند.
عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان، که برای دیدار با همتای آمریکایی خود به واشنگتن رفته، محاصره قطر را رد کرد.
چند کشور همسایه قطر فرود هواپیماهای قطری و استفاده آنها از آسمان این کشورها را ممنوع کردهاند آقای جبیر گفت: "بندرها باز هستند. فرودگاهها باز هستند. کاری که ما کردیم این است که اجازه استفاده آنها از آسمان خود را نمیدهیم. این حق حاکمیتی ما است. محدودیت استفاده از آسمان سعودی تنها برای قطر ایرویز و هواپیماهای با مالکیت قطری است، نه هیچ کس دیگر."
قطر به حمایت از برخی گروههای اسلامگرا مانند اخوان المسلمین اذعان دارد اما حمایت از گروههایی مثل القاعده و داعش را رد میکند.
این کشور همچنین نزدیکی بیش از حد به ایران را رد کرده است.
شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی روز دوشنبه گفت: "ما هنوز نمیدانیم چه چیزی پشت این اقدامات است."
هرچند وزیر خارجه آمریکا خواهان حل دیپلماتیک بحران شده، دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور اتهامهای تندی متوجه قطر کرده است.