جستوجویی در وبسایت گوگل نشان میدهد که ساختمان شهرداری تلآویو به رنگ پرچمها و نشانهای مختلفی درآمده، هرچند پرچم جمهوری اسلامی هرگز در میان آنها نبوده رادیو فردا , فرنوش رام ( اسرائیل )
یک کارتونیست اسرائیلی گفته است واکنشهای گسترده به تصویر فتوشاپ شده او در قرار دادن طرح پرچم جمهوری اسلامی ایران بر ساختمان شهرداری تلآویو، نشان داده که افکار عمومی را میتوان «به آسانی گمراه کرد».
به گزارش ماکو، وبسایت خبری شبکه دوم تلویزیون اسرائیل، این کارتونیست به نام اور رایخرت گفته است، فکر فتوشاپ این عکس را با واتزآپ از دودی آویتان دوست و شریک قدیمیاش در یک شرکت تبلیغات رسانه ای دریافت کرد و «ایده او، جالب تر از آن بود که فورا به آن رسیدگی نشود».
اور رایخرت روز چهارشنبه هفدهم خرداد، هفتم ژوئن، همزمان با حمله تروریستی در تهران، عکس دروغین قرار گرفتن رنگ پرچم ایران بر ساختمان شهرداری تلآویو را فتوشاپ کرد.
در حملهای که داعش مسئولیت آن را برعهده گرفته، افراد مسلح در ساختمان مجلس شورای اسلامی و آرامگاه آیت الله خمینی در تهران، هفده تن را کشته و دهها تن را زخمی کردند.
اور رایخرت زیر عکس دروغین در فیسبوکش نوشت: «به نشانه همبستگی با ایران، ساختمان شهرداری تلآویو به رنگ پرچم ایران در آمد».
اور رایخرت گفته است، این فتوشاپ و پست فیسبوکی را در ادامه ترند (مد) «فیک نیوز» (خبرهای جعلی) انجام داد.
«فیک نیوز» عبارتی است که از زمان کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ و روی کار آمدن او به عنوان رئیسجمهوری آمریکا، بیش از هر زمانی بر زبانها افتادهاست. آقای ترامپ بارها گفتهاست، رسانهها برای حمله به او به «خبرهای جعلی» متوسل میشوند. در عین حال اتهامهای مشابهی نیز علیه هکرها، یا تبلیغات سازمانیافته از سوی برخی کشورها مانند روسیه، علیه کارزارهای سیاسی در کشورهای مختلف مطرح شدهاست. چنانکه برخی شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک تصمیم به مقابله با این رویه گرفتهاند.
به گزارش رسانههای اسرائیلی، اور رایخرت توضیح داده است، «شهرداری تلآویو دوست دارد به مسائل جنجالی امکان بیان بدهد و این فرصتی بوده به یاد بیاوریم که شهرداری تلآویو چندین و چند بار به رنگ پرچم کشورهایی درآمده که حملات تروریستی در آنها صورت گرفته یا رنگ پرچم تیمهای فوتبال و همجنسگرایان (پرچم رنگینکمان) را روی ساختمان خود انداخته است».
شهرداری تلآویو، در دو سال گذشته برای همبستگی با مردم بریتانیا، فرانسه، آلمان، بلژیک، آمریکا، استرالیا و چند کشور دیگر، بهخاطر حملات تروریستی، به رنگ پرچم این کشورها در آمده بود.
دو هفته پیش که مسیحیان قبطی مصر بار دیگر مورد حملات تروریستی داعش قرار گرفتند، ساختمان شهرداری تلآویو به رنگ پرچم مصر در آمد؛ اسرائیل و مصر چهل سال است مناسبات کامل سیاسی دارند و سفارت مصر در اسرائیل در شهر تلآویو واقع است.
شهرداری تلآویو اقدام کارتونیست اسرائیلی را در جعل عکس رنگ پرچم ایران بر ساختمان خود قابل اعتنا ندانسته است.
اما وبسایتهای عربی در منطقه، از جمله سنیهای مخالف شیعیان، یا عربهای ساکن اسرائیل، عکس فتوشاپ شده کارتونیست اسرائیلی را جدی گرفته و آن را به عنوان «اثبات» همدلی اسرائیل با جمهوری اسلامی جلوه داده اند.
در برخی از شبکههای اجتماعی فارسی زبان نیز این عکس بازنشر شده بود.
اور رایخرت گفته است، البته هر چه که عربها نیز بنویسند، اسرائیلیها ضد آن موضع میگیرند.
کارتونیست اسرائیلی افزوده است، از بازتاب گسترده عکس فتوشاپی اش در شبکههای اجتماعی «خیلی خیلی خندیده است؛ لذت بزرگی است که بتوان به آسانی مردم را گمراه کرد؛ اگر مردم یک چیز چرت یا یک گفته نادرست را تا این حد جدی بگیرند، نکاتی برای اندیشیدن در مورد آنها وجود دارد».
اور رایخرت گفته است، ترند «فیک نیوز» نشان میدهد، «دنیای ما حوصله بررسی واقعیات را از دست داده است؛ همه به هر چیزی بی اعتنا هستند؛ حقیقت به آسانی پنهان میشود».
+23
رأی دهید
-3
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۳۲
IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان
حالا اگر پرچم واقعی ایران یعنی شیر و خورشید و تاج شاهان رو فتو شاپ میکرد یک چیزی، این که نشانه قبیله جادوگرهای سیک هندوستان فک فامیلهای خمینی هندی زاده هست.
6
42
یکشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۰۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.